Johannes Klæbo

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Golberg fnyser av svenskenes forklaring

PLANICA (Nettavisen): «Drittski» kalte Calle Halfvarsson skiene sine til svensk presse etter søndagens lagsprint i VM. Der gikk han og Edvin Anger gikk inn ...


– Nå har vi hatt samme føre her i flere dager og hatt god til å jobbe inn produkter og alt som er, så våkner vi i dag tidlig og så har det kommet 15 centimeter. De er som Klæbo, de er såpass bra at om de har litt dårlige ski, så kan de vinne uansett, sier han. At det kan være en blanding her, kan kanskje hende, sier Johaug. – De svenskene jentene vant og har de samme smørerne i traileren. Men det er små marginer, så jeg kan ikke svare på det uten å ha prøvd de, sier han. Det var en av de beste skøyteprologene Calle har gjort i vinter, men jeg skal ikke være for bastant, svarer Golberg.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Slik fikk hun Klæbo klar til gullkamp

PLANICA (TV 2): «Magic Meghan» har i mange år behandlet amerikanske megastjerner i basket. Før VM stod Norges skistjerne for tur.


Jeg er takknemlig for å kunne bidra til at han kan prestere best mulig. Det har vært mange og lange økter med behandling, men vi opplever fremgang, understreker hun. Selv om han er en fantastisk idrettsutøver så kan han, sett fra mitt ståsted som fysioterapeut, bli bedre på flere felt.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Klæbo-gull igjen

Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo vant sprintfinalen i VM. Landslagstreneren ble overrasket over avgjørelsen.


Det var sist gang Golberg fikk sjansen på lagstafett i et mesterskap, og før prologen i dag ble Golberg minnet om dette av NRKs reporter i Planica. Det er flere muligheter her, sier Arild Monsen. Golberg stivnet i semifinalen og Norge røk ut før moroa var i gang. For bakteppet for Pål Golberg er omtrent det mørkeste minnet i karrieren hans. - Det var glimrende. Golberg fikk neste beste prologtid, bare slått av lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
NRK-ekspertene fnyser av svensk forklaring etter norsk gulljubel

Det svenske laget ble parkert da Norge gikk inn til gull i herrenes lagsprint. Smørebom, sier Calle Halfvarsson. Det forstår NRK-ekspertene lite av.


– Det var glimrende. Det var så solid og bra. For Golberg er det hans andre VM-gull, etter at han for to år siden var med på det norske stafettlaget som tok gull. – Det var litt spesielt å våkne i dag til nøyaktig samme vær som en februardag for ti år siden. – Det føles helt for jævlig. På herresiden er det kun Bjørn Dæhlie (ni VM-gull) og Petter Northug (13 VM-gull) som har vunnet flere gull. – Det er så små nyanser. – Jeg er litt overrasket over det Calle sier, med tanke på at Sverige gikk såpass bra og vant i kvinneklassen. Da har de fantastisk treningsski, det kan jeg absolutt si. Det har mye med de oppe på skiene også, supplerer Therese Johaug. Calle Halfvarsson, som gikk første, tredje og femte etappe for Sverige, sier til NRK at han tror at utstyret ikke var på topp. Ofte går konkurranseskiene mye lettere, men slik var det dessverre ikke i dag, sier Halfvarsson.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
VM-revansje for Golberg etter 2013-kollaps – Klæbo gikk Norge inn til nytt gull

Ti år etter sitt VM-mareritt ble Pål Golberg (32) helt sentral da han og Johannes Høsflot Klæbo (26) sikret gull i lagsprinten i Planica.


Simen Hegstad Krüger vant tremila med skibytte tidligere i mesterskapet. Jeg gjetter på at skiene var dårlige. Jeg følte meg trygg også da Federico Pellegrino kom opp til meg, sa Klæbo til NRK. Da endte det med full sprekk for debutanten under rennet i Cavalese. [ Den norske duoen jublet i målområdet.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Klæbo og Golberg vant gull på lagsprinten: – Han gjør ikke feil

Sølvet gikk til italienske Federico Pellegrino og Francesco De Fabiani. Frankrike – med Renaud Jay og Richard Jouve på laget – vant bronsen. Pellegrino var 2,5 ...


Det er fantastisk å se, sier NRK-ekspert Therese Johaug. Han gjør ikke feil, sier Golberg om Norges ankermann, og legger til at det var litt spennende å se Pellegrino komme i ryggen på nordmannen med åtte VM-gull. Jeg tror Johannes hadde kontroll på ham, sier bestefar og trener Kåre Høsflot til NRK. – Det er spesielt å ta gull med en kompis og en lagkamerat, det betyr mye. – Han er jo «Mr. Det så i noen sekunder ut som om det kunne gå mot et stafettdrama, men Klæbo hadde kontroll.
show more
Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
I dette øyeblikket sto sjefen alene og tørket tårer

Da Johannes Høsflot Klæbo sikret norsk VM-gull på lagsprinten, ble et rørende øyeblikk for trener Arild Monsen.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Klæbo og Golberg tok gull på lagsprinten

Se Klæbos avgjørende rykk i den siste bakken i videovinduet øverst! Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritter til å ta gullet på lagsprinten ...


Pål Golberg skaffet seg en liten luke på sin siste etappe ned til Frankrike og Italia, og sendte Klæbo ut alene i tet. Det var veldig bra gjennomført av Pål, som gir Klæbo en luke og Pellegrino må ut og jage. Pål gjør en kjempejobb og jeg får det utgangspunktet jeg vil ha på sisterunden, sier Klæbo til TV 2 om løpet.
show more