Hans Christer Holund

 
 
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Disse går VM-stafetten for Norge fredag

VM-sølvvinner Harald Østberg Amundsen fikk ikke plass på det norske laget til langrennsstafetten i Planica-VM. I stedet får Hans Christer Holund sjansen.


Han har flest strenger å spille på og kan avgjøre når som helst, sier Nossum. Det norske laget har vunnet de elleve siste VM-stafettene på herresiden. Torsdagens uttak betyr at Harald Østberg Amundsen vrakes til tross for at han imponerte med VM-sølv på 15-kilometeren i fri teknikk onsdag. – Han har i likhet med flere all grunn til å være skuffet. Sist det ikke ble norsk gull, var i østerrikske Ramsau i 1999. Den jobben har han ikke hatt i mesterskap tidligere.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Tønseth-trener om stafettuttaket: – Ingen forstår det rent matematisk

PLANICA (VG) Det skaper reaksjoner at Hans Christer Holund (34) skal gå en klassisk etappe for Norge under fredagens VM-stafett.


Sånn som resultatene er for tiden, så er det fryktelig tett. – Det er den vi har landet på her. Dyrhaug er klokkeklar på at de da burde landet på andre utøvere. All den tid man bruker litt det som skjer her, og litt det som har skjedd før. – Rent matematisk er det ingen som forstår det. Det er lett å argumentere for det, samtidig som mot det. Senest i forrige VM hadde Simen Krüger to sølv og ble vraket der, og det er ikke noe unntak her, sier Nossum. Når du har sånne resultater som mange har ... Nystad understreker at han ikke sitter på all informasjon og at det er «forferdelig vanskelig» å ta ut et norsk lag. Heller ikke i stafetten, selv om han har slått Holund fem ganger i klassiskløp denne sesongen. – Det er sånn med alle uttak. Ingenting mot Holund, som er en kjempegod skiløper, og fortjener å få gå stafett.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Kan være over

Hans Christer Holund (34) er usikker på framtida. Karrieren kan være over etter denne sesongen, selv om en superstjerne inspirerer ham til fortsette.


Han kan gå ut hardt og kjenne på syra, men når han er i form så greier han å hente seg inn igjen og pushe på videre. - Det er det som er problemet. Holund er en treningsnerd, som ikke overlater noe til tilfeldighetene. - Når man er yngre har man mindre forpliktelser og bedre tid til å hvile og trene. Det er ikke noe gøy å være skiløper hvis du ikke presterer. - Helt ærlig så har jeg ikke tatt en beslutning på hva jeg gjør.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Medaljeheltens formel

PLANICA (Aftenposten): VM-medaljør Hans Christer Holund tar grep for å finne roen han trenger for å bli en av verdens beste.


For Hans Christer Holund er det siste døgnet før konkurranse alltid ekstra ille. Det er mye spenning i kroppen, man må jobbe for ikke å tenke for mye. «Har jeg det fortsatt i meg?» lurte han.


Post cover
Image courtesy of "Møre"
Holund opnar VM-stafetten for Noreg – Østberg Amundsen fekk ikkje plass

Rekkjefølgja på dei norske løparane blir som følgjer: Hans Christer Holund, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Johannes Høsflot Klæbo. Dermed får Holund jobben ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Lyn-Holund åpner VM-stafetten for Norge – Amundsen fikk ikke plass

VM-sølvvinner Harald Østberg Amundsen fikk ikke plass på det norske laget til langrennsstafetten i Planica-VM. I stedet får Hans Christer Holund sjansen.


Det norske laget har vunnet de elleve siste VM-stafettene på herresiden. Han har flest strenger å spille på og kan avgjøre når som helst, sier Nossum. – Han har i likhet med flere all grunn til å være skuffet. Torsdagens uttak betyr at Harald Østberg Amundsen vrakes til tross for at han imponerte med VM-sølv på 15-kilometeren i fri teknikk onsdag. [ Den jobben har han ikke hatt i mesterskap tidligere.
show more
Post cover
Image courtesy of "itromso.no"
(+) Valnes vraket - Holund, Golberg, Krüger og Klæbo går VM-stafetten for Norge

VM-sølvinner Harald Østberg Amundsen fikk ikke plass på det norske laget til langrennsstafetten i Planica-VM. I stedet får Hans Christer Holund sjansen.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Disse går VM-stafetten for Norge

VM-sølvinner Harald Østberg Amundsen fikk ikke plass på det norske laget til langrennsstafetten i Planica-VM. I stedet får Hans Christer Holund sjansen.


Også Harald Østberg Amundsen vrakes, til tross for at han imponerte med VM-sølv på 15-kilometeren i fri teknikk onsdag. Det norske laget har vunnet de elleve siste VM-stafettene på herresiden. Så lenge han er i form og vil gå så er han mitt soleklare valg på den første etappen.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Norge leker seg til stafettgull i Planica

De norske herrene har rasket med seg alt så langt i VM, og på 4x10 km stafett blir det nok et gull.


For de som tror at Hans Christer Holund veksler først gir det 2.05 i odds. Vi så på torsdagens kvinnestafett at de norske smørerne også har funnet formen til dette mesterskapet, mens andre nasjoner - for eksempel Sverige - sliter litt mer. Siden VM i Val Di Fiemme i 1991 har det vært gjennomført 16 stafetter, og Norge står med 15 gull og 1 sølv. Hvis noen andre kommer først inn gir det 1.60 i odds. Det er noe helt spesielt for individuelle utøvere å konkurrere på lag, og det fremtvinger en ekstra dose nervøsitet. Vi ser for oss to forskjellige utviklinger underveis i denne stafetten. Der har Norge vært bortskjemte. Den foreløpig siste satte Bjørn Einar Romøren da han svevde ned til 239 meter i 2005. Johannes Høsflot Klæbo er en kunstner på ski som aldri havner i trøbbel, og selv om det ikke er sikkert Norge får bruk for spurtegenskapene til trønderen, er det uansett en enorm trygghet å ha han som avslutter. Det er kun Østerrike som har klart å bryte rekken, og det skjedde på hjemmebane i 1999(VM i Ramsau), da Christian Hoffmann ble for sterk i spurten mot Thomas Alsgaard. Stafetter i mesterskap er kanskje høydepunktet blant alle øvelsene både for de som ser på og de som er med. Årets VM på ski i nordiske grener går i hoppmetropolen Planica, og for første gang i historien står Slovenia som arrangør.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Langer ut: - Skjønner ikke

Tidligere landslagsstjerner langer ut mot landslagsledelsen etter stafettuttaket. NORSK STORESLEM: Harald Østberg Amundsen, Simen ...


I morgen er det klassisketappe det står om. Han har flest strenger å spille på. Det er dermed Halfvarsson som får den utakknemlige oppgaven med å møte Klæbo på sisteetappen. Den svenske landslagsledelsen bekrefter til Expressen at Anger har reist hjem fra VM. - Jeg tenker umiddelbart dette har vært intenst på bakrommet. Ja, Holund tok en bronsemedalje, det skal krediteres, men det var i skøyting.
show more