Harald Østberg Amundsen

 
 
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Disse går VM-stafetten for Norge fredag

VM-sølvvinner Harald Østberg Amundsen fikk ikke plass på det norske laget til langrennsstafetten i Planica-VM. I stedet får Hans Christer Holund sjansen.


Han har flest strenger å spille på og kan avgjøre når som helst, sier Nossum. Det norske laget har vunnet de elleve siste VM-stafettene på herresiden. Torsdagens uttak betyr at Harald Østberg Amundsen vrakes til tross for at han imponerte med VM-sølv på 15-kilometeren i fri teknikk onsdag. – Han har i likhet med flere all grunn til å være skuffet. Sist det ikke ble norsk gull, var i østerrikske Ramsau i 1999. Den jobben har han ikke hatt i mesterskap tidligere.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Firedobbelt norsk etter thrilleravslutning

PLANICA / OSLO (Nettavisen): Den norske dominansen på herresiden fortsetter. Under 15-kilometeren var det ingen som klarte å hindre firedobbelt norsk.


Til slutt var det kun Harald Østberg Amundsen som hadde sjans til å snyte Krüger for gullet. Han er på vei mot gull her, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn. – Det ble litt mer spennende enn jeg likte. – Jeg samler ikke på fjerdeplasser. Harald Østberg Amundsen var den eneste som holdt følge med Krüger ved målingen på fem kilometer, men også han hadde tapt ved passeringen på 7,7 kilometer. – Det er et mesterløp Krüger er i ferd med å ta fram.
show more
Post cover
Image courtesy of "Budstikka"
VG: Sølvgutten vraket fra VM-stafetten – reist hjem

Harald Østberg Amundsen fra Asker tok VM-sølv på 15 kilometeren. Nå skriver VG at han er vraket fra stafetten fredag.


skrev Hedda Østberg Amundsen i en SMS til Budstikka.](https://www.budstikka.no/vm-solv-fantastisk/s/5-55-1400677) Avisen skriver også at Amundsen allerede har forlatt den norske VM-troppen ettersom han angivelig er ferdiggått i Planica. [](//www.budstikka.no/5-55-1400677)


Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Krüger med VM-knockout: – Nesten for mye av det gode

Sport: Krüger leverte et nytt klasseløp og vant foran Harald Østberg Amundsen og Hans Christer Holund. Tidligere i VM var Krüger best på skiathlon over tre ...


Det gjenstår to langrennskonkurranser for gutta i Planica. På en god dag kan jeg slå Simen, men han har vært i kanonform, og sølv er jeg veldig godt fornøyd med. – Det er ikke den beste følelsen jeg har hatt i år, men å stå igjen med sølv er helt fantastisk. Det er mange stigninger og krevende unnakjøringer. Det er slik jeg setter opp løpene, og det fungerer for min del. 50-kilometeren er en fellesstart i klassisk stil. – Jeg tok mye, og kanskje jeg tok litt for mye. – Det ble nesten for mye av det gode. Han er et sikkert kort på stafetten og melder seg også klar for femmil om han skulle bli tatt ut. – I dag er det en ærlig løype der man må ha dagen. Selv om jeg gir fra meg litt tid, så klarer jeg å stå løpet ut slik at det akkurat holder til gull. – Jeg gir fra meg litt mot slutten, men det er en konsekvens av at jeg gikk såpass fort tidligere i løpet.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Avslører full norsk forvirring før gullet ble avgjort: – Ble kjempeoverrasket

Harald Østberg Amundsen (24) ante ikke at han kjempet om VM-gull. Derfor var overraskelsen stor da han oppdaget hvor nærme han var gullvinner Simen Hegstad ...


– Det er enormt av Krüger. – Det er dårlig. Det er utklassing, sa Aukland. I forrige VM ble det tredobbelt norsk, selv med russere på startstreken. Det han gjør her er «outstanding». Det er ganske mye andre nordmenn her som gjør gode skirenn. Det har aldri skjedd før i VM-historien. Det er ikke noe annet å si. Etter 12,7 kilometer var det blitt fem sekunder mer, men 24-åringen nektet å gi seg. – Det var nervepirrende å vente på Harald i målområdet. – Jeg skjønte at Simen var et stykke foran, så da jeg kom i mål tenkte jeg «kanskje jeg berga sølv». Jeg er glad jeg ikke stod oppe her, for da hadde jeg blitt enda mer svett, sier Nossum til NRK.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Disse går VM-stafetten for Norge

VM-sølvinner Harald Østberg Amundsen fikk ikke plass på det norske laget til langrennsstafetten i Planica-VM. I stedet får Hans Christer Holund sjansen.


Også Harald Østberg Amundsen vrakes, til tross for at han imponerte med VM-sølv på 15-kilometeren i fri teknikk onsdag. Det norske laget har vunnet de elleve siste VM-stafettene på herresiden. Så lenge han er i form og vil gå så er han mitt soleklare valg på den første etappen.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Irritert og nådeløs Klæbo - etter firedobbelt norsk

Simen Hegstad Krüger vant et nytt VM-gull da Norge tok storeslem på 15 kilometer fristil i Planica. Harald Østberg Amundsen og Hans Christer Holund ...


- Det var et tøft løp. Jeg er veldig stolt over det jeg har gjort de siste månedene. - Det bor litt skiløper i gutten. De siste kilometerne var det j*****, sier Poromaa til Dagbladet. Det var det jeg hadde å gi, supplerer sølvvinneren til Dagbladet. Det har vært litt tøft å sitte på sidelinja og se på skirenn. - Det var litt mer nervepirrende og tett enn det jeg var komfortabel med. - Det er jo utrolig stort å lykkes igjen i mesterskap. - Det å kunne være med i den kampen og utfordre Johannes på det, er stas da. 0,9 sekunder skilte det opp til Holund på bronseplass. Jeg var kjempeoverrasket over hvor nærme jeg var gullet. Han leder fortsatt, så får vi se hvordan det blir til slutt, sier Klæbo til Dagbladet.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
VM-sølvvinner Amundsen om stafettvrakingen: – Brutalt

PLANICA (VG) I løpet av noen timer gikk Harald Østberg Amundsen (23) fra å ta VM-sølv til å bli vraket fra stafetten. Da dro han rett fra premieseremoni til ...


Potten i å vinne Scan Cup er enormt stor, sier Amundsen. – Det ble en lang reise, men jeg er ved godt mot. 20.30 onsdag at Amundsen fikk beskjed om at han ikke ble funnet god nok til VM-stafetten. Deretter ble han kjørt de fire timene til München i Tyskland. – Det er selvsagt brutalt å bli vraket når man tar sølv i VM. Sånn er det i den norske troppen, svarer Amundsen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
VM-gull til Simen Hegstad Krüger på 15 kilometer etter intens sekundstrid

PLANICA (VG) Allerede halvveis i rennet hadde Simen Hegstad Krüger (29) slått knockout på de fleste av konkurrentene, men Harald Østberg Amundsen (24) ...


Ved 7,7 kilometer var det hele 23 sekunder ned fra Krüger til – Jeg visste hvordan jeg lå an og opp til den øverste toppen før strekket ned mot stadion var det post nesten hver hundre meter. For det kommer til å bli jevnt. Fokuset mitt var på å berge medalje, sier Amundsen. Ved 12,7 km var Krüger nesten 14 sekunder foran Amundsen, men i mål skilte det til slutt kun 5,3 sekunder. Jeg hadde pushet litt tøft midtveis og var seig i siste parti.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Hegstad Krüger tok nytt gull etter dramatisk avslutning

PLANICA (TV 2): Simen Hegstad Krüger (29) fikk hard kamp om gullet fra Harald Østberg Amundsen (24) på 15-kilometeren i VM.


Det er rett og slett imponerende. Det var ikke mer å gå på, sier Østberg Amundsen, til TV 2. Han kaller rennet det tøffeste så langt i år. Heldigvis var det nok, gliser gullvinneren. Jeg var ikke trygg på at dette skulle gå før jeg så tiden rant ut, sier Krüger til TV 2. – Når man starter tidlig og har de tøffeste konkurrentene bak ønsket jeg å sette press på dem fra start.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Opplysninger til VG: Amundsen stafettvraket – har forlatt VM-leiren

PLANICA (VG) Harald Østberg Amundsen (24) er fersk sølvvinner på 15 kilometer fristil og ble spådd å få gå en etappe på fredagens stafett. Det får han ikke.


Vinneren sammenlagt etter tre konkurranser der sikrer seg personlig friplass i verdenscupen resten av sesongen og starten av den neste. Inn kommer Hans Christer Holund, fersk på bronsevinner på 15 kilometer fristil. Med bakgrunn i de siste helgene før VM og at han tok sølv bare fem sekunder bak Krüger, så hadde han fortjent det. Det gjør heller ikke Sjur Røthe. – Han tok VM-sølv og ville vært et sikkert kort på tredjeetappen. Det får han ikke.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Fnyser av svenskens Norge-utspill

Den svenske langrennsstjernen tenker ofte på hvordan sporten kunne sett helt annerledes ut. Det skaper latter i den norske leieren.


– Sjansen for at det ikke blir nordmenn i VM eller verdenscup fremover er vel relativt liten, så jeg tror han må tåle oss fremover også. Det er sånn det skal være. Holund er ikke den eneste som flirer av Poromaas uttalelse. Hadde ikke Simen og Harald eksistert så hadde jeg blitt verdensmester i dag, det hadde jo vært helt perfekt, ler landslagsløperen ironisk. – Om man stenger de ute, slik som med russerne, så er jeg verdensmester. PLANICA (Nettavisen): Nok en gang ble det norsk dominans på herrenes 15-kilometer i VM.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Krüger med VM-knockout – firedobbelt norsk på 15-kilometeren

Simen Hegstad Krüger tok et sterkt VM-gull på 15-kilometeren i Slovenia. Han leverte et monsterløp og vant foran Harald Amundsen og Hans Christer Holund.


Det gjenstår to langrennskonkurranser for gutta i Planica. Petter Northug er mestvinnende i verdensmesterskap for menn med 13 gull. Bare Amundsen var i nærheten av å tukte ham.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Northug om Klæbos selvslakt: – Takk for det, Johannes

Johannes Høsflot Klæbo var mutt, skuffet og kortfattet etter å ha misset på VM-medalje nummer fire i Planica.


– Han er ikke noen taper, han er en vinner. Det er medalje som teller. Sånn er det, det er bare tre som kan være på pallen, dessverre, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK. – Det er dårlig. Han kommer alltid til å være det så lenge han har startnummer på seg. – Johannes Klæbo er og forblir en vinnerskalle.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Holund opnar VM-stafetten for Noreg – Østberg Amundsen fekk ikkje plass

Rekkjefølgja på dei norske løparane blir som følgjer: Hans Christer Holund, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Johannes Høsflot Klæbo. Dermed får Holund jobben ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more