Diggins

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Diggins i tårer etter historisk VM-gull: - Ikke alltid vært lett

PLANICA (TV 2): Jessie Diggins (31) slo knockout på svenskene og sikret VM-gull på 10 kilometer friteknikk.


Vi har en stafett som kommer, og jeg har lyst til å være på mitt beste der, sier Diggins. – Det er et av mine beste skøyterenn noen gang. – Det har vært et år med opp- og nedturer, for å være ærlig. USA har aldri tatt et individuelt VM-gull i langrenn før. Jeg hadde utrolige ski, sier Diggins til NRK. – Jeg kunne ikke stoppe å gråte etter rennet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Diggins sikret historisk VM-gull: – Klarte ikke stoppe å gråte

Kampen om gullet skulle stå mellom trioen Jessica Diggins, Frida Karlsson og Ebba Andersson, men mellom nest siste og siste passeringspunkt hadde ...


– Det har vært noen tøffe år for meg, så bare det å være her er en stor seier. De norske jentene var et stykke bak på tirsdagens 10-kilometer, men til tross for det var de nærmest ved å tukte svenskene for to nye pallplasser. Jeg klarte ikke å nyte det siden jeg gråt hele tiden.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Forbløffer USA

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning. INGEN VM-vinner er bedre for den lille langrennssporten enn ...


Fjerde- og femteplassen på 10 fri er akkurat så bra som ventet etter oppturen i verdenscupen denne vinteren. Sånn er det ikke I VM bare noen måneder seinere. Målt i tradisjon er det også korrekt. SEIEREN kom ikke overraskende for de som hele tida følger med på langrenn. [døden for denne sporten](https://www.dagbladet.no/sport/doden-for-sporten/77870149) på grunn av de sterke norske resultatene i de første rennene i verdenscupen. [ikke](https://www.dagbladet.no/sport/hjelper-bare-putin/77877325) er så sentral som mange tror. [ti slike historiske langrennsnasjoner](https://www.dagbladet.no/sport/hjelper-bare-putin/77877325), og tradisjonen deres er avhengig av at ski forbli en hverdagslig vinteraktivitet der det er snø. [preget](https://news.yahoo.com/jessie-diggins-first-u-cross-122817098.html) Jessie nyhetene på de [største sportsnettstedene](https://olympics.nbcsports.com/2023/02/28/jessie-diggins-world-championships-gold-medal-cross-country-skiing/) i USA: [spennende utvikling](https://www.dagbladet.no/sport/usa-sjokkerer/73265562): [streamet](https://olympics.nbcsports.com/2021/01/04/olympic-channel-tv-stream-schedule/) på storkanalen NBC Sport. Langrenn er og vil forbli en nisje i de nordlige statene i USA, som har snø nok til at det å gå på ski er en vinterlig hverdagsaktivitet. [tårene tilbake](https://www.dagbladet.no/sport/tarene-trillet-etter-vm-gull/78614050) mens Jessie fortalte om alt som ligger bak dette gullet:
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Diggins mot historisk VM-gull – knuste svenske stjerner

Jessie Diggins (31) har møtt tøff motstand på veien mot USAs første individuelle mesterskapsgull i langrenn. Den aller tøffeste motstanderen heter bulimi.


– Det er ikke noen artig plassering, men jeg er ikke et eller to sekunder unna pallen, så det er ikke surt heller. – Hun er en av det mest hardtarbeidende og motstandsdyktige utøverne jeg vet om. Men å se hva det gjorde med familien min, fikk meg til å innse at jeg kommer til å dø. Jeg tror hele laget føler det er en seier, sier Diggins' lagvenninne, Julia Kern. Det var det vanskeligste jeg noen gang har gjort i livet. – Jeg forsto at det finnes situasjoner der du ikke kan unngå å dø. – Så fort jeg hadde kastet opp, forsto jeg hvorfor folk er avhengig av narkotika, for det gjør deg helt nummen. Jeg følte ikke stress, angsten forsvant og stemmen i hodet sluttet å kjefte på meg om at jeg var mislykket, sa hun, og fortsatte. – Den prestasjonen jeg er aller mest stolt av, er at jeg oppsøkte behandling for spiseforstyrrelsen. Jeg klarte ikke å nyte det, fordi jeg klarte ikke se siden jeg gråt. Det var vanskelig å puste i mål, forteller hun. – Det var vanskelig å føle beina mine, så jeg var litt nervøs.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Johaug tok til tårene: – Jeg ble rørt

Therese Johaug tok til tårene etter at Jessie Diggins kronet karrieren med VM-gull på 10-kilometeren i Planica.


Det er inspirerende å se at hun får det til. – Det er gøy. – Hun er en fantastisk person, og hun sprer mye glede rundt seg. Det er uansett bra at det ikke bare er de norske og svenske som tar gullene. – Det er et skikkelig imponerende løp hun gjør i dag. Hun er vanvittig sterk og har truffet bra med formen.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Sølv-Karlsson om Gull-Diggins’ livsstil: – Jeg hadde gått under

PLANICA (VG) 31 år gammel lykkes Jessie Diggins endelig. Tårene kom etter tidenes første individuelle VM-gull i langrenn for USA.


Kroppen blir bedre hver dag, men det er kjipt med en fjerdeplass, sier Kalvå til VG. Sånn har det vært i 10 år. – Jeg har vært på reise siden november. – Det kan jo ikke sammenlignes. Tiril Udnes Weng er en del av et landslag som er kjent for å være litt hjemmekjære. Det var ganske tøft å høre, sier Karlsson.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Sølv-Karlsson om Gull-Diggins’ livsstil: – Jeg hadde gått under

PLANICA (VG) 31 år gammel lykkes Jessie Diggins endelig. Tårene kom etter tidenes første individuelle VM-gull i langrenn for USA.


Kroppen blir bedre hver dag, men det er kjipt med en fjerdeplass, sier Kalvå til VG. Sånn har det vært i 10 år. – Jeg har vært på reise siden november. – Det kan jo ikke sammenlignes. Tiril Udnes Weng er en del av et landslag som er kjent for å være litt hjemmekjære. Det var ganske tøft å høre, sier Karlsson.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Diggins tok til tårene etter historisk VM-gull: – Har vært en lang reise

Jessie Diggins knallet til på 10-kilometeren og gikk inn til USAs første individuelle VM-gull i langrenn. Best av de norske ble Anne Kjersti Kalvå på 4.


Jeg er bare ikke bedre når løypene er så tøffe, sa Udnes Weng til NTB. – Jeg gikk ut der for å kjempe om medaljer, og det føler jeg at jeg gjør. Foreløpig er det ingen individuelle medaljer, men det er én sjanse igjen, sa Kalvå med lørdagens tremil i tankene. Det har vært en liten vei fra Tour de Ski til VM, og jeg synes at kroppen gir bedre svar dag på for dag, sa Kalvå til NTB. – Det har vært en lang reise. Jeg tror vi som trenere bare kjenner på 1/1000 av følelsene hun har, sa USA-trener Matt Whitcomb til NRK.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Merket seg scenene med Diggins: – Hadde ikke skjedd med en norsk eller svensk løper

Sveriges landslagssjef merket seg det som skjedde etter seieren til Jessie Diggins.


– Jeg synes det er veldig kult at utøverne støtter hverandre. – Det blir en rolig feiring. – Det er veldig spesielt. – Hun passer på alle. I langrenn er det så god sportsånd. Hun tenker på alle andre. Det krever veldig mye å presse seg så hardt. Hun er amerikansk på den måten at hun hele tiden berømmer sitt lag, sine smørere og lagkamerater. Det var mange som gikk og gratulerte Diggins fra alle mulige land. Hun er utrolig glad hele tiden og veldig hyggelig. Det hadde ikke skjedd hvis det var en svensk eller norsk løper som vant. – Det var viktig at Diggins fikk vinne.
show more