Terje Aasland

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Stilte Aasland til veggs: – Alle hører at du ikke vil svare

Jeg krever at menneskerettighetsbruddene opphører, at naturen blir restaurert og reparert, og at det kommer en uforbeholden unnskyldning, ...


– Det er vår oppgave, og det er vi i gang med å gjøre. Han må beklage at det er en situasjon på menneskerettighetsbrudd, og fremtiden for samene på Fosen er så truet at de kanskje ikke få videreføre sin levemåte. Les også Da avbryter programlederen han nok en gang. De siste dagene har aktivister demonstrert mot vindturbinene ved å lenke seg fast utenfor Olje- og energidepartementet i Oslo, og senere fortsatt demonstrasjonene utenfor ulike departementer. Les også:
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Stilte Aasland til veggs: – Alle hører at du ikke vil svare

Jeg krever at menneskerettighetsbruddene opphører, at naturen blir restaurert og reparert, og at det kommer en uforbeholden unnskyldning, ...


– Det er vår oppgave, og det er vi i gang med å gjøre. Han må beklage at det er en situasjon på menneskerettighetsbrudd, og fremtiden for samene på Fosen er så truet at de kanskje ikke få videreføre sin levemåte. Det skal vi rette opp i og sørge for at vi følger det som er urfolkets rettigheter i denne saken, sa Olje- og energiministeren. Les også De siste dagene har aktivister demonstrert mot vindturbinene ved å lenke seg fast utenfor Olje- og energidepartementet i Oslo, og senere fortsatt demonstrasjonene utenfor ulike departementer. Da avbryter programlederen han nok en gang.
show more
Post cover
Image courtesy of "Trønderdebatt"
Regjeringen må unnskylde og frita Terje Aasland fra oppgaven

Olje- og energidepartementet tapte mot reindriftssamene på Fosen. De kommer ikke til å løse denne saken og bør derfor fratas ansvaret.


I sin villfarelse ser de ut til å tro at deres oppgave er å sikre vindkraft på Fosen. Grunnlaget for tillit mellom reindrifta og Olje- og energidepartementet ser rett og slett ut til å ikke være til stede. Hele Norge får med seg at vi har en olje- og energiminister og en statsminister som nekter å si unnskyld og beklage til samene, og nekter å erkjenne det dommen sier: Det pågår et menneskerettighetsbrudd på Fosen. Regjeringens oppgave etter dommen er å sikre reindrift på Fosen. Rødt krever at både Terje Aasland og Olje- og energidepartementet fratas ansvaret for denne saken. Dessverre ser det ikke ut som regjeringen har planer om dette.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Olje- og energiministeren ber Stortinget om å få redegjøre for oppfølgingen av Fosen-saken

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) ber Stortinget om å få redegjøre for oppfølgingen av Fosen-saken.


Samtidig som vi er opptatt av å legge til rette for at demonstrantene får ytre sitt budskap, sier presseansvarlig i DSS, Liv Nodeland, til NTB. For det er helt åpenbart at det kreves avbøtende tiltak på Fosen for å være i tråd med det som er våre forpliktelser overfor urfolk. – Høyesterett har ikke tatt stilling til hva som skal skje med de to vindkraftverkene som i dag leverer en stor mengde kraft til Midt-Norge. Det har politiet og de som har ansvar for sikkerheten, ansvaret for å påse at blir gjort. – Vi er ikke interessert i å snakke med Aasland. Det som gjør at kampviljen øker, er å se hvor mange folk som slutter seg til aksjonen. Våre krav er som de alltid har vært, sier Isaksen. Det kommer folk reisende fra hele landet, fra utlandet, over hele Sapmi – så vi er flere og flere som står sammen om dette, sier artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen til Det er svært viktig for regjeringen å komme frem til en løsning som ivaretar urfolksrettighetene for reindriftseierne på Fosen. Det har Høyesterett slått fast, og det tar vi på største alvor, sier Støre til NTB. – Både jeg, Terje Aasland og resten av regjeringen er opptatt av dialog på en ryddig måte. De avbøtende tiltakene mener Støre at regjeringen har fullt fokus på.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Aasland nektet å beklage og nektet å stille til debatt

Olje- og energiminister Terje Aasland nektet nok en gang å beklage til reindriftssamene på Fosen. Han ville heller ikke møte sametingspresidenten til ...


– Jeg tenker det er en tabbe at Støre ikke vil beklage. – Både jeg, Terje Aasland og resten av regjeringen er opptatt av dialog på en ryddig måte. Det har Høyesterett slått fast, og det tar vi på største alvor, sier Støre til NTB. – Jeg synes det er riktig at mine vurderinger rundt saken og mine forhold til sametingspresidenten blir tatt i det konsultasjonsmøtet, utdypet ministeren. Det er de som kjenner den belastningen som er der nå på kroppen, svarer Aasland. Han påpekte at han har invitert Fosen-aktivistene til samtaler og ønsker dialog.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Én mulig løsning på Fosen-konflikten: Lære reinsdyr å takle vindmøller

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) håper det. Hans departement leter med lys og lykte etter løsninger i konflikten mellom reindriften og vindturbinene ...


Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) håper det. Men kan reinsdyr vise seg mer medgjørlige? Terje Aasland (Ap) leter etter kompromisser.


Post cover
Image courtesy of "E24"
Fosen-aksjonen i Oslo: Politiet har fjernet demonstranter

Olje- og energiminister Terje Aasland avlyser en planlagt Storbritannia-tur på grunn av aksjonen mot vindkraft på Fosen. Samtidig trapper demonstrasjonene ...


Det var vondt å se brødre og søstre fra hele Sapmi aksjonere for første gang og føle seg utrygge i hendene til politiet som bare slapp de ned på bakken. – Vi skal fjerne de som nekter å forlate stedet frivillig, men bruke minst mulig makt for å få de bort. Vi har levert noen krav og ønsker til politiet om å være litt mer medmenneskelige mot aksjonistene. VG forsøkte få en kommentar fra Thunberg i etterkant, men hun ønsket ikke å svare på spørsmål. De siste dagene har aksjonistene sperret inngangene til Finansdepartementet og Olje- og energidepartementet. Thunberg er blant dem som klokken 10.30 hadde plassert seg der. Ingen ønsker å fjerne seg frivillig. – Vi har aldri dårlig tid. – I dag har vi eskalert demonstrasjonen enda noen hakk. – På grunn av det pågående arbeidet med Fosen-saken har olje- og energiministeren valgt å omprioritere kalenderen sin og vil derfor ikke reise som planlagt til Storbritannia, heter det i en epost fra Olje- og energidepartementet til NTB. Bakgrunnen skal være at demonstrasjonen potensielt går ut over samfunnskritiske funksjoner. Vi tar oss god tid til dialog og sørger for at demonstrantene alltid får valget om å fjerne seg frivillig før vi benytter andre virkemidler som å fjerne de med makt, sier han til VG.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Nekter å møte statsråd – vil kun møte statsministeren

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har invitert aksjonistene til møte, men de er kun interessert i et møte med statsminister Jonas Gahr Støre.


I en tidligere versjon av denne saken sto det at høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen var ulovlige. [Tirsdag formiddag](https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/O8z1vA/fosen-aksjonen-fortsetter-i-dag-stenger-vi-staten) møtte Aasland aksjonistene utenfor Olje- og energidepartementet, men de hadde ingen interesse av å prate med statsråden. – Jeg har et oppriktig ønske om å finne en løsning på denne saken, og da er det en fordel om vi kan snakke sammen. – Jeg mener det står respekt av det dere gjør. – Vi vil ikke høre på tompratet ditt. – Regjeringen har ikke forstått alvoret i denne saken.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Fosen-aksjonistene nekter å møte Aasland – vil kun snakke med statsministeren

Fosen-aksjonistene nekter å møte Olje- og energiminister Terje Aasland, og vil kun snakke med statsminister Jonas Gahr Støre. – Vi godtar ikke mer tomprat ...


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Aasland avlyser Storbritannia-tur grunnet Fosen-saken

– På grunn av det pågående arbeidet med Fosen-saken har olje- og energiministeren valgt å omprioritere kalenderen sin og vil derfor ikke reise som planlagt til ...


Olje- og energiministeren skulle også holde en tale under programposten Energy trilemma på seminaret. Olje- og energiministeren skulle delta på kronprinsparets besøk til Storbritannia fra onsdag til torsdag, hvor han blant annet skulle holdt en kort åpningstale sammen med kronprinsen. Det skriver Olje- og energidepartementet i en epost.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Olje- og energidepartementet vurderer løsning på Fosen-saken

Olje- og energidepartementet ser nå på løsninger i Fosen-saken. Ett av alternativene kan være vindturbiner som slår seg av når reinen kommer.


Og jeg tror det er mulig å styre vindparken ut fra reinens aktivitet, uttalte olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) tirsdag. [Vårt Land](https://www.vl.no/nyheter/2023/02/28/foreslar-dynamisk-drift-som-fosen-losning/) som omtalte saken først. [Adresseavisen](https://www.adressa.no/nyheter/trondelag/i/rl5KXK/dette-er-tiltak-regjeringen-haaper-kan-loese-striden) betyr den dynamiske driften at vindturbinene stanser når det er rein i nærheten.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Fortsetter aksjonen onsdag – Aasland avlyser Storbritannia-tur

Fosen-aksjonistene vil stenge departementer for tredje dag på rad. Olje- og energiministeren dropper utenlandsreise som følge av aksjonen.


Selv om saken ikke er ferdig behandlet i rettsystemet har staten gitt utbygger tillatelse til å starte arbeidet tidlig. Søknaden blir godkjent i 2010 og det blir gitt konsesjon til utbyggingen. Måten staten har tatt for seg i naturen med vindmøller på Fosen er ikke akseptabel, sier aksjonist Mari Kwyller til NRK. [Mandag](https://www.nrk.no/norge/politiet-bekrefter-at-de-flytter-aktivister-_-thunberg-har-lenket-seg-fast-1.16313838) og [tirsdag](https://www.nrk.no/norge/fosen-aksjonistene-vil-kun-snakke-med-statsministeren-1.16315284) måtte ansatte i flere departementer jobbe hjemmefra. Departementene er flere steder i byen, og Klima- og miljødepartementet har ansvar for å forvalte naturen, og miljøet vårt. Til tross for dommen fortsetter driften av anlegget på Fosen. Saken spilles inn i rettsystemet for behandling. Denne konsesjonen klages på, men stadfestes likevel av Olje- og energidepartementet i 2013. Med reinskinn og varmedresser har de holdt seg varme. Onsdag er aksjonistene på plass utenfor den samme inngangen politiet fjernet dem fra dagen før. I dag har vi blokkert også Klima- og miljødepartementet, og Nærings- og fiskeridepartementet, sier Ella Marie Hætta Isaksen til NRK. Utenriksminister Anniken Huitfeldt drar i hans sted, og holder også åpningstalen Aasland skulle ha, ifølge NTB.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Aasland avlyser Storbritannia-tur

Olje- og energiminister Terje Aasland dropper en planlagt tur til Storbritannia i dag på grunn av arbeidet med Fosen-saken.


Olje- og energiministeren skulle også holde en tale under programposten Energy trilemma på seminaret. Olje- og energiministeren skulle delta på kronprinsparets besøk til Storbritannia fra onsdag til torsdag, hvor han blant annet skulle holdt en kort åpningstale sammen med kronprinsen. Det skriver Olje- og energidepartementet i en epost.
show more
Post cover
Image courtesy of "fosna-folket.no"
Fosen-aksjonistene nekter å møte Aasland – vil kun snakke med statsministeren

Vi godtar ikke mer tomprat om prosess. Vi har to krav: vindturbinene må tas ned og beitelandet må tilbakeføres til Fosen Njaarke, sier Therese Olsen i NSR-N ...


– Jeg har et oppriktig ønske om å finne en løsning på denne saken, og da er det en fordel om vi kan snakke sammen. – Regjeringen har ikke forstått alvoret i denne saken. Han har hatt 505 dager på seg til å følge opp høyesterettsdommen.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Sametingspresidenten frustrert over Aasland: – Ikke vært mulig med god og tillitsfull dialog

– Reineierne blir utsatt for menneskerettighetsbrudd hver eneste dag på Fosen. Det står svart på hvitt i Høyesteretts dom, sier sametingspresident Silje Karine ...


Først og fremst må vi bli enige om problemforståelsen: Det er snakk om menneskerettighetsbrudd. At han driver og utreder det som allerede er konstatert og avklart i dommen, er ytterst problematisk. Det har dessuten vært hyppig kontakt på embetsverksnivå. Han har gitt uttrykk for at prosessen så langt har vært vanskelig og tatt for lang tid. I nesten én uke har samiske aktivister demonstrert i regjeringskvartalet mot rettighetsbruddene på Fosenhalvøya og tida regjeringen bruker på å gjøre noe med saken. Det er gått over 500 dager siden Høyesterett fastslo at vindparkene på Fosenhalvøya krenker reindriftssamenes rett til kulturutøvelse som urfolk.
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Solvang stilte Aasland til veggs: – Alle hører at du ikke vil svare

Programleder Fredrik Solvang spurte om det foregår et menneskerettighetsbrudd på Fosen akkurat nå. – Vi må ha inn det kunnskapsgrunnlaget som gjør at vi kan ...


[Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!](https://www.documentforlag.no/produkt/kulturkamp-i-klasserommet/) Du kan også [kjøpe den som e-bok her](https://www.documentforlag.no/produkt/kulturkamp-i-klasserommet-e-bok/). [her](https://www.documentforlag.no/produkt/usikker-vitenskap/) og som ebok [her](https://www.documentforlag.no/produkt/usikker-vitenskap-ebok/)! – Det er vår oppgave, og det er vi i gang med å gjøre. [Kjøp](https://www.documentforlag.no/produkt/mesteren-og-margarita-innbundet-utgave/) [Mesteren og Margarita her](https://www.documentforlag.no/produkt/mesteren-og-margarita-innbundet-utgave/) [.](https://www.documentforlag.no/produkt/mesteren-og-margarita-innbundet-utgave/) Vi vil at urfolks rettigheter blir fulgt, og håper vi kan få snakket samme om hvordan vi gjør dette i fortsettelsen, svarer en svært så defensiv Aasland. Da avbryter programlederen han nok en gang.
show more
Post cover
Image courtesy of "Klassekampen"
Under hardt press

Terje Aaslands (Ap) forsøk på dialog ble avvist av aksjonistene i går. Samtidig øker presset på regjeringen fra opposisjonen på Stortinget.


Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Olje- og energiminister Terje Aasland avlyser Storbritannia-tur grunnet Fosen-saken

Olje- og energiminister Terje Aasland dropper en planlagt tur til Storbritannia i dag på grunn av arbeidet med Fosen-saken.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Fosen-aksjonen i Oslo: Politiet har fjernet demonstranter

Olje- og energiminister Terje Aasland avlyser en planlagt Storbritannia-tur på grunn av aksjonen mot vindkraft på Fosen. Samtidig trapper demonstrasjonene ...


Det var vondt å se brødre og søstre fra hele Sapmi aksjonere for første gang og føle seg utrygge i hendene til politiet som bare slapp de ned på bakken. – Vi skal fjerne de som nekter å forlate stedet frivillig, men bruke minst mulig makt for å få de bort. VG forsøkte få en kommentar fra Thunberg i etterkant, men hun ønsket ikke å svare på spørsmål. Vi har levert noen krav og ønsker til politiet om å være litt mer medmenneskelige mot aksjonistene. De siste dagene har aksjonistene sperret inngangene til Finansdepartementet og Olje- og energidepartementet. Thunberg er blant dem som klokken 10.30 hadde plassert seg der. Ingen ønsker å fjerne seg frivillig. – Vi har aldri dårlig tid. Aksjonen mot vindkraft på Fosen ble onsdag trappet opp, men klokken 09 startet politiet å bære bort aksjonister. – I dag har vi eskalert demonstrasjonen enda noen hakk. Bakgrunnen skal være at demonstrasjonen potensielt går ut over samfunnskritiske funksjoner. Vi tar oss god tid til dialog og sørger for at demonstrantene alltid får valget om å fjerne seg frivillig før vi benytter andre virkemidler som å fjerne de med makt, sier han til VG.
show more
Post cover
Image courtesy of "KSU.NO"
Olje- og energiministeren vil redegjøre for Stortinget om Fosen-saken

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) ber Stortinget om å få redegjøre for oppfølgingen av Fosen-saken. – Jeg har bedt Stortinget om å få komme og gi ...


Treffet er helt uformelt og det er bare å komme som du er 🥰 klasse og eldre, og konkurranse for alle som vil fra 11 år og eldre. Hun er en del av Small records, og driver labelet Romklang sammen med Duppeditt. Da kommer deres album nummer 13 (en retur til deres opprinnelige akustiske lydbilde) hånd i hånd med en etterlengtet norgesturné. Alle som kjøper billett er med i trekningen av to billetter til Kick-off i Festiviteten og en signert KBK drakt. Vi nærmer oss sesongstart og får tøffere og tøffere motstand i treningskampene. [www.hoopla.no](http://www.hoopla.no) og om det er billetter igjen selges de ved inngangen. Folk klødde seg i hodet og lurte på hva i h... Stykket skrives i forhold til en annen tidsepoke/estetikk, og kan sies å bli til på grunn av en annen komponist siden det bygger på materiale fra Andante satsen fra J. Se på det som en liten audition:-) Surnadal bibliotek startar lesesirkel - del lesegleda og leseopplevinga med andre! Vi skal også se på dokumentasjon og arkivfilm om spontekking.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nationen"
(+) Aasland sier nei til vindpark ved Fosen-anleggene

I forrige uke sa olje- og energiminister Terje Aasland om nei til vindkraftselskapet Zephyr som først fikk ja til å bygge 20–25 turbiner i Flatanger, like nord ...


Så det er åpenbart at Fosen-saken har påvirket OED sitt vedtak». Men dette vil ikke bety at områdene i Flatanger kan bli «byttet ut» med de arealene som turbinene på Fosen beslaglegger, for disse områdene benyttes allerede av Nord-Fosen siida til nødvendig vinterbeite. Som kjent har det de siste dagene vært avholdt demonstrasjoner i Oslo mot OEDs håndtering av saken. I denne nevnes ikke reindriften som en aktuell problemstilling. Lange ønsker ikke å kommentere OEDs nei til Zephyr, et selskap som er eid av Østfold energi og Glitre. – Vi vil ikke bygge ut vindkraft der vertskommunen ikke ønsker det selv.
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Fosen: Nekter å møte Aasland, vil kun snakke med Støre

Demonstrantene utenfor regjeringskontorene nekter å møte olje- og energiminister Terje Aasland. De vil kun snakke med statsministeren.


Og jeg tror det er mulig å styre vindparken ut fra reinens aktivitet, uttalte olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) tirsdag. På engelsk er det et uttrykk som heter too little, too late. Men vi har en dom i Høyesterett som vi skal ta på fullt alvor, og det gjør vi, sier Støre. – Det er ikke et enkelt spørsmål. – Vi er litt opptatt nå, men registrerer at statsråden prøver å lokke med mat. – Regjeringen har ikke forstått alvoret i denne saken.
show more