Simen Hegstad Krüger

 
 
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Simen Hegstad Krüger med VM-knockout – på vei mot gulldobbel

Sport: Tidligere i VM var Krüger best på fellesstarten med skibytte over tre mil. Onsdag skøytet han av gårde i voldsom fart fra start til mål.


Petter Northug er mestvinnende i verdensmesterskap for menn med 13 gull. Norge har vunnet alle VM-stafetter siden nederlaget i Ramsau-mesterskapet i 1999. Det gjenstår to langrennskonkurranser for gutta i Planica.


Post cover
Image courtesy of "Nordre Aker Budstikke"
Firedobbel norsk og to ganger Lyn på pallen i VM: – Det er rått, det Krüger gjør

Simen Hegstad Krüger tok et sterkt VM-gull på 15-kilometeren i Slovenia. Han leverte et monsterløp og vant foran Harald Amundsen og Hans Christer Holund.


Petter Northug er mestvinnende i verdensmesterskap for menn med 13 gull. Det gjenstår to langrennskonkurranser for gutta i Planica. Norge har vunnet alle VM-stafetter siden nederlaget i Ramsau-mesterskapet i 1999. Jeg gikk på litt vel hardt i midtrunden. Bare Amundsen var i nærheten av å tukte ham. – Det er utrolig å være dobbelt verdensmester.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Amundsen satt ut etter gullduellen mot Krüger: – Det ble fryktelig nervepirrende

PLANICA (VG) Allerede halvveis i rennet hadde Simen Hegstad Krüger (29) slått knockout på de fleste av konkurrentene, men Harald Østberg Amundsen (24) ...


Ved 7,7 kilometer var det hele 23 sekunder ned fra Krüger til – Jeg visste hvordan jeg lå an og opp til den øverste toppen før strekket ned mot stadion var det post nesten hver hundre meter. For det kommer til å bli jevnt. Fokuset mitt var på å berge medalje, sier Amundsen. Ved 12,7 km var Krüger nesten 14 sekunder foran Amundsen, men i mål skilte det til slutt kun 5,3 sekunder. Jeg hadde pushet litt tøft midtveis og var seig i siste parti.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Simen Hegstad Krüger med nytt VM-gull – firedobbelt norsk

Simen Hegstad Krüger sikret VM-gullet på 15-kilometeren. Han leverte et monsterløp i Slovenia, men det var ikke langt ned til Harald Østberg Amundsen.


Norge har vunnet alle VM-stafetter siden nederlaget i Ramsau-mesterskapet i 1999. Petter Northug er mestvinnende i verdensmesterskap for menn med 13 gull. VM


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Krüger med VM-knockout – firedobbelt norsk på 15-kilometeren

Simen Hegstad Krüger tok et sterkt VM-gull på 15-kilometeren i Slovenia. Han leverte et monsterløp og vant foran Harald Amundsen og Hans Christer Holund.


Det gjenstår to langrennskonkurranser for gutta i Planica. Petter Northug er mestvinnende i verdensmesterskap for menn med 13 gull. Bare Amundsen var i nærheten av å tukte ham.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
VM-gull til Simen Hegstad Krüger på 15 kilometer etter intens sekundstrid

PLANICA (VG) Allerede halvveis i rennet hadde Simen Hegstad Krüger (29) slått knockout på de fleste av konkurrentene, men Harald Østberg Amundsen (24) ...


Ved 7,7 kilometer var det hele 23 sekunder ned fra Krüger til – Jeg visste hvordan jeg lå an og opp til den øverste toppen før strekket ned mot stadion var det post nesten hver hundre meter. For det kommer til å bli jevnt. Fokuset mitt var på å berge medalje, sier Amundsen. Ved 12,7 km var Krüger nesten 14 sekunder foran Amundsen, men i mål skilte det til slutt kun 5,3 sekunder. Jeg hadde pushet litt tøft midtveis og var seig i siste parti.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Gull-Krüger: – Jeg vil ikke være en superstjerne

PLANICA (VG) Denne mannen gjør knapt noe annet enn å havne på pallen i mesterskap. Nå kan Simen Hegstad Krüger (29) bli VM-konge.


Det er den eneste gangen han ikke har stått på pallen i et mesterskap. – Han er en av de beste skiløperne Norge har hatt noen gang. – Han sier for lite skit. [Johannes Høsflot Klæbo](https://www.vg.no/tag/johannes-hoesflot-klaebo) har overtatt som langrennssportens superstjerne. Han trives vel best med bare å være rask i skisporet, han gjør det på den måten, sier Poromaa til VG. – Det er blitt litt sånn at i tillegg til å være god på ski, skal du være standup-komiker etterpå. Det er utrolig viktig for meg ikke å være noe annet for å få ekstra oppmerksomhet. Krüger mener medieshow er en ting som kom fra Northug. Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre. Han er råtøff i hodet, sier Holund til VG. Det er helt fint for noen, men så har jeg mine verdier jeg ønsker å fronte i media. Han frøs åpenbart litt.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Hegstad Krüger tok nytt gull etter dramatisk avslutning

PLANICA (TV 2): Simen Hegstad Krüger (29) fikk hard kamp om gullet fra Harald Østberg Amundsen (24) på 15-kilometeren i VM.


Det er rett og slett imponerende. Det var ikke mer å gå på, sier Østberg Amundsen, til TV 2. Han kaller rennet det tøffeste så langt i år. Heldigvis var det nok, gliser gullvinneren. Jeg var ikke trygg på at dette skulle gå før jeg så tiden rant ut, sier Krüger til TV 2. – Når man starter tidlig og har de tøffeste konkurrentene bak ønsket jeg å sette press på dem fra start.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Nossum hyller Lyns langrennsess: – Han er et fysisk unikum uten nykker

Nossum hyller Lyns langrennsess: – Han er et fysisk unikum uten nykker ... Landslagstrener Eirik Myhr Nossum (37) kan ikke få fullrost VMs dobbeltvinner Simen ...


* 15 km fri teknikk: Gull * 15 km fri teknikk: Sølv Begge vil være soleklare medaljekandidater også der. – Vi er forskjellige som typer, Noen liker at det blir litt blest rundt seg i mediene. Lagkameratene vet hvem de har med å gjøre i Krüger. Han har en grunnkapasitet som er helt enorm.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Avslører full norsk forvirring før gullet ble avgjort: – Ble kjempeoverrasket

Harald Østberg Amundsen (24) ante ikke at han kjempet om VM-gull. Derfor var overraskelsen stor da han oppdaget hvor nærme han var gullvinner Simen Hegstad ...


– Det er enormt av Krüger. – Det er dårlig. Det er utklassing, sa Aukland. I forrige VM ble det tredobbelt norsk, selv med russere på startstreken. Det han gjør her er «outstanding». Det er ganske mye andre nordmenn her som gjør gode skirenn. Det har aldri skjedd før i VM-historien. Det er ikke noe annet å si. Etter 12,7 kilometer var det blitt fem sekunder mer, men 24-åringen nektet å gi seg. – Det var nervepirrende å vente på Harald i målområdet. – Jeg skjønte at Simen var et stykke foran, så da jeg kom i mål tenkte jeg «kanskje jeg berga sølv». Jeg er glad jeg ikke stod oppe her, for da hadde jeg blitt enda mer svett, sier Nossum til NRK.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Irritert og nådeløs Klæbo - etter firedobbelt norsk

Simen Hegstad Krüger vant et nytt VM-gull da Norge tok storeslem på 15 kilometer fristil i Planica. Harald Østberg Amundsen og Hans Christer Holund ...


- Det var et tøft løp. Jeg er veldig stolt over det jeg har gjort de siste månedene. - Det bor litt skiløper i gutten. De siste kilometerne var det j*****, sier Poromaa til Dagbladet. Det var det jeg hadde å gi, supplerer sølvvinneren til Dagbladet. Det har vært litt tøft å sitte på sidelinja og se på skirenn. - Det var litt mer nervepirrende og tett enn det jeg var komfortabel med. - Det er jo utrolig stort å lykkes igjen i mesterskap. - Det å kunne være med i den kampen og utfordre Johannes på det, er stas da. 0,9 sekunder skilte det opp til Holund på bronseplass. Jeg var kjempeoverrasket over hvor nærme jeg var gullet. Han leder fortsatt, så får vi se hvordan det blir til slutt, sier Klæbo til Dagbladet.
show more