Frifagbevegelse.no

 
 
Post cover
Image courtesy of "Frifagbevegelse.no"
Asfaltselskap anker dom – vil ikke betale oppsagte arbeidere lønn

Peab Asfalt gikk til retten for å slippe å betale oppsagte arbeidere lønn fram til rettssak, men Oslo tingrett sa nei. Nå anker selskapet.


Vi vil få dem til å spille mer på lag og ikke skylde på hverandre, sier Petter Frydenlund. – Det blir ofte sånn at både foreldrene og skolen føler at de ikke får det til. Ukrainske Alexander Hromov har fått seg jobb på Postterminalen i Førde. «Retten finner ikke grunn til å gå nærmere inn på hva sannsynlig utfall av hovedsaken vil bli, utover å bemerke at det ut fra fremlagt tariffavtale ikke er opplagt at det er saklig å si opp faste ansatte, og i stedet lyse ut en rekke sesongarbeiderstillinger. De krevde at medlemmene skal få beholde jobbene sine og stå i stilling til saken er avgjort i retten. Med tanke på behovet for arbeidskraft i kommende sesong, er det for retten ganske klart at de ansattes interesser p.t. Vi seier berre «vi får ta det seinare», seier Ann Kristin Sandelin. – Ungane har ikkje heilt forstått det. Jeg mener vi har en såpass sterk sak, sier Høybakken. – Dette var en veldig viktig seier for oss. Vi har anket saken inn for lagmannsretten. Vi har ingen ytterligere kommentarer på dette stadiet.»
show more
Post cover
Image courtesy of "Frifagbevegelse.no"
Baker og Ap-medlem: – Jeg stemmer ikke Arbeiderpartiet før de fikser strømprisene

Bjørn Engen er lei av at strøm- og råvarepriser spiser opp overskuddet i bakeriet, der han er baker og medeier.


– LO har bundet seg til masta, og velger å gå ned med regjeringsprosjektet, i stedet for å stå opp for norsk industri og arbeidsplasser, sier Isak Lekve (innfelt). De har solgt strømmen videre i stedet for å produsere aluminium. Ukrainske Alexander Hromov har fått seg jobb på Postterminalen i Førde. Vi vil få dem til å spille mer på lag og ikke skylde på hverandre, sier Petter Frydenlund. – Det blir ofte sånn at både foreldrene og skolen føler at de ikke får det til. «Vi har nå en grundig prosess i partiet for å utvikle energipolitikken vår fram mot landsmøtet. De politikerne har jeg gitt opp nesten, jeg har ingen tiltro til dem. Og det har jeg sagt tydelig fra om, til både stortingsgruppa og partikontoret. – På tross av alle lovord fra statsministeren og regjeringen i fjor høst, ser vi nå at strømstøtten til våre medlemmer er på totalt en million kroner. I Voss er baker Bjørn Engen like oppgitt som for ett år siden. Men jeg tror ikke de bryr seg, rett og slett, sier Engen. Bare der har kostnadene økt opp mot 100.000 kroner i året, med andre ord.
show more