Manchester united FC

 
 
Post cover
Image courtesy of "Liverpool.no"
Bare Manchester United betalte ut mer i lønn enn Liverpool

The Times-journalist Martyn Ziegler har på Twitter presentert regnskapstallene for lønnsutbetalinger i de engelske toppklubbene, med unntak av Chelsea, ...


Chelsea har ikke lagt frem sitt regnskap for forrige sesong ennå, men hadde i 2020/21 lønnsutgifter på 333 millioner pund. For Spurs er økningen på hele 66% de siste fem årene, mens Arsenals lønninger kun økte med 5,6% i samme periode. Det som er noe overraskende er at Citys regnskap viser lønnsutgifter på «bare» 354 millioner pund forrige sesong, en økning på 34% de siste fem årene. [Det viste regnskapene til klubbene fra 2019/20.](/nyheter/2021/5/liverpool-forbi-manchester-united-paa-loennstabellen-for-foerste-gang-paa-20-aar/) Men nå er altså United tilbake på topp. For Anfield-klubben er dette en økning i lønnsutgiftene på hele 75% i løpet av de siste fem sesongene. Manchester United betalte ut 384 millioner pund i lønn forrige sesong, mens Liverpool betalte ut 366 millioner pund.
show more