Klikk.no

 
 
Post cover
Image courtesy of ""
Tina (40) skjønte ikke hva som var galt med Benjamin (5) før en ambulansesjåfør stilte spørsmålet som endret alt

Sammen med de tre sønnene bor hun i Larvik. I etasjen under bor tante Julianne Victoria Næss Thorsdatter (29) som spiller en viktig rolle i guttenes liv, og tar ...


Han må lære at han har en diagnose som må følges med på, men han skal ikke begrenses i hverdagen. De vet at voksenpersonene er i umiddelbar nærhet, har god kontroll og vet hvordan situasjonen skal håndteres, påpeker Julianne Victoria. Det som kommer flytende må inn i magen via en knapp som er operert inn, forteller trebarnsmammaen. Men, nøyaktigheten på denne dietten er såpass stor at den er altoppslukende i hverdagen. Det er likevel klart at sykdommen har påvirket 5-åringen i stor grad. – Mamma fortalte at Benjamin hadde satt noe i halsen, og at det kanskje var lurt av meg å komme hjem. I dag begynner han å bli vant til situasjonen, selv om han ikke forstår den, sier mammaen. Hele tiden gikk jeg med diagnosen i bakhodet, og gjør det fremdeles. Det vil si at om det kommer et anfall, så kommer det alltid flere. – Han reagerte ikke da jeg snakket til ham, ikke på navnet sitt og ei heller da vi sang favorittsangen hans. – Legene la aldri skjul på at det var en alvorlig type epilepsi, og at hverdagen aldri ville bli den samme igjen. – Jeg kan faktisk ikke huske hva som ble sagt i den andre enden.
show more
Post cover
Image courtesy of ""
Justyna (35) er uhelbredelig kreftsyk: – Har et så brennende ønske om fortsatt å få leve

Da tobarnsmammaen en septemberdag i fjor fikk kreftbeskjeden, falt verden fullstendig i grus. Siden da har fokus vært på å samle minner sammen med barna og ...


Det er takket være dette jeg ønsker å kjempe videre, og har et så brennende ønske om fortsatt å få leve. Jeg tenkte på de to barna mine, hva jeg skulle si til dem, og at jeg var livredd for at jeg skulle komme til å måtte forlate dem. – Barna har ikke blitt involvert i så altfor mange ting rundt sykdommen, men de vet at jeg er veldig syk, og kanskje aldri vil bli frisk. 2-åringen er for liten til å forstå særlig mye, men jenta mi på 5 år er veldig reflektert, og stiller ofte de vanskelige spørsmålene. For barnas skyld har jeg hatt stort fokus på at alt skal være så normalt som overholdet mulig, men jeg har nok vært enda mer bevisst på at vi alle skal tilbringe masse tid sammen, og skape uforglemmelige minner. – Jeg klarte ikke å holde på noe av maten, og raste ned 12 kilo i løpet av kort tid. – Da resultatene forelå etter det som føltes som en evighet, var legen veldig tydelig på at jeg måtte ta med meg samboeren min til samtalen. Likevel ventet jeg to måneder før jeg tok kontakt med legen, og ble henvist til akuttmottaket for en CT-undersøkelse av magen. Jeg ønsket ikke å slå meg til ro med det, og kontaktet A-hus. Vi er en familie som trives med å være ute, og har helt siden barna var født tilbrakt så mye tid som mulig i naturen. Nå er det en selvfølge at de inkluderes, og vi stortrives sammen. Siden da har fokus vært på å samle minner sammen med barna og resten av familien.
show more
Post cover
Image courtesy of ""
Tina (40) skjønte ikke hva som var galt med Benjamin (5) før en ambulansesjåfør stilte spørsmålet som endret alt

Sammen med de tre sønnene bor hun i Larvik. I etasjen under bor tante Julianne Victoria Næss Thorsdatter (29) som spiller en viktig rolle i guttenes liv, og tar ...


Han må lære at han har en diagnose som må følges med på, men han skal ikke begrenses i hverdagen. De vet at voksenpersonene er i umiddelbar nærhet, har god kontroll og vet hvordan situasjonen skal håndteres, påpeker Julianne Victoria. Det som kommer flytende må inn i magen via en knapp som er operert inn, forteller trebarnsmammaen. Men, nøyaktigheten på denne dietten er såpass stor at den er altoppslukende i hverdagen. Det er likevel klart at sykdommen har påvirket 5-åringen i stor grad. – Mamma fortalte at Benjamin hadde satt noe i halsen, og at det kanskje var lurt av meg å komme hjem. I dag begynner han å bli vant til situasjonen, selv om han ikke forstår den, sier mammaen. Hele tiden gikk jeg med diagnosen i bakhodet, og gjør det fremdeles. Det vil si at om det kommer et anfall, så kommer det alltid flere. – Han reagerte ikke da jeg snakket til ham, ikke på navnet sitt og ei heller da vi sang favorittsangen hans. – Legene la aldri skjul på at det var en alvorlig type epilepsi, og at hverdagen aldri ville bli den samme igjen. – Jeg kan faktisk ikke huske hva som ble sagt i den andre enden.
show more