Frida Karlsson

2023 - 3 - 2

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Smøresjef svarer på Frida Karlssons kritikk etter svensk fiasko: – Ser ... (VG Nå)

PLANICA (VG) Sverige var ansett som den store favoritten på kvinnenes stafett. I stedet gikk alt galt. Etter skuffelsen var flere av de svenske jentene ...

Det er tredje strake stafett uten gull for Sverige med denne generasjonen av skiløpere. – Vi har måtte snakke gjennom hvordan løpet var for oss og vi prøver å forbli samlet i dette. – Jeg vet ikke om han en gang har gått på mine ski i dag. Frida og Ebba hadde ansvar for de to etappene der Sverige skulle avgjøre. Det er ingen bra følelse, sier Pettersson i Expressen. – Vi har sittet nede i garasjen her på arenaen. – Det er kanskje de to største stjernene som gjør seg bort, ettersom Ebba knakk staven. Jeg ble litt skuffet når dere (pressen) sa at han hadde sagt det. Vi har hatt en kjempefin prat, sier Anders Byström til – Noen ganger fungerer det perfekt og noen ganger er det ikke helt optimalt. Dahlqvist var rask med å påpeke at smørerne gjør sitt beste, og at det ikke er noe poeng i å skylde på hverandre. I stedet gikk alt galt.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Svensk smører slår tilbake etter Karlsson-kritikk: – Hun ser sliten ut (Dagsavisen)

Frida Karlsson ble frakjørt av Ingvild Flugstad Østberg på tredjeetappen på VM-stafetten. Etterpå skyldte den svenske løperen på utstyret.

Hun hentet seg inn igjen før møtet med mediene i intervjusonen etter løpet. Sveriges langrennssjef Lars Öberg vil ikke konkludere med smørebom, og han mener alle bør vente med å uttale seg til man har fått snakket sammen. [ Det er litt surt, la hun til. På den tredje kom sjokket, da Østberg rykket fra Karlsson og kjørte fra henne også i utforkjøringene. Også da var alle sikre på svensk gull, men det ble 6.-plass.

Svensk sinne etter stafettfiasko: – Jeg skrek helvete rett ut (NRK)

Det svenske stafettlaget ble smadret av Norge. Frida Karlsson fikk det særdeles tøft og måtte hjelpes ut av målområdet etter sin etappe.

– Vi vet jo hva vi er kapable til og at vi kan gå for gull. – Det er helt rått. – Da det først skjer, så vet jeg knapt hva som skjer. – Da følte jeg bare at fy faen, det her blir tøft. – Jeg tenkte at jeg hadde det under kontroll. Men lagvenninne Maja Dahlqvist synes det stikker litt. Det handler til slutt om å minimere skaden som har skjedd, sier Andersson. – Jeg er lei av at utøverne ikke er fornøyde med skiene. Det er bra det har gått noen minutter så ikke alt mulig rart kommer her, men fy fader, det der var rått, sier Flugstad Østberg til NRK. Hun er nesten bevisstløs i det hun har passert målstreken, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Jeg prøver å krige for hver meter, så det er surt, sier svensken. – En fullstendig utslått Karlsson som rett og slett måtte gi slipp.

Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"

VM-stafetten: Karlsson skyldte på skiene, smøreren mente hun var ... (ABC Nyheter)

Den svenske smøresjefen fnyser av Frida Karlssons uttalelse om at hun hadde dårlige ski, men Karlsson står på sitt.

Hun hentet seg inn igjen før møtet med mediene i intervjusonen etter løpet. Karlsson var 15 sekunder bak ved veksling og gullet var i praksis tapt. Også da var alle sikre på svensk gull, men det ble 6.-plass. I stedet ble det bortimot en reprise fra Oberstdorf i 2021. Emma Ribom slet med festet på førsteetappen, og Ebba Andersson falt og brakk en stav på den andre. Det er litt surt, la hun til.

Slaktes: - Svenskene bommer med alt (TV 2)

PLANICA (TV 2): Langrennsekspert Petter Skinstad mener svenskene bommet både på laguttak og skiene. Frida Karlsson innrømmer til TV 2 at skiene var langt ...

Det er på samme måte som Norge har klønet det til for seg selv, når man har vært favoritter. Jeg hadde ikke bra ski, sier Frida Karlsson til TV 2. Så har de dårlig gli på skøyte-etappene. Det skaper et unødvendig press på Ebba Andersson og Frida Karlsson. Men denne gangen gjorde Norge alt rett, i skarp kontrast til Sverige, mener han. Det gjør at de går dårlig på ski og ikke er i nærheten av å få ut det beste de har, sier eksperten.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Smøresjef svarer på Frida Karlssons kritikk etter svensk fiasko: – Ser ... (Aftenposten)

PLANICA (VG) Sverige var ansett som den store favoritten på kvinnenes stafett. I stedet gikk alt galt. Etter skuffelsen var flere av de svenske jentene ...

Det er tredje strake stafett uten gull for Sverige med denne generasjonen av skiløpere. – Vi har måtte snakke gjennom hvordan løpet var for oss og vi prøver å forbli samlet i dette. – Jeg vet ikke om han en gang har gått på mine ski i dag. Frida og Ebba hadde ansvar for de to etappene der Sverige skulle avgjøre. Det er ingen bra følelse, sier Pettersson i Expressen. – Vi har sittet nede i garasjen her på arenaen. Jeg ble litt skuffet når dere (pressen) sa at han hadde sagt det. Vi har hatt en kjempefin prat, sier Anders Byström til – Det er kanskje de to største stjernene som gjør seg bort, ettersom Ebba knakk staven. – Det er absolutt et av de sterkeste løpene hun har gjort i år, sier Strömstedt – og legger til: – Noen ganger fungerer det perfekt og noen ganger er det ikke helt optimalt. I stedet gikk alt galt.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Mamma Karlsson reagerer på uttalelse: – Følte hun ble kastet under ... (Aftenposten)

PLANICA (VG) Krisemøte, uenigheter og TV-uttalelser i den svenske leiren får Frida Karlssons mamma til å uttale seg.

Når smøreteam og løpere går ut mot hverandre, foreldre involverer seg, da er det vanskelig å fungere som lag, sier han. Hvis jentene går ut på tremila og er usikre på skiene, så kommer det aldri til å gå. Det er et lagarbeid. – Jeg vet ikke om han en gang har gått på mine ski i dag. Jeg ble litt skuffet når dere (pressen) sa at han hadde sagt det. Etterpå klaget den svenske ynglingen på dårlige ski, mens smøresjef Peter Myhlback mente Karlsson så sliten ut.

Svensk ordkrig Full splid etter fadesen (Dagbladet.no)

Frida Karlsson (22) var lite fornøyd da hun fikk høre smøresjefens uttalelse etter VM-stafetten. Nå kaster også mamma Karlsson seg på.

Hun mener det er rart at han ikke snakker med dem først. Man burde ta det i etterkant, det kommer vi som vanlig til å gjøre, sier Byström til Dagbladet. Noen ganger er det slik at i idrett så er noen bedre, og i dag så var Norge helt klart bedre, sier Myhlback til Dagbladet. Jeg får gjøre det seinere i kveld. Om det svarer Myhlback: - Det jeg opplever er at Norge treffer med alt.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Dyrhaug ikke i tvil etter Sverige-bråket (Nettavisen)

Det brøt ut full uenighet i den svenske leiren etter Sveriges stafettskuffelse. Ekspert Niklas Dyrhaug gir sin fulle støtte til Frida Karlsson.

– Det var tydelig å se at hun hadde dårlige ski. Noen ganger klaffer det, og noen ganger blir det ikke helt hundre prosent optimalt, sa hun. Hun fikk imidlertid ikke støtte av den svenske smøresjefen Petter Myhlback i påstanden om dårlige ski. Karlsson hadde ikke sjanse til å henge på og vekslet 15 sekunder bak. Det butter litt mer imot enn når Ingvild går, sier Dyrhaug. Det var på hennes etappe Sverige måtte slippe Norge, da Ingvild Flugstad Østberg rykket fra.

Explore the last week