Tv2.no

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Bekrefter til TV 2: Ferdig i Rosenborg

Det sier Ole Sæter i et åpenhjertig intervju med TV 2. Det har stormet rundt trønderens framtid helt siden han avslo RBKs forslag om en forlengelse i fjor ...


– Det er det som er drømmen og da må jeg bare legge meg på målet over andreplassen. Litt dum er jeg er, men jeg er ikke så dum at jeg ikke forstår mekanismene i fotball for en på utgående. Men å få oppmerksomhet for alt annet som jeg ikke kan svare på, for eksempel det med overgangsstyret, det føler jeg ikke er noe jeg savner, forklarer Sæter. Jeg ønsker jo å vise at det er jeg som spiller for Rosenborg, ikke Jim. Og så føler jeg jo at det er dumskap, når man har kommet dit man har kommet, å spille for slikk og ingenting. Det er jo derfor jeg prøver å få til en balanse på økonomi, framtid, alder og det at jeg vil spille i Rosenborg, forklarer Sæter. Det er det jeg har sagt til dem. Det er litt med at jeg er den jeg er, sier Sæter og fortsetter: Det hadde jeg nok ikke trodd på forhånd, men jeg var forberedt på at det kom til å smelle, sier Sæter. – Jeg føler at nå at jeg har sagt det før. Jeg er egentlig veldig innstilt på at dette skal bli steinbra og jeg føler at jeg har gjort en grunnleggende jobb som jeg aldri har gjort før. Jeg er veldig innstilt på at det året her blir veldig bra, og så tar vi nå hverandre i hånden ved sesongslutt og er absolutt gode venner.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Ny skjønnhetstrend - hudleger er bekymret

Retinol er «det nye hotte» innen hudpleie, og på TikTok blir det ofte fremstilt som en vidunderkur. Sannheten er langt ifra dette, og hudleger advarer mot ...


– Vi kommer til å gå gjennom eldre tekster på nytt for å forsikre oss om at informasjonen er god nok og kontakte leverandøren i dette tilfellet. – Dette emnet er for meg og mange hudleger svært nært til hjertet, og skaper uro for hvilket kroppspress barn og unge møter i dagens samfunn. Sohrabi forteller at det er mange som bør styre unna produktet: Det spesifikke produktet som det henvises til i denne saken, tok vi inn for en god stund siden, og vi har blitt enda nøyere med produktbeskrivelsene siden den tid, sier Kjærnes. På TikTok ligger det mange videoer av mennesker som har fått tydelig irritasjon og hudskader etter retinol, noe som er en kjent bivirkning. Dette skyldes at retinol kan gjøre huden mer tynn og følsom, og dermed mer utsatt for UV-stråler. På TikTok er det mange som deler produktene til The Glow Fairy, som har gått hardt ut i markedsføringen. – Det er mangel på noen som helst form for tilsyn til reklamer rettet til den yngre delen av vår befolkning. Dette kan føre til rødhet, kløe, tørrhet og flassing av huden, spesielt for personer med sensitiv hud, sier han, og fortsetter: – Dette er i beste fall overdrivelse og sannsynligvis basert på særdeles lite eller ingen eksisterende evidens. - Retinol er en type vitamin A som brukes i hudprodukter på grunn av mange potensielle fordeler for huden. I skrivende stund er det nesten tre milliarder TikTok-videoer som inneholder emneknaggen #retinol, og trenden ser ikke ut til å avta.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Bussjåfør reagerer på Kompani Lauritzen-klipp

Ketil Karlsen stusset oppgitt da han så premieren på Kompani Lauritzen. Han mener produksjonen burde grepet inn.


– Nei, det er det nok ikke. Den enkleste saken i verden burde jo være å få denne gjengen til å bruke belte. – Jeg synes det sender et like dårlig signal som med flytevest i båt. Bruker ikke folk belte, blir de slengt rundt i rommet, hvor de skader seg selv og andre. Han er fagsjef i trafikksikkerhet hos Trygg Trafikk. Vi har et ansvar og risikerer å få bot hvis barn ikke bruker belte.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Lokker til trening med sjokolade

Eksperter mener sjokoladen ikke er så mye sunnere enn andre liknende sjokolader. - Et forsøk på å «renvaske» sjokoladetypen.


Med denne sammensetningen er sjokoladebaren også rik på karbohydrater som gir energi til en aktiv hverdag, sier Gjemdal. – Vi ønsker derfor å bidra til å senke barrieren som det økonomiske aspektet utgjør for mange. – Men det kan være et alternativ til vanlig sjokolade om man liker det. At de nå forsøker å «gjenopplive» merket og knytte til trening er ikke så overraskende, sier Fjeld til TV 2. – Den gangen var karbohydrater et positivt ladet ord. – Jeg opplever dette som er et forsøk på å «renvaske» sjokoladetypen for å forsøke å få den til å fremstå sunnere enn den er, sier Tine Sundfør til TV 2.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Vestlige sanksjoner har hatt begrenset effekt på russisk økonomi

Effekten av sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen i Ukraina, er på langt nær så stor som det vestlige ledere spådde og håpet på.


De høye prisene på olje og gass i fjor bidro utvilsomt godt til den russiske statskassen, men prisene har siden falt. – Slik jeg ser det, har sanksjonene våre hittil hatt en betydelig negativ effekt på Russland. Russland har som følge av vestlig boikott også måttet selge olje og gass på billigsalg for å kapre kjøpere i Asia, noe som har fått inntektene til å krympe. Sanksjonene har også ført til hjerneflukt, og Russland vil som følge av dette kunne ende opp som land som Venezuela, Nord-Korea og Iran, hevder Adeyemo. Forskning konkluderer svært ulikt, påpeker han. USAs visehandelsminister Wally Adeyemo understreket nylig at de vestlige sanksjonene mot Russland bare inngår som et ledd i en større strategi og at effekten av dem gradvis vil øke. Stålproduksjonen har falt halvparten så mye som forventet, og russisk våpenindustri går i høygir, ikke bare for å forsyne styrkene i Ukraina, men også med tanke på eksport. Det samme gjør det faktum at Russland som et av få land i verden, er selvforsynt med mat og energi. [Det internasjonale pengefondet (IMF)](https://www.imf.org/en/Countries/RUS) spår at russisk økonomi vil vokse med 0,3 prosent i år. Effekten av sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen i Ukraina, er på langt nær så stor som det vestlige ledere spådde og håpet på. Økonomer og vestlige ledere anslo i fjor vår at Russlands bruttonasjonalprodukt som følge av sanksjonene [USA importerer fortsatt tømmer, aluminium og andre varer](https://apnews.com/article/russia-ukraine-putin-biden-us-department-of-the-treasury-business-4d4e4c0ef4c8ff96d5936b98eb77e80f) fra Russland, noe som indirekte bidrar til å svekke effekten av sanksjonene.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Kraftige reaksjoner etter russe-spons

Vi var ikke klar over alvoret, sier daglig leder. Nå tar de umiddelbart grep.


Solarium øker risikoen for å få hudkreft, og risikoen er størst hvis en starter i ung alder. – Vi er utrolig glade for at Dugnadsiden.no tar dette på alvor, og at de velger å avslutte samarbeidet med Brun og blid med en gang, sier generalsekretæren. – Vi har fått med oss at det har vært mange reguleringer i denne bransjen de siste årene, og da har vi trodd at de nødvendige reguleringene har vært på plass. – Det er helt bak mål. – Vi tar dette på alvor, og kommer til å avslutte samarbeidet for nye kunder, sier Thoresen. Hun understreker at de har gått inn i samarbeidet i god tro, med en markedsledende aktør, i det de har fått inntrykk av er en svært regulert bransje. – Vi har hovedsakelig samarbeidet med Brun og Blid fordi russen selv har ønsket dette samarbeidet, noe russen også har bekreftet hvert år, sier daglig leder Anine Thoresen til TV 2. – Denne saken viser hvor viktig det er å ta i bruk de virkemidlene som er tilgjengelige, og vi forventer offensive tiltak i Folkehelsemeldingen som snart skal komme, sier hun. TV 2 har sendt flere spørsmål til Dugnadssiden og spurt hvorfor de sponser russen med gavekort fra Brun og Blid. – De vil nok også at folk ikke skal få være utendørs om sommeren og forby dem dra på ferie til sydlige strøk, skriver han i en e-post til TV 2. At russen får betalt for dugnadsoppdrag med gavekort på Brun og blid er helt uhørt, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross til TV 2. Nordli har sammen med foreldrene til resten av jentene på bussen gått sammen og tatt ansvar for å sikre at jentene får en trygg russetid.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Raser mot VM-profilens bruk av privatfly: - Ille og absurd

PLANICA (TV 2): Astrid Øyre Slind reiser rett fra VM-tremila neste helg til Vasaloppet i Sverige i Kjell Inge Røkkes privatfly.


– Nå må vi for vår del konsentrere oss om at Astrid skal gå skirenn her i Planica, og jeg har klokketro på at hun skal gjøre det bra på den tremila her. Hun har en råsterk mulighet for å ta medalje og vinne i VM på lørdag, og så reise til Sverige og vinne der. – Greenpeace vil forby bruken av privatfly og kortdistanseflyvninger i Europa der det allerede finnes gode togforbindelser. – Se på hva skiskytterne og Aleksander Aamodt Kilde har gjort, de har gjort det klart at de er urolige for klimaendringene, og jobber for å få utslippene ned for fremdeles ha hvite vintre. Det er absurd at våre vintersportsutøvere som er avhengig av å få ned utslippene bruker privatfly, mener Greenpeace-lederen. Jeg har ikke tenkt så mye på reaksjonene på det med privatfly ennå, men kanskje vi skal ta en vurdering på det senere, varsler Kveen. Det er utgangspunktet, sier Pleym til TV 2, og fortsetter: Det er rutefly som må gjelde når folk har behov for å fly. – Det er et av Kjell Inge Røkkes privatfly som henter Astrid. Så jeg tror det blir tilrettelagt for det. Det er fire av dem som reiser ned for å se henne i aksjon på tremila, før de tar henne med hjem igjen, opplyste Team Aker Dæhlie-sjef Knut Nystad til Det får Greenpeace til å reagere kraftig.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Ekspert med overraskende råd til deg som liker kaffe

Søvnvansker er en av de vanligste helseplagene i befolkningen. Det er likevel flere enkle grep som kan gjøre det mye enklere å sovne om natten.


– De som har et døgnrytmeproblem er ofte ekstreme B-mennesker. Og da er man noen steg nærmere drøm og søvn, sier Andersen. Unngå å sove på dagtid. – Mitt aller beste råd er å ikke legge press på søvnen. Trenger du å hvile - begrens middagsluren til maks 20 minutter Søvnvansker er en av de vanligste helseplagene i befolkningen. – Jeg tror alt som handler om å prøve å kontrollere det å sovne er et dårlig råd, sier han. – Koffein gjør at man kan bruke lengre tid på å sovne og at man får mindre dyp søvn, sier Andersen. Da må hjernen fokusere på hva som skjer i historien, hvordan omgivelsene og karakterene ser ut. – De opplever å bruke veldig lang tid på å sovne og er urolig om kvelden før de skal legge seg, sier Andersen. Han mener det er større sannsynlighet for å sovne ved å prøve å holde seg våken enn ved å prøve å sove. Det er likevel flere enkle grep som kan gjøre det mye enklere å sovne om natten.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
- Jeg må spytte den ut

– «Kvalmende», tilføyer resten av panelet. Hvilken pizza som er testtaper ser du lenger ned. – Papp. Først ut i testen er First Price Margherita med Mozzarella- ...


Dette er, og skal være, en kjempegod pizza, som vi kan anbefale alle å prøve, sier Oraug-Rygh. – Jeg tror jeg kunne valgt denne over vanlig Grandiosa. – Men den var litt sterk, sier Frøya. – Den var sykt god, sier Håkon. – Jeg synes den var god, sier Henrik Ingebrethsen. Den koster bare 24 kroner og veier 360 gram. Grandiosa har i mange år vært nordmenns favoritt. – Jeg synes den var litt bløt og har rar konsistens. Først ut i testen er First Price Margherita med Mozzarella-ost. – Det er den beste Grandiosaen jeg har smakt. Denne nyheten har grillkylling på toppen. – Den smakte litt billig, og den hadde trengt litt krydder, sier Håkon.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Dette var den siste «ekte» Volvoen

Ole har hatt sin Volvo 960 i fem år. Nå viser han den fram for Broom-leserne i spalten «bilen min». Selv om han her eid den en stund og gjort mye, ...


Dessuten har den fått en grundig polering og en del generelt vedlikehold. Fra starten i 1927, og helt opp til 2000-tallet. Hva har du gjort med den? Reportasjer, intervjuer, bildeserier, småstoff og kuriosa. [bladkiosken.no](https://www.bladkiosken.no/produkt/mann-fritid/volvo-klassiker-2021). Det som er gjort med bilen i mitt eie er ganske mye. Det vil si med langsgående motor og bakhjulsdrift. For nå blir elbilene C40 og XC40 tilgjengelig med drift på bakhjulene. Jeg har fått lakkert nedre del rundt hele bilen. En som fortsatt kjører Volvo 960 er Ole Bull. Det siste året som S90 eller V90, alt ettersom om det var personbil eller stasjonsvogn. Fra nå av var det enten forhjulsdrift eller firehjulsdrift for den svenske bilprodusenten.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Derfor har hvitvin plutselig blitt eksklusivt

Nå utfordres rødvinens plass på alkoholtronen i Norge. Forklaringen finner vi på Oslos vestkant.


Tidligere har jo norsk drikkekultur typisk vært tre flasker på en helg og flatfyll. – Og det er bare et spørsmål om tid før det sprer seg til resten av landet, sier vinjournalist Merete Bø. – Det blir sjeldnere og sjeldnere å finne lav alkoholprosent. Hun mener det også finnes en annen grunn til at hvitvin og musserende tar opp kampen med rødvin. Det begynner å selge bra på Oslos vestkant, og så sprer det seg. Vi så tidlig at de begynte å drikke musserende, og så flytter det seg fra Oslo vest til byene, og deretter ut til hele landet, sier Hunter.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Kommer med abortbekymring: - En tydelig tendens

Helsepersonell frykter skepsis til prevensjon gjør at flere tar abort.


Det som funker for noen, funker ikke nødvendigvis for deg, sier Sande. – Jeg tror det er mye feilinformasjon og myter rundt hormonell prevensjon. – Tallene økte mye, og på slutten av året begynte vi å ane bekymring rundt en utvikling. – De sier de ønsker å se hvordan kroppen fungerer uten hormoner. – Det er veldig, veldig mange kvinner som ringer. Det kan vi ikke tilby sånn som situasjonen er nå.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Flere enn 40 personer funnet døde på en strand i Italia

Alle de fem om bord, blant dem en pasient, døde da et ambulansefly styrtet i fjellene nordvest i den amerikanske delstaten Nevada. Flyet styrtet nær Stagecoach ...


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Elbileiere sliter: - Flere som vil selge

Det sier daglig leder i bruktbilforhandleren Rebil, Kristian Melchior, mens han viser TV 2 utvalget av bruktbiler de har til salgs. – For eksempel var Polestar- ...


Derfor vil det være en del som fremdeles er interessert i å kjøpe nytt, sier Ida Krag, sjef for kommunikasjon og myndighetskontakt i BIL. Det er ikke helt normalt at «hvermansen» har mulighet til å unne seg en bil til nærmere millionen, sier hun. Det er også mange som fortsatt er i «bilmodus». – Det er nok riktig at mange vil selge unna dyrere elbiler. Derfor satser vi nå på biler som er litt eldre og ligger litt lavere i pris. Det var 40.000 registrerte nye personbiler i desember. – Nå tror vi det blir mer krevende å selge nye og dyrere biler. – Det er interessant å se om bilprodusentene vil lansere flere rimeligere bilmodeller, og om flere vil velge å kjøpe disse eller rimeligere bruktbiler som et alternativ, sier hun. – Det er et tegn på at flere har tatt seg råd til å kjøpe seg en dyrere bil enn det de burde. – Dette er en indikasjon på at økningen i levekostnader er i ferd med å treffe andre inntektsgrupper enn de som til nå har merket mest til økte priser, sier Trasti. Nå er det flere som vil selge denne bilen, enn som vil kjøpe den, sier Melchior. Han sier til TV 2 at økningen primært er knyttet til relativt nye og dyre elbiler, og at dette kan tyde på at flere begynner å merke økte renter og levekostnader på lommeboken.
show more