Jørgen Graabak

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Norge leder etter kjempehopp: – Noe av det villeste jeg har sett

Jarl Magnus Riiber ga Norge en kjempeboost i lagkonkurransen i kombinert med et hopp på hele 139 meter. – Noe av det villeste jeg har sett, ...


Man ser grønnstreken og bare flyr langt, langt over, sa Riiber til NRK. Nedslaget var det i tillegg lite å si på. – Det var deilig å ta ut et av de bedre konkurransehoppene jeg har hatt i Planica, Jeg hadde det kråkehoppet på treningen og var nok mer bekymret enn jeg ga uttrykk for.


Post cover
Image courtesy of "tronderbladet.no"
Graabak og co sikret norsk lagseier

Jarl Magnus Riiber briljerte da Norge sikret et nytt kombinertgull i Planica-VM. Han danset inn til triumf, men måtte vente på juryens beslutning etter ...


Der er nordmannen og tyskeren Eric Frenzel begge oppe i sju. Østerrike og Frankrike kom seg nesten opp i rygg på tetduoen på første del av tredje etappe. Riiber kommer til start som storfavoritt. Det var godt at de (juryen) tok til fornuft. Der lå Østerrike (20 sekunder bak) og Tyskland (24 sekunder) nærmest etter hoppingen. – Vi må skape litt overskrifter.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Riiber spurtet Norge til gull i VM-drama: – Jeg ble lettere sjokkert

PLANICA (VG) Avslutningen ble høydramatisk da Jarl Magnus Riiber var i nærkontakt med Tyskland. Men Riiber sikret et nytt VM-gull med en super langspurt.


](https://www.vg.no/sport/i/pQKk7j/riiber-hoppet-bakken-ned-det-er-fantastisk)Han avsluttet den med å gå først i mål i den kombinerte lagkonkurransen. Det utviklet seg raskt til et taktisk spill. Det er det samme som den tyske veteranen Eric Frenzel (34). Samtidig vet jeg hvilken rett jeg har i situasjonen, og jeg er jo foran ham, sier Riiber til VG. Til slutt kom Jarl først ned bakken og var raskest i spurten, så det er greit, sier tyske Schmid til VG. Men Graabak og Rydzek slapp de to inn i leken igjen. - Jørgen Graabak og Johannes Rydzek la ut på tredjeetappen sammen. I løpet av etappens siste halvdel spiste Frenzel opp hele det norske forspranget på 23 sekunder. Vi har sett drama i andre stafetter før, så det var moro at det endelig skjedde litt i kombinert også, sier Jørgen Graabak har vært med på alle de fire triumfene. [Jens Lurås Oftebro](https://www.vg.no/tag/jens-luraas-oftebro) og Graabak la grunnlaget for gullet. PLANICA (VG) Avslutningen ble høydramatisk da Jarl Magnus Riiber var i nærkontakt med Tyskland.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Riiber reagerer: - Håpløst

Til tross for en tysk protest, ble det norsk gull på de norske kombinertgutta. Jarl Magnus Riiber reagerer på protesten.


Da kom det fantastiske hoppet, sier Riiber til Dagbladet. På siste bakketopp forsøkte nevnte Schmid å snike seg forbi Riiber på innsiden, men der var det tilsynelatende ikke plass. Jens Lurås Oftebro avsluttet hopprunden med et strålende hopp på 127,5 meter. Det er ikke plass. Spesielt Riiber utmerket seg med et fantastisk hopp på hele 139 meter. - Det er sykt. Jeg var først i svingen, men jeg hadde aldri sett for meg at noen hadde prøvd å gå i gjennom meg på innern når jeg var der selv. Nordmannen endte bare 3 meter bak bakkerekorden til Peter Prevc på 142 meter. Geiger prøvde å hekte av Oftebro, men nordmannen klarte å henge med. Når man går først over mållinja ønsker man at resultatet er satt, og jeg var veldig trygg og selvsikker på at det kom til å gå fint. Det er ikke noe god følelse, men da ble jeg også ekstra skjerpet. Det var en rar situasjon å være i, samtidig var jeg veldig trygg på at det kom til å gå fint, sier han til Dagbladet.
show more
Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
Varsler endringer etter gullet: – Har vært i overkant

Til tross for et ekstremt år, reiser Jørgen Graabak hjem med VM-gull fra Planica. Nå vil han starte jakten på å bli verdensener.


Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Norge og Graabak verdensmestere - tyskerne la inn protest

Jarl Magnus Riiber parkerte konkurrentene mot slutten og sikret norsk gull i lagkonkurransen. Men det skjedde ikke uten dramatikk.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Graabak om Riiber etter monsterhopp: – Norges nest beste skihopper

Jørgen Graabak mener bare Halvor Egner Granerud matcher Jarl Magnus Riiber av de norske i hoppbakken i øyeblikket. – Stas å høre det, ler Riiber.


– Jeg greier ikke helt å svare ordentlig på det. Det føles tryggest, sier han til NTB. Spesialhopperne «tuner» seg samtidig såpass bra inn i mesterskap og verdenscup, så jeg måtte nok gjort en solid jobb hvis jeg skulle hatt noe i det sirkuset å gjøre. Det er min påstand, fortsetter veteranen Graabak. Han er absolutt blant Norges fire beste hoppere. Riiber tok sitt tredje VM-gull på like mange forsøk i Planica onsdag da han ledet Norge til seier i lagkonkurransen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Riiber spurtet Norge til gull i VM-drama: – Jeg ble lettere sjokkert

PLANICA (VG) Avslutningen ble høydramatisk da Jarl Magnus Riiber var i nærkontakt med Tyskland. Men Riiber sikret et nytt VM-gull med en super langspurt.


](https://www.vg.no/sport/i/pQKk7j/riiber-hoppet-bakken-ned-det-er-fantastisk)Han avsluttet den med å gå først i mål i den kombinerte lagkonkurransen. Det utviklet seg raskt til et taktisk spill. Det er det samme som den tyske veteranen Eric Frenzel (34). Samtidig vet jeg hvilken rett jeg har i situasjonen, og jeg er jo foran ham, sier Riiber til VG. Til slutt kom Jarl først ned bakken og var raskest i spurten, så det er greit, sier tyske Schmid til VG. Men Graabak og Rydzek slapp de to inn i leken igjen. - Jørgen Graabak og Johannes Rydzek la ut på tredjeetappen sammen. I løpet av etappens siste halvdel spiste Frenzel opp hele det norske forspranget på 23 sekunder. Vi har sett drama i andre stafetter før, så det var moro at det endelig skjedde litt i kombinert også, sier Jørgen Graabak har vært med på alle de fire triumfene. [Jens Lurås Oftebro](https://www.vg.no/tag/jens-luraas-oftebro) og Graabak la grunnlaget for gullet. PLANICA (VG) Avslutningen ble høydramatisk da Jarl Magnus Riiber var i nærkontakt med Tyskland.
show more