Bakhmut

 
 
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Ukraina hevder snikskyttere tok ut russiske soldater i nærheten av Bakhmut

Kampene fortsetter om byen Bakhmut i Øst-Ukraina. Ukrainske snikskyttere hevder å ha drept en gruppe russiske sonderingssoldater som forsøkte å avansere.


Kommunikasjonslinjene vestover, som blir utsatt for jevnlige angrep, går gjennom området. Politikk: Sju russiske soldater som forsøkte å ta seg nærmere ukrainske stillinger, ble drept, og ytterligere tre såret, ifølge det ukrainske forsvaret. Ukrainske snikskyttere hevder å ha drept en gruppe russiske sonderingssoldater som forsøkte å avansere.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Derfor gir ikke Russland seg i Bakhmut

Kampene om industribyen Bakhmut i Donetsk er det lengste slaget som har stått under Russlands invasjonskrig i Ukraina. Soldatene har kjempet her i rundt et ...


Russland har behov for en seier for å vise folket at de får til noe, sier Bukkvoll, som er spesialisert i russisk og ukrainsk forsvars – og sikkerhetspolitikk, til VG. Så de er nærme, selv om de ikke har tatt byen. – Det kan se ut som det er et ledd i en større strategi der de vil slite ned de russiske styrkene så mye som mulig, før ukrainerne selv går til motangrep. – Russland har låst seg til Bakhmut fordi de har brukt så mye ressurser for å vinne der. – De har klart å stenge de fleste etterforsyningslinjene til de ukrainske styrkene i Bakhmut. – Svakheten er jo at de nylig mobiliserte kun har kort tid med trening, og at Wagnergruppen som kjent har
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Ukraina hevder snikskyttere tok ut russiske soldater i nærheten av Bakhmut

Kampene fortsetter om byen Bakhmut i Øst-Ukraina. Ukrainske snikskyttere hevder å ha drept en gruppe russiske sonderingssoldater som forsøkte å avansere.


Kommunikasjonslinjene vestover, som blir utsatt for jevnlige angrep, går gjennom området. Om Bakhmut faller, vil veien mot storbyene Slavjansk og Kramatorsk åpnes mer opp, og russiske styrker vil være nærmere målet om å ta kontroller over hele Donetsk. Sju russiske soldater som forsøkte å ta seg nærmere ukrainske stillinger, ble drept, og ytterligere tre såret, ifølge det ukrainske forsvaret.
show more
Post cover
Image courtesy of "SOL"
Zelenskyj: Kampene i Bakhmut blir mer og mer kompliserte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer om at situasjonen rundt fronten ved byen Bakhmut stadig blir vanskeligere.


Zelenskyj har tidligere sagt at ukrainerne vil kjempe i Bakhmut så lenge de kan. De harde kampene om industribyen Bakhmut i Donetsk har vært det lengste slaget under Russlands invasjonskrig i Ukraina. – Fienden ødelegger hele tiden alt som kan brukes for å beskytte våre posisjoner, sa han, og kalte de ukrainske soldatene som kjemper i Bakhmut for ekte helter.
show more
Post cover
Image courtesy of "steigan.no - Mot Dag - A winner is a dreamer who never gives up"
Ukraina har tapt slaget om Bakhmut – en kamp de var dømt til å tape - steigan.no

Ukrainas president Volodymyr Zelensky erkjente mandag at situasjonen forverres rundt Bakhmut, skriver kanalen CNBC. Kampen om Bakhmut har rast i flere ...


Videre vil den siste amerikanske pakken for Ukraina på [2 milliarder dollar](https://www.stripes.com/theaters/us/2023-02-24/ukraine-russia-war-military-aid-9235563.html) ikke inkludere våpen og ammunisjon fra eksisterende lagre som umiddelbart kan leveres til Ukraina, men «kan ta et år eller to å komme til kampfronten,» som rapportert av [Associated Press](https://apnews.com/article/russia-ukraine-zelenskyy-biden-politics-ecd159914eb01c1145d703eb95855890) i dag. [kronikk](https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/02/20/ukraine-military-strategy-adaptation-victory/) sa Hertling tydelig at Ukraina «vil vinne krigen». februar (2022),» og at det «til og med er tenkelig nå at de kunne gjenerobre Krim og Donbas.» Tidligere general [Mark Clark](https://www.usatoday.com/story/opinion/2023/02/24/ukraine-war-win-take-back-crimea-russia/11322437002/) støttet Petraeus’ uttalelse, og la til at å ta Krim «er et konkret, forståelig og oppnåelig militært mål». Sjansene, [hevdet Hodges kategorisk](https://odessa-journal.com/ben-hodges-there-is-practically-no-chance-that-russia-will-use-nuclear-weapons-in-the-war-against-ukraine/), «for at Russland vil bruke atomvåpen er nesten ikke-eksisterende.» Og hva er den ben bunnsolide begrunnelsen Hodges legger frem for slik selvtillit? Til slutt, som utvider denne tankegangen om at russere så lett kan leses – og avskjediges – er tidligere sjef for 1. At enhver tidligere general så lettvint ville avfeie ideen om at en desperat russisk leder kan ty til atomvåpen, er i seg selv et stort rødt flagg. Med uttalelser og påstander fra en rekke pensjonerte generaler fram mot fredagens ettårsmarkering i Russlands krig med Ukraina, er det imidlertid mer presserende enn noen gang at den amerikanske offentligheten tar det de sier med mer enn litt skepsis. [David Petraeus](https://www.spectator.co.uk/article/russia-cannot-generate-the-forces-it-needs/) sa at han trodde Ukraina ville «gjenerobre territoriet Russland har erobret siden 24. For at noen ikke skal tro at dette er udokumenterte påstander, bør man vurdere følgende påstander og uttalelser fra USAs høyest profilerte generaler på TV i det siste. Og om det skulle bli en forhandlingsløsning nå, vil resultatet for Ukrainas bli dårligere enn det de ville ha oppnådd i Istanbul. Davis er kategorisk motstander av den russiske invasjonen og en kritiker av Russland, men han mener også at USAs og Vestens strategi er forfeilet. Zelensky er blitt heiet fram til å følge denne strategien av ultranasjonalister på hjemmefronten og av krigshissere i vestlig opinion som ikke kan få nok krig.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Prøver å omringe Bakhmut i gjørmehav

Russland prøver å omringe Bakhmut og tvinge Ukraina til å trekke ut sine soldater. Det ville gi Moskva sin første store seier et halvt år etter at Russland ...


Talsperson i Kreml, Dmitrij Peskov, har i dag snakket med journalister i Moskva. Under operasjonene bruker fienden taktikk for utmattelse og total ødeleggelse. De russiske styrkene har klart, om enn sakte, fremgang i nord og sør for Bakhmut. Det ville gi Moskva sin første store seier et halvt år etter at Russland intensiverte angrepene sine på flere steder langs fronten i øst. I Donetsk-regionen har plutselig varmere vær tinet den frosne bakken, og gjort slagmarken til gjørme. Russlands forsvarsdepartement hevder at styrkene deres har ødelagt et ukrainsk ammunisjonslager nær Bakhmut.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Ukraina hevder skarpskyttere tok ut russiske soldater i nærheten av Bakhmut

Kampene fortsetter om byen Bakhmut i Øst-Ukraina. Ukrainske skarpskyttere hevder å ha drept en gruppe russiske sonderingssoldater som forsøkte å avansere.


Kommunikasjonslinjene vestover, som blir utsatt for jevnlige angrep, går gjennom området. Om Bakhmut faller, vil veien mot storbyene Slavjansk og Kramatorsk åpnes mer opp, og russiske styrker vil være nærmere målet om å ta kontroller over hele Donetsk. Sju russiske soldater som forsøkte å ta seg nærmere ukrainske stillinger, ble drept, og ytterligere tre såret, ifølge det ukrainske forsvaret.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Ukrainsk offiser: Ekstremt spent rundt Bakhmut

Situasjonen rundt den beleirede byen Bakhmut i Øst-Ukraina er «ekstremt spent», sier offiseren Oleksandr Syrskyi, som leder de ukrainske bakkestyrkene.


Post cover
Image courtesy of "Forsvarets forum"
Zelenskyj: Kampene i Bakhmut blir mer og mer kompliserte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer om at situasjonen rundt fronten ved byen Bakhmut stadig blir vanskeligere.


Søknadsfrist: 05.03.23 Søknadsfrist: 12.03.23 Søknadsfrist: 06.03.23


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Slagmarka i Bakhmut «stadig vanskelegare»: Har blitt eit gjørmelandskap

Ukrainske militærtoppar seier fienden blir fleire. Russland skal ha sendt dei mest førebudde Wagner-styrkane til området soldatar kallar for «kjøttkverna».


Det er derfor umogleg å ta seg fram, sa ukrainske Mykola (59). Ein stad i Donetsk-regionen har nyheitsbyrået Reuters møtt ukrainske soldatar som sit i skyttargravene. – Trass i vesentlege tap har fienden kasta inn dei mest førebudde angrepstroppane til Wagner, som no prøvar å bryte gjennom forsvaret til soldatane våre og omringe byen, skriv han vidare.
show more