Ragne Wiklund

 
 
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Ragne Wiklund ble verdensmester på 3000 meter i Heerenveen: – Surrealistisk

Ragne Wiklund (22) leverte et kjempeløp og ble første norske kvinne med VM-gull på 3000 meter.


i VM, og nå kan jeg «choke» så mye som jeg vil, sier Wiklund. I mål var Wiklund 54 hundredeler foran ledertiden til Schouten, og med tiden 3:56,86 var det første norske VM-gullet på 3000 meter i boks. Jeg er så imponert, det finnes ikke ord, sier landslagstrener Jonas Brekken til samme kanal. – Jeg har gått rundt med en magefølelse om at jeg ikke må «choke»«choke»Å choke betyr å feile under press. Det er surrealistisk! – Det er helt utrolig og veldig gøy.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Ragne Wiklund ble verdensmester på 3000 meter i Heerenveen

Ragne Wiklund leverte et kjempeløp og ble verdensmester på 3000 meter i skøyte-VM enkeltdistanser i Heerenveen med 3.56,86.


Det var nervepirrende, men heldigvis gikk det bra, sa Wiklund. Det var veldig deilig med klemmer, for jeg har ikke sett dem på fem uker, tror jeg, sa verdensmesteren. – Det er helt utrolig og veldig gøy.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Ragne Wiklund ble verdensmester på 3000 meter i Heerenveen

I tredje siste par gikk hun til angrep på tiden den nederlandske hjemmefavoritten Irene Schouten hadde satt litt tidligere. Hun lå bak henne ved de tre ...


Sablikova vant paret og gikk inn til tredjeplass 1,49 sekund bak Wiklund. Så måtte hun avvente de to siste parene. I siste par prøvde canadierne Isabelle Weidemann og Ivanie Blondin å hjelpe hverandre i kampen mot Wiklund, men ingen av dem ble noen trussel, og dermed kunne Wiklund juble.


Post cover
Image courtesy of "Møre"
Ragne Wiklund vart verdsmeister på 3000 meter i Heerenveen

I tredje siste par gjekk ho til angrep på tida den nederlandske heimefavoritten Irene Schouten hadde sett litt tidlegare. Ho låg bak henne ved dei tre ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Wiklund tok historisk VM-gull på 3000 meter

I siste verdenscuprenn før VM fikk Ragne Wiklund problemer på slutten, og tapte mye tid. I VM tok hun grep, og sørget for et historisk norsk gull.


Denne sesongen har hun tatt sine første verdenscupseirer og har vunnet intet mindre enn fire av fem 3000-metere som er gått i verdenscupen. På 3000-meteren lå hun lenge an til medalje, men avsluttet svakt og endte på fjerdeplass. Schouten tok både EM-gull, OL-gull og distanseseier i allround-VM på distansen i fjor, men har slitt den siste tiden. I gull-løpet gikk hun så fort som hun aldri har gjort før på avslutningen av en 3000 meter. Dermed slo hun nederlandske Irene Schouten, som har dominert på 3000 meter de siste årene. Da jeg vant 1500 meter for to år siden kom det som en veldig overraskelse.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Wiklund tok historisk VM-gull

Ragne Wiklund er første norske i historien som tar medalje på 3000 meter i VM i enkeltdistanse etter kanonløp.


– Det er helt utrolig og veldig gøy. – Jeg er veldig lettet. Wiklund har hatt en meget sterk sesong i år. Jeg har gått rundt med en magefølelse om at jeg ikke må «choke» i VM, og nå kan jeg «choke» så mye som jeg vil, så jeg er veldig fornøyd, sier Wiklund til kanalen. – Jeg så på makkeren min at canadierne er i form, så jeg undervurderte ikke siste par heller, sier Wiklund, som nervepirrende fulgte med fra sidelinjen. – Jeg så Irenes tid før jeg skulle gå og visste at jeg måtte prestere det raskeste jeg har gått her noen sinne, men jeg visste at det var mulig.
show more