Jordan Peterson

2023 - 2 - 26

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Vi må lytte til guttene (VG Nå)

Når unge menn forklarer hvorfor de velger omstridte skikkelser som Jordan Peterson og influenseren Andrew Tate som forbilder – gjelder det å spisse ørene.

Modig fordi det ikke er lett å være motstrøms i en sak som kan fremstå åpenbar for de fleste. Hvor de både føler seg nyttig og er respektert. Det har ikke kommet av seg selv. Under denne vide paraplyen finnes alt fra diskusjoner om fedres rett til samvær med barna sine til «sjekkekunstnere» som gir råd om hvordan menn kan ligge med flest mulig damer og separatistbevegelsen MGTOW (Men Going Their Own Way), som mener at menn ikke bør ligge med damer i det hele tatt – og heller bruker tiden og pengene sine på seg selv.». Men i Norge mister mange av mennene det de anser som sin naturlige dominans. Snarere enn modernisering hvor kvinner de siste 50 årene har fått samme muligheter og friheter som menn og er blitt flinke til å utnytte dem. Det er i utgangspunktet ikke noe galt med at gutter lærer seg å rydde rommet, stå opp tidlig og gjøre en innsats – noe de for øvrig har hørt fra moren sin i alle år. En forkjærlighet for fare og en overbevisning om at vold er mannlig.. [Nhan Kien Nguyen Huynh (22) antyder overfor VG](https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/l34g3M/sunniva-18-og-nahn-22-er-anti-woke-vil-vaere-politisk-ukorrekt) – er en farlig vei å gå. Og at motstanden menn møter i livet handler mye om feminiseringenfeminiseringenI et samfunn som mange definerer som «feminisert», blir arenaer der mannlige egenskaper fortsatt kommer til sin rett, stadig færre. – Det handler om å si høyt mange unge menn tenker, men få sier.](/nyheter/innenriks/i/JQrz88/jack-chen-20-er-anti-woke?utm_source=inline-teaser&utm_content=5BWnmW) Selv mener Chen at han har den typiske bakgrunnen for å se opp til menn som Andrew Tate.

Explore the last week