Jonna Sundling

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Norsk VM-sølv for kvinnene på lagsprinten

Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng klarte ikke å hamle opp med de svenske sprintstjernene, men gikk Norge inn til VM-sølv på lagsprinten.


– Det er bra på en rask runde som dette. Så er jeg litt usikker på om de kanskje kjører litt taktikk her på at de vil spare litt krefter til en finale. Vi er på hugget i dag og har lyst til å være med og fighte helt oppi der. – Dette var en oppreisning for det norske kvinnelandslaget. – Det betyr alt. – Jeg er litt overrasket over at Emma Ribom er såpass langt bak i mål. Det dannet seg raskt en tetgruppe, hvor både storfavorittene fra Sverige, Norge og Tyskland la seg i rygg på amerikanerne. – Det er kjempebra! Det var en kampvilje fra begge to. Det er karrierens første VM-medalje for 30 år gamle Anne Kjersti Kalvå, og den første lagsprinten hun har gått. – Jeg synes de var kjempeflinke. – Det kjennes veldig bra.
show more
Post cover
Image courtesy of "tronderbladet.no"
Kalvå og Weng tok VM-sølv: – Vi var skikkelig forberedt for å gå ut i krigen i dag

Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng måtte nøye seg med sølv på lagsprinten i Planica-VM. De svenske sprintkvinnene ble for sterke igjen.


– Det var kjempeflinke. Det var godt å se. – Dette var stort. Vi har vært listefyll på lagsprint de siste årene, men nå er vi med igjen, sa hun til NRK. Det var rått å være med og kjempe om gullet, sa Weng til NTB. Kalvå ga Weng et godt utgangspunkt ut før ankeretappen, men inn mot stadion var Sundling for god for Weng.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Kalvå og Udnes Weng sikret norsk VM-sølv

Artikkelen oppdateres med reaksjoner fra Planica! PLANICA (Nettavisen): Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng gikk en solid lagsprint for Norge, ...


Men Sverige er for gode, de er bedre enn oss i sprint. – Vi har vært listefyll de siste årene på lagsprint, så nå er vi tilbake. – De fortsetter å være best dessverre, men vi er ikke så langt unna i dag. Det var litt overraskende at hun skulle gå denne etappen og hun klarer å levere i alle tre rundene, kommenterer Aukland. – For meg er det veldig stort. Jeg tror det er stort for laget også.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Oversett av kongehuset: - Nei?

På torsdagens sprint tok «söta bror» fire av de øverste plassene i rekkefølgen: Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlqvist og Linn Svahn. Etter ...


De skal bryne seg på den svenske favorittduoen Jonna Sundling og Emma Ribom, I dag er dere de beste jentene i verden. Med hjertet i halsen – dere gjorde dagen vår! Norge stiller med Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng. Til tross for fallet stod du på. Vi håper du får en stor feiring i kveld», siteres de av avisen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Kalvå tok sin første VM-medalje: Klæbo fulgte opp med gull

Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng tok sølv på lagsprinten i VM. Jessie Diggins satte inn et tidlig hardkjør, men Anne Kjersti Kalvå fulgte tett. Foto: ...


Da Pål Golberg ble sendt ut i tet på sin sisteetappe kjørte han på for fullt. De norske herrene var store favoritter, og sørget for å holde seg i front gjennom hele finalen. Anne Kjersti Kalvå og Johannes Høsflot Klæbo sørget for to trønderske medaljer på kort tid i søndagens lagsprint.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
VM-sølv til Kalvå og Udnes Weng - advarer Sverige

Se den norsk-svenske-duellen om gullet i videovinduet øverst! Storfavoritten Sverige med Jonna Sundling og Emma Ribom tok gullet, mens det ble et sterkt ...


Det ble litt sånn se og lær for de norske mot slutten, men så får vi satse på at vi tar Sverige om to år i Trondheim, sier Northug. – USA satte fart på dette og styrte. De norske manglet litt på finishen, og da ble det seier til Sverige på siste etappe. Da Jonna dro til lå hun riktig plassert, og viste hvem som er verdens beste sprinter. – Kalvå fikk seg en leksjon i padling mot slutten, men det var bra løst av de norske. – Vi løser det bra, har gode vekslinger og ligger langt fremme hele veien.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Advarer Sverige

Jonna Sundling ble for sterk på siste etappe og ga Sverige gull. Norge tok sølv, men hylles etter rennet.


Det gjorde vi hele tida, så det funka bra, sier hun til Dagbladet. - Jeg synes de var kjempeflinke. - Jeg synes både Tiril og Anne Kjersti klarer seg veldig bra. De var taktiske men også offensive. Men Sverige er rett og slett for gode, de er bedre enn oss i sprint. Ribom, derimot, så ut til å slite. - De er best fortsatt, men vi var ikke så langt unna. - Vi ble enige om å ligge langt framme. Til slutt trakk Sverige det lengste strået og tok gull. De norske jentene hylles etter å ha fulgt Sverige helt til døra. De er mektig imponerende, men jeg må hylle de norske jentene også, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland. De var offensive, og det var en kampvilje av begge to.
show more