Jens Stoltenberg

 
 
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Stoltenberg: Medlemskap for Finland og Sverige har høy prioritet i Nato – VG Nå: Nyhetsdøgnet

Generalsekretær Jens Stoltenberg sier at han har invitert representanter fra Tyrkia, Sverige og Finland til møter i Brussel i neste uke for å få fart på ...


Post cover
Image courtesy of "Frifagbevegelse.no"
Finnene fikk positive Nato-signaler fra Jens Stoltenberg

Nato-sjef Jens Stoltenberg fortalte i dag om framskritt i forhandlingene med Tyrkia om finsk og svensk medlemskap i Nato.


– LO har bundet seg til masta, og velger å gå ned med regjeringsprosjektet, i stedet for å stå opp for norsk industri og arbeidsplasser, sier Isak Lekve (innfelt). De har solgt strømmen videre i stedet for å produsere aluminium. Ukrainske Alexander Hromov har fått seg jobb på Postterminalen i Førde. Vi vil få dem til å spille mer på lag og ikke skylde på hverandre, sier Petter Frydenlund. Han er glad for at Nato allerede har tatt Finland og Sverige inn i varmen. Og Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, er på glid og har sagt seg villig til å restarte forhandlingene med Finland og Sverige om godkjennelse av søknadene. – Det blir ofte sånn at både foreldrene og skolen føler at de ikke får det til. – Det kan vi ikke la skje. – Ungane har ikkje heilt forstått det. Stoltenberg mener den største faren er at Russland kan vinne denne krigen. Nå er det bare et politisk spørsmål om når det blir godkjent av Tyrkia og Ungarn. – Vi har oppfylt alle forpliktende som Nato krever.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Stoltenberg forventer at Ungarn snart slipper Sverige og Finland inn i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier tirsdag at han forventer at det ungarske parlamentet snart fullfører ratifiseringen av Sveriges og Finlands Nato-søknader.


I tillegg skal fagbevegelsen diskutere sitt ansvar for en rettferdig grønn omstilling. Etter konferansen skal Stoltenberg ha møter med Finlands president Sauli Niinistö og utenriksminister Pekka Haavisto. De tre landene møtes på Natos hovedkvarter i Brussel neste uke.


Post cover
Image courtesy of "Møre"
Stoltenberg forventar at Ungarn snart slepper Sverige og Finland inn i Nato

Dette har så langt vore den raskaste medlemskapsprosessen i alliansens historie. Å fullføre Finlands og Sveriges tiltreding i Nato er ein prioritet for Nato ...


Her er han med Finlands statsminister Sanna Marin under SAMAK-konferansen i Helsingfors. Nato-sjef Jens Stoltenberg (t.v.) og statsminister Jonas Gahr Støre (t.h.) er tysdag i Helsingfors for å delta på eit møte i SAMAK. Nato-sjef Jens Stoltenberg åtvarar mot å tru at relasjonen til Russland vil bli den same som før krigen i Ukraina. Finlands statsminister Sanna Marin (midten) er vert. Også statsminister Jonas Gahr Støre er i Helsingfors tysdag. – Dette har så langt vore den raskaste medlemskapsprosessen i alliansens historie.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Stoltenberg møter svenske partiledere til Nato-samtaler i mars

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er invitert til samtale med fem av riksdagens partiledere om Sveriges Nato-prosess 7. mars.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Møter nytt Nato-hinder

Ungarn utsetter nok en gang Nato-godkjenningen. Men de har ikke stilt noen spesifikke krav, sier Finlands statsminister Sanna Marin til TV 2.


Tvert imot, de har sagt veldig direkte at de kommer til å ratifisere, sier Marin til TV 2. Jeg sender fra Norge et veldig klart signal om at vi må forholde oss til det saken handler om, og det er om disse landene oppfyller kriteriene for medlemskap. Han understreker at samtlige allierte inviterte Finland og Sverige inn i Nato på toppmøtet i Madrid i fjor. Og han har sagt at de kommer til å ratifisere. Ungarns statsminister Viktor Orbán har tidligere forsikret om at søknadene kommer til å bli godkjent. Bare to allierte står nå i veien for dette: Tyrkia og Ungarn.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Stoltenberg: Fremskritt for Finland og Sverige

NATO-sjef Jens Stoltenberg mener det er fremgang i samtalene med Ungarn og Tyrkia om svensk og finsk NATO-medlemskap. Men han kan ikke love Finland og ...


Men han kan ikke love Finland og Sverige Nato-medlemskap innen en bestemt dato. Finlands statsminister Sanna Marin ønsket Stoltenberg velkommen til toppmøtet med nordiske ledere i Helsinki og sier situasjonen i Ukraina og NATO-medlemskapet til Finland og Sverige står øverst på agendaen. Stoltenberg er optimist foran møtet med Tyrkia, Sverige og Finland i Brussel neste uke.
show more