Maren Lundby

 
 
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Maren Lundby tok VM-sølv og satte bakkerekord i Planica

– Det var et kanonhopp, men jeg tror hun taper for mye på stilen, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK radio. Det er 15 hoppere igjen i første omgang ...


Lundby har nå tatt individuelt gull i tre verdensmesterskap på rad. Lundby så ut til å ha avgjort duellen med sitt hopp i finaleomgangen, men Loutitt mestret nervepresset som konkurransens siste hopper og vant med hele 10,4 poeng. Hoppstjernen kom til VM med usikker form, men gjorde sin beste konkurranse på to år da hun ble nummer sju i normalbakken i Planica. Av de mannlige hopperne er det Peter Prevc som har bakkerekorden i storbakken i Planica. Siden det historiske gullet har hun kjempet i motgang. Etter å ha levert finaleomgangens til da beste hopp på 133 meter, så den norske 28-åringen sin 19-årige rival hoppe hele 136,5 meter, og dermed måtte hun nøye seg med sølv.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Maren Lundby med bakkerekord og VM-sølv: – Så vakker som idretten kan bli

PLANICA (VG) Maren Lundby (28) vartet opp med et monsterhopp på 139,5 meter og er i delt ledelse etter første omgang av storbakkerennet i Planica.


Tror aldri jeg har vært så langt nede som jeg var i den perioden der, i hvert fall ikke med tanke på hoppinga. Jeg har aldri gått så høyt før, sier Lundby til NRK etter det første hoppet. Det var ikke bare å gi opp, heller, det føltes litt som om uansett hva jeg gjorde, så ble det feil. Lundby ble tidenes første verdensmester i stor bakke for to år siden. plass i VMs normal bakke i Planica sist uke, men ble vraket til mixed-konkurransen. Det er tross alt det Maren jobber hardt for. Det er veldig gledelig det hun får til, sier lagkamerat Strøm om Lundby. Jeg har vært så ustabil, og med tanke på alt som har vært de siste to årene, så ... Den kom i Japan den 13. Hun viser at det er mulig å vinne uten å ha en perfekt kropp for skihopping, fortsetter Bråthen. Men den største idrettsprestasjonen tror jeg Maren Lundby står for. Det er kjempemoro, sier Maren Lundby til NRK, som beskriver henne som «rørt og gråtkvalt»
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Maren Lundby slo tilbake med VM-sølv etter tøffe år: – Jeg har vært langt nede

Maren Lundby tok sin første mesterskapsmedalje på to år etter noen brutale år. Hun satte bakkerekord i Planica og hoppet inn til sølv i historiens andre ...


Lundby så ut til å ha avgjort duellen med sitt hopp i finaleomgangen, men Loutitt mestret nervepresset som konkurransens siste hopper og vant med hele 10,4 poeng. Hun sto i det, og nå føles det utrolig bra for alle som har stått på, hjulpet og prøvd å finne løsninger på utfordringene hennes. Lundby har nå tatt individuelt gull i tre verdensmesterskap på rad. Av de mannlige hopperne er det Peter Prevc som har bakkerekorden i storbakken i Planica. Jeg har aldri gått så høyt i mitt liv. – Det er et ekstremt vakkert idrettsøyeblikk, det må jeg si. – Det er definitivt noen å konkurrere med, men ja, jeg mener det. gang, men for Bråthen er hva hun har fått til utenfor hoppbakken en større prestasjon. Og det er ikke så lenge siden sist jeg tenkte det. Lundby har vært åpen rundt sine egne problemer med vekt og droppet hele OL-sesongen 2021/22 for å komme ned i konkurransevekt på en sunn og forsvarlig måte. Siden det historiske gullet har hun kjempet i motgang. Etter å ha levert finaleomgangens til da beste hopp på 133 meter, så den norske 28-åringen sin 19-årige rival hoppe hele 136,5 meter, og dermed måtte hun nøye seg med sølv.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Maren Lundby på medaljejakt i Planica

Maren Lundby har slitt med å komme tilbake til gammel klasse. I storbakken i Planica har det plutselig løsnet, og den regjerende mesteren er igjen på ...


Lundby er en tøff skihopper som er god til å fly og setter meget gode nedslag. Nå har hopperne flyttet seg over til den store bakken, og da har det virkelig tatt av. Også i lagkonkurransen for kvinnene var det gode tendenser. Den foreløpig siste satte Bjørn Einar Romøren da han svevde ned til 239 meter i 2005. Maren Lundby har slitt med å komme tilbake til gammel klasse. I storbakken i Planica har det plutselig løsnet, og den regjerende mesteren er igjen på medaljejakt.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Lundby hylles av «Skal vi danse»-miljøet: – Utrolig inspirerende

Maren Lundby (28) deltok i «Skal vi danse» samtidig som hun opplevde karrierens største nedtur. Sølvvinneren høster lovord fra sine tidligere ...


Før det sa hun til VG at deltagelsen i «Skal vi danse» [var et ærlig forsøk](https://www.vg.no/sport/hopp/i/qWkKG1/lundby-skal-vi-danse-var-et-aerlig-forsoek-paa-aa-komme-til-ol) på å komme seg til OL. Siri Avlesen-Østli deltok også i «Skal vi danse» det året. Hun er et skikkelig forbilde og jeg gleder meg til hun endelig får seg litt fri. – Jeg tror det er veldig sunt at hun snakket om det så åpent på den måten hun gjorde. Jeg tror det sosiale var med på å få tankene vekk, som var ganske vanskelig å stå i den perioden, forteller Nitsche. – Hun er utrolig inspirerende.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Maren Lundby satte bakkerekord i Planica – 139,5 meter

Sport: Hun var dyp i nedslaget, og TV- bildene tydet på at hun var nedi med hånden, men dommerne registrerte det som et stående hopp, ...


Etter hoppet hennes gikk man ned ytterligere en avsats. Jeg har aldri gått så høyt i mitt liv. – Jeg tenkte «å, fy fader».


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Maren Lundby med bakkerekord og VM-sølv: – Så vakker som idretten kan bli

PLANICA (VG) Maren Lundby (28) vartet opp med et monsterhopp på 139,5 meter i første omgang - men en kanadisk sensasjon snøt henne for gullet.


Men det får jeg ikke gjort noe med, sier Lundby til VG. Tror aldri jeg har vært så langt nede som jeg var i den perioden der, i hvert fall ikke med tanke på hoppinga. Hun har virkelig stått på, og det er skikkelig fortjent at hun får det til, er konklusjonen fra Opseth. Det var ikke bare å gi opp, heller, det føltes litt som om uansett hva jeg gjorde, så ble det feil. Jeg har aldri gått så høyt før, sier Lundby til NRK etter det første hoppet. Lundby ble tidenes første verdensmester i stor bakke for to år siden. Det er tross alt det Maren jobber hardt for. – Det var hardt å lande. Det er veldig gledelig det hun får til, sier lagkamerat Strøm om Lundby, og får medhold av Silje Opseth: Det innsatsen hun har lagt ned for å stå på pallen i dag går knapt an å beskrive. Men når jeg får tenke meg om så er det jo dritbra. Jeg vet hva hun har vært gjennom de siste årene og hvor mye det betyr for henne.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Maren Lundby i delt ledelse etter første omgang i VM-rennet

Maren Lundby leverte et kjempehopp i første omgang i kvinnenes storbakkerenn i VM og satte bakkerekord i Planica med 139,5 meter.


Hun er på plassen bak japanske Nozomi Maruyama, men foran verdenscupleder Eva Pinkelnig. Hun er 6,3 poeng bak lederne. Man gikk ned en avsats på farten før Lundby satte utfor, på grunn av gunstigere vindforhold.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
VM-sølv til Lundby etter rekordhopp: - Spinnvilt

I finalen hoppet Lundby 133 meter og ledet med bare Alexandria Loutitt igjen. Men kanadieren hoppet 136, 5 meter og tok gullet.


Det var to mestere i dag, den ene får sølv og den andre får gullmedalje. Et første hopp som jeg ikke skjønte hvordan jeg skulle lande på og ledet, som er helt spinnvilt med tanke på hva jeg har vært igjennom. Det skjer etter at hun de siste årene har slitt med vektproblemer, som blant annet gjorde at hun sto over vinter-OL i Beijing. – Jeg tenkte «å, fy fader, det her går høyt». – Det var spinnvilt, for en konkurranse. Rundt to år etter at Maren Lundby ble historiens første kvinnelige verdensmester i stor bakke, tar hun igjen medalje.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Ville avslutte sesongen en måned før VM-sølvet: – Tenkte at dette gidder jeg ikke mer

Maren Lundby satte bakkerekord i første omgang og tok VM-sølv i storbakken i Planica onsdag. Hun er tilbake i toppen etter en tøff kamp med ...


Hoppstjernen kom til VM med usikker form, men gjorde sin beste konkurranse på to år da hun ble nummer sju i normalbakken i Planica. Lundby har nå tatt individuelt gull i tre verdensmesterskap på rad. Siden det historiske gullet har hun kjempet i motgang. Så fulgte hun opp med finaleomgangens til da beste hopp på 133 meter. Deretter kommer innrømmelsen: Hun kunne vært hjemme på sofaen onsdag framfor å kjempe om VM-medaljer i Slovenia. Jeg har vært langt nede, sier 28-åringen mens hun kjemper med tårene.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Gråtkvalt Lundby etter VM-sølvet: – Mer enn jeg hadde håpet og drømt om

Maren Lundby tror hun aldri har vært høyere oppe, og aldri før har en kvinne hoppet så langt i Planica. 28-åringen svevde inn til både bakkerekord og sin ...


Hun har jobbet beinhardt og det er skikkelig fortjent, rett og slett. Hun er veldig dedikert og har jobbet veldig hardt for det. Det er rått å se at det går an, for det står det respekt av, sier Silje Opseth. – Det er helt, helt vilt. Det var helt sinnssyk høyde jeg hadde hele veien ned. Det viser vel egentlig bare hvor god Maren er som utøver. Det er rett og slett helt fantastisk. Jeg skal ikke gå inn på den historien som ligger bak, for det tror jeg ikke det går så bra å snakke om nå, sier Meyer. Jeg kjente på det i går, at jeg kanskje hadde noen muligheter, men jeg følte på at det var for mye å forvente. – Det er ganske uvirkelig etter alt som har vært de siste to årene. – Det er ikke til å tro. Det har vært litt av en reise for Lundby, som ikke hadde budsjettert med medalje i Planica.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Gråtkvalt Lundby etter VM-sølvet: – Mer enn jeg hadde håpet og drømt om

Maren Lundby tror hun aldri har vært høyere oppe, og aldri før har en kvinne hoppet så langt i Planica. 28-åringen svevde inn til både bakkerekord og sin ...


Hun har jobbet beinhardt og det er skikkelig fortjent, rett og slett. Hun er veldig dedikert og har jobbet veldig hardt for det. Det er rått å se at det går an, for det står det respekt av, sier Silje Opseth. – Det er helt, helt vilt. Det var helt sinnssyk høyde jeg hadde hele veien ned. Det viser vel egentlig bare hvor god Maren er som utøver. Det er rett og slett helt fantastisk. Jeg skal ikke gå inn på den historien som ligger bak, for det tror jeg ikke det går så bra å snakke om nå, sier Meyer. Jeg kjente på det i går, at jeg kanskje hadde noen muligheter, men jeg følte på at det var for mye å forvente. – Det er ganske uvirkelig etter alt som har vært de siste to årene. – Det er ikke til å tro. Det har vært litt av en reise for Lundby, som ikke hadde budsjettert med medalje i Planica.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
VM-sjokk

PLANICA/OSLO (Dagbladet): Maren Lundby leverte et kjempehopp i første omgang med 139,5 meter, bakkerekord i den store bakken i Planica på damesiden.


Men jeg hoppa langt, det er det jeg har jobba for lenge, svarer hun til NRK. Jeg kjente på det i går, at jeg kanskje hadde noen muligheter, men jeg følte på at det var for mye å forvente. Det var en helt sinnssyk høyde jeg hadde hele veien nedover. Det er 4,9 poeng ned til storfavoritt Katharina Althaus. Hun trodde ikke det var mulig, men her er hun, kommenterte NRK-ekspert Johan Remen Evensen etter Lundbys andre hopp. Det går an å vinne uten av kroppen er perfekt, for Marens kropp er ikke perfekt, sa sportssjef Clas Brede Bråthen, som brukte ordene «tidenes beste norske skihopper», til NTB.
show more
Post cover
Image courtesy of "Sosialnytt.com"
Dette sier Maren Lundby etter den imponerende rekorden

Maren Lundby har hatt en tøff tid bak seg. Men på imponerende vis har hun kommet tilbake til hoppsporten, og nå vekker prestasjonene hennes begeistring.


– Det er ganske uvirkelig etter alt som har vært de siste to årene. På en forsvarlig måte har Lundby siden den gang kommet tilbake til konkurransevekt. Jeg kjente på det i går, at jeg kanskje hadde noen muligheter, men jeg følte på at det var for mye å forvente. Etter en rekke utfordringer de siste årene er hun tilbake i verdenstoppen. Jeg har vært så ustabil og med tanke på alt som har vært de siste to årene, så … Jeg var egentlig bare her for å delta.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Maren Lundby slo tilbake med VM-sølv etter tøffe år: – Jeg har vært langt nede

Maren Lundby tok sin første mesterskapsmedalje på to år etter noen brutale år. Hun satte bakkerekord i Planica og hoppet inn til sølv i historiens andre ...


Lundby så ut til å ha avgjort duellen med sitt hopp i finaleomgangen, men Loutitt mestret nervepresset som konkurransens siste hopper og vant med hele 10,4 poeng. Hun sto i det, og nå føles det utrolig bra for alle som har stått på, hjulpet og prøvd å finne løsninger på utfordringene hennes. Lundby har nå tatt individuelt gull i tre verdensmesterskap på rad. Av de mannlige hopperne er det Peter Prevc som har bakkerekorden i storbakken i Planica. Jeg har aldri gått så høyt i mitt liv. – Det er et ekstremt vakkert idrettsøyeblikk, det må jeg si. – Det er definitivt noen å konkurrere med, men ja, jeg mener det. gang, men for Bråthen er hva hun har fått til utenfor hoppbakken en større prestasjon. Og det er ikke så lenge siden sist jeg tenkte det. Lundby har vært åpen rundt sine egne problemer med vekt og droppet hele OL-sesongen 2021/22 for å komme ned i konkurransevekt på en sunn og forsvarlig måte. Siden det historiske gullet har hun kjempet i motgang. Etter å ha levert finaleomgangens til da beste hopp på 133 meter, så den norske 28-åringen sin 19-årige rival hoppe hele 136,5 meter, og dermed måtte hun nøye seg med sølv.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Maren Lundby sette bakkerekord i Planica – 139,5 meter

Ho var djup i nedslaget, og TV- bileta tydd på at ho var nedi med handa, men dommarane registrerte det som eit ståande hopp, og ho tok ei overlegen leiing ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more