Pål Golberg

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Enorme kontraster: Golberg fikk sin VM-revansje

Pål Golberg kunne juble med Johannes Høsflot Klæbo for VM-gull 10 år etter kollapsen i Val di Fiemme.


– Det var så lenge siden i karrieren. Jeg så det ble skrevet om i dag. Det ripper ikke opp i gamle sår for Pål. – Det var litt spesielt å våkne i dag til nøyaktig det samme været som en februar-dag for ti år siden. Det har virket som ting har vært veldig normalt. Vi fikk oss en fin skitur i går.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
NRK-ekspertene fnyser av svensk forklaring etter norsk gulljubel

Både de norske herrene og kvinnene tok seg kontrollert videre til finale på lagsprinten. I finalen vil Pål Golberg gjøre alt for å unngå kaos og fall.


– Det var glimrende. Det var så solid og bra. For Golberg er det hans andre VM-gull, etter at han for to år siden var med på det norske stafettlaget som tok gull. – Det var litt spesielt å våkne i dag til nøyaktig samme vær som en februardag for ti år siden. – Det føles helt for jævlig. På herresiden er det kun Bjørn Dæhlie (ni VM-gull) og Petter Northug (13 VM-gull) som har vunnet flere gull. – Det er så små nyanser. – Jeg er litt overrasket over det Calle sier, med tanke på at Sverige gikk såpass bra og vant i kvinneklassen. Da har de fantastisk treningsski, det kan jeg absolutt si. Det har mye med de oppe på skiene også, supplerer Therese Johaug. Calle Halfvarsson, som gikk første, tredje og femte etappe for Sverige, sier til NRK at han tror at utstyret ikke var på topp. Ofte går konkurranseskiene mye lettere, men slik var det dessverre ikke i dag, sier Halfvarsson.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Klæbo og Golberg vant gull på lagsprinten: – Han gjør ikke feil

Sølvet gikk til italienske Federico Pellegrino og Francesco De Fabiani. Frankrike – med Renaud Jay og Richard Jouve på laget – vant bronsen. Pellegrino var 2,5 ...


Det er fantastisk å se, sier NRK-ekspert Therese Johaug. Han gjør ikke feil, sier Golberg om Norges ankermann, og legger til at det var litt spennende å se Pellegrino komme i ryggen på nordmannen med åtte VM-gull. Jeg tror Johannes hadde kontroll på ham, sier bestefar og trener Kåre Høsflot til NRK. – Det er spesielt å ta gull med en kompis og en lagkamerat, det betyr mye. – Han er jo «Mr. Det så i noen sekunder ut som om det kunne gå mot et stafettdrama, men Klæbo hadde kontroll.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Klæbo-gull igjen

Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo vant sprintfinalen i VM. Landslagstreneren ble overrasket over avgjørelsen.


Det var sist gang Golberg fikk sjansen på lagstafett i et mesterskap, og før prologen i dag ble Golberg minnet om dette av NRKs reporter i Planica. Det er flere muligheter her, sier Arild Monsen. Golberg stivnet i semifinalen og Norge røk ut før moroa var i gang. For bakteppet for Pål Golberg er omtrent det mørkeste minnet i karrieren hans. - Det var glimrende. Golberg fikk neste beste prologtid, bare slått av lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Nå er du endelig i mål, Pål

VM-BLIKK: Forrige gang ødela han for nasjonalskatten. 10 år senere vant han VM-gullet. Pål Golberg (32) kan heise flagget etter en lang reise.


De aller fleste er på et eller annet stadium i karrieren gjennom perioder med svingninger, men det som skiller den sindige hallingdølen fra mange er at det tok litt lengre tid. 10 år senere vant han VM-gullet. VM-BLIKK: Forrige gang ødela han for nasjonalskatten.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Klæbo og Golberg tok gull på lagsprinten

Se Klæbos avgjørende rykk i den siste bakken i videovinduet øverst! Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritter til å ta gullet på lagsprinten ...


Pål Golberg skaffet seg en liten luke på sin siste etappe ned til Frankrike og Italia, og sendte Klæbo ut alene i tet. Det var veldig bra gjennomført av Pål, som gir Klæbo en luke og Pellegrino må ut og jage. Pål gjør en kjempejobb og jeg får det utgangspunktet jeg vil ha på sisterunden, sier Klæbo til TV 2 om løpet.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Norsk VM-gull på lagsprinten – Golberg og Klæbo forsvarte favorittrollen

Ti år etter sitt VM-mareritt ble Pål Golberg (32) helt sentral da han og Johannes Høsflot Klæbo (26) sikret gull i lagsprinten i Planica.


Simen Hegstad Krüger vant tremila med skibytte tidligere i mesterskapet. Den norske duoen jublet vilt i målområdet. Golberg trykket til på sin siste etappe og skaffet seg et lite forsprang inne på stadion.


Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
VM-revansj for Golberg etter 2013-kollapsen – full kontroll sammen med Klæbo

Ti år etter sitt VM-mareritt ble Pål Golberg (32) helt sentral da han og Johannes Høsflot Klæbo (26) sikret gull i lagsprinten i Planica.


Han skrudde til på den andre etappen, og han gjorde et smart trekk mot slutten. Materialet var ikke helt på topp i dag for oss. Calle Halfvarsson hadde ikke krefter til å henge med Norge, Frankrike og Italia. Dette betyr mye for hele gjengen, og ikke minst for Arild. Der stiller Klæbo til start. Etterpå klaget svenskene på at de ikke hadde hatt perfekte ski. – Den dagen har vært med meg hele veien. Da endte det med full sprekk for debutanten under rennet i Cavalese. Det var veldig kjipt der og da, og jeg skulle gjerne ha vært den foruten, men jeg har lært mye av det. – Dette betyr mye for ham også. Golberg trykket til på sin siste etappe og skaffet seg et lite forsprang inne på stadion. Den norske duoen jublet i målområdet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Johaug overbevist av Golberg: – Ingen tvil!

PLANICA (Nettavisen): Pål Golberg ødela Norges medaljesjanser da han kollapset sist han fikk muligheten på en lagsprint i VM for 10 år siden.


Det virker som han ikke er interessert i å gamble på noen som helst måte. – Det var bra. Det virker som han legger mye i det.


Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
I dette øyeblikket sto sjefen alene og tørket tårer

Da Johannes Høsflot Klæbo sikret norsk VM-gull på lagsprinten, ble et rørende øyeblikk for trener Arild Monsen.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
NRK-ekspertene fnyser av svensk forklaring etter norsk gulljubel

Det svenske laget ble parkert da Norge gikk inn til gull i herrenes lagsprint. Smørebom, sier Calle Halfvarsson. Det forstår NRK-ekspertene lite av.


– Det var glimrende. Det var så solid og bra. For Golberg er det hans andre VM-gull, etter at han for to år siden var med på det norske stafettlaget som tok gull. – Det var litt spesielt å våkne i dag til nøyaktig samme vær som en februardag for ti år siden. – Det føles helt for jævlig. På herresiden er det kun Bjørn Dæhlie (ni VM-gull) og Petter Northug (13 VM-gull) som har vunnet flere gull. – Det er så små nyanser. – Jeg er litt overrasket over det Calle sier, med tanke på at Sverige gikk såpass bra og vant i kvinneklassen. Da har de fantastisk treningsski, det kan jeg absolutt si. Det har mye med de oppe på skiene også, supplerer Therese Johaug. Calle Halfvarsson, som gikk første, tredje og femte etappe for Sverige, sier til NRK at han tror at utstyret ikke var på topp. Ofte går konkurranseskiene mye lettere, men slik var det dessverre ikke i dag, sier Halfvarsson.
show more