Edvard Munch

 
 
Post cover
Image courtesy of "NTB Kommunikasjon"
Iskaldt "Skrik" på Munch vinterfestival i Løten | Hamarregionen reiseliv og utvikling

Edvard hadde jo elsket dette her. Å få jobbe med nye og helt naturlige materialer. Festivalsjef Hanne Mette Walhovd Paulsen er storfornøyd etter helgens ...


06.30, møtes "guttegjengen" ved Hamars berømte stupetårn for dagens iskalde endorfin-kick. Og de er ikke alene om å oppsøke stupetårnet for iskalde opplevelser. Pressemelding I snøborgen er Storm godt i gang med å grave ut en stor ball. På Munchsenteret på Anno Klevfos industrimuseum kan man lære om Munchs liv og hans tilknytning til Løten, og det er etablert et fotopunkt ved Engelaug gård, hvor Munch ble født. Med Munch vinterfestival ønsker de også å synliggjøre Edvard Munch ble født i Løten, den 12. – Tenk at Edvard Munch satte i sitt første skrik på Ådalsbruk i Løten, sier Hanne Mette. – På Budor er det garantert snø i januar og februar, så dette er et ideelt sted for iskalde kunstverk, smiler en fornøyd festivalsjef. Munch vinterfestival ble arrangert for fjerde gang i år, og er et samarbeid mellom Løten kommune og Visit Budor, med støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark. Elevene har valgfaget Teknologi og design på skolen, og kunne utpå ettermiddagen avduke en flott Skrik-skulptur, som ble beundret av alle de festivalbesøkende dagen etter. – Det er gøy å kunne få inspirere store og små til å leke og lage ting med snø, utover vanlige snømenn, sier Hanne Mette. Det ble også laget spennende Munch-motiver i en stor snøborg på festivalområdet.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Munch-fest med iskaldt skrik på Løten

Med et iskaldt skrik feiret Løten og Budor i Innlandet Munch vinterfestival sist helg. Edvard Munchs fødested ønsker også å bli synlig for verden.


På Munchsenteret på Anno Klevfos industrimuseum kan man lære om Munchs liv og hans tilknytning til Løten, og det er etablert et fotopunkt ved Engelaug gård, hvor Munch ble født. Med Munch vinterfestival ønsker de også å synliggjøre Edvard Munch ble født i Løten, den 12. Det ble også laget spennende Munch-motiver i en stor snøborg på festivalområdet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Under Nazi-Tyskland ble kunstverket solgt billig på auksjon. Nå skal salgssummen deles med tidligere eiers arvinger.

Onsdag selges dette Munch-maleriet på en auksjon i London. Arvingene etter den opprinnelige eieren hyller Petter Olsen for løsningen.


Dagens eier, den norske kunstsamleren og rederarvingen Petter Olsen (75), skal imidlertid ikke beholde hele gevinsten selv. Da er salgssummen ventet å bli et sted mellom 12 og 20 millioner pund (149-248 millioner kroner). På 30-tallet ble han tvunget til å selge Munch-maleriet «Dans på stranden».