Mariupol

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Bor i en leilighet i Mariupol til et ungt ektepar som er drept i krigen

Alle er på en måte rare. Sinte. Jeg ser ikke mye godhet lenger, sier Tatiana Busjlanova. Hun er blitt igjen i Mariupol, byen med de kanskje hardeste kampene ...


Rubelen er introdusert som valuta og skolene er tvunget til å undervise i russisk pensum på russisk språk. I tillegg har ekteparet hver sin pensjon på 10.000 rubler – vel 1350 kroner – i måneden. Sammen med ektemannen Nikolai ble hun likevel boende i ruinen der de hadde hatt sitt hjem i 20 år. Tatiana er forsiktig med å si noe om de nye makthaverne i byen. Hun sier at dødsfallene og ødeleggelsene har hardnet hjertene til de som er blitt igjen. 64 år gamle Tatiana Busjlanova er en av de som har valgt å bli.
show more