Formel 1

 
 
Post cover
Image courtesy of "Medier24"
(+) Han har kommentert Formel 1 i 26 år. En Netflix-serie endret livet hans

Da Netflix slapp dokumentarserien om Formel 1 eksploderte interessen i Norge. Det fikk konsekvenser for motorsportens norske stemme.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Her er sesongens tre nye Formel 1-biler

Max Verstappen som satte ny rekord ved å vinne 15 av 22 løp i fjor, er neppe bekymret over fremgangen til George Russell og Lewis Hamilton i bilen W13. Mercedes ...


Post cover
Image courtesy of "Klar Tale"
Nå begynner Formel 1

Årets sesong begynner nå på søndag. 03/03/2023 12:41 Av Elena Berg Hansen, journalist. Motorsporten Formel 1 begynner ...


I Formel 2 konkurrerer det en nordmann. For eksempel Formel 2. Det første løpet blir kjørt i Bahrain.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Her er VGs Formel 1-tips: – Som en VM-stafett

Blir Max Verstappen like suveren som i fjor? Kan en ny teamsjef gjøre Ferrari til vinnerlag? Kan Lewis Hamilton og Mercedes snu fjorårets fiasko til suksess ...


Endelig en amerikaner i Formel 1 igjen. Williams har hentet ny teamsjef fra Mercedes i James Vowles, men det spørs om det er nok til å heve laget. Var reservefører i Aston Martin i flere år og imponerte da han fikk sjansen. Er ikke bare en rik pappa - men Lawrence Stroll eier teamet og bygger en ny fabrikk i Storbritannia. Red Bulls søsterteam skuffet med nest siste plass i konstruktør-VM 2022. Er en slags førstefører i McLaren, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Vant Formel 3 og Formel 2 i debutsesongene og blir bare bedre og bedre. Piastri erstatter Daniel Ricciardo, som nå er reservefører i Red Bull. Har fire løpsseirer i karrieren. Pappa med samme navn er to ganger verdensmester i rally og en god venn av Petter Solberg. Har konkurrert i mer enn 20 år. Max Verstappen avgjorde VM da det gjensto hele fire løp i 2022.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Ekspertenes spådom foran Formel 1-sesongen: – Tar sin tredje VM-tittel

Viaplay-ekspertene Atle Gulbrandsen, Thomas Schie, Stein Pettersen og Henning Isdal, samt programleder Daniel Høglund, har lagt hodet på blokka og kommet med ...


– Jeg tror at AlphaTauri igjen får en dårlig sesong, og at det kan være slutten for Tsunoda. Så det ser ikke så bra ut, men vi skal jo ikke glemme at det er en veldig lang sesong, så de har god tid til å finne ut av problemer, legger Gulbrandsen til. Det er klart at da kan det bli vanskelig for Landon Norris, for eksempel. Og da er det utrolig gøy med Fernando Alonso som er en sulten fører, selv om han har passert 40 år, sier Schie. Majoriteten mener at det er McLarens nysignering, Oscar Piastri, som kan få størst problemer denne sesongen. – Jeg tror Leclerc blir verdensmester i år.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Stenger ute Formel 1-hypen: - Må huske at nåløyet er trangt

Dennis Hauger er klokkeklar på at han kun går for seier i 2023, men ber samtidig om litt tålmodighet fra publikum.


Men samtidig er det et naturlig spørsmål, i og med at det er den reisen jeg er på. Men jeg og andre må også huske på at jeg nå er i Formel 2, og nåløyet er trangt. Mye skal klaffe, så jeg må fokusere på det jeg skal og de oppgavene jeg har. Det er ikke sikkert det er over om det ikke lykkes i år, men selvsagt er det en sesong jeg vil gjøre det bra i, sier han. Sporten og all reisingen krever mye energi, så for min del er det viktig å klare å prioritere de tingene jeg må og trenger. Flyplasser kan man bli sliten av, det skal jeg ikke nekte for, men det er verdt det når jeg kommer frem, forteller han. – Det kan være både og. Og det er målet jeg vil nå. Gjør jeg det bra i år, så er det en dør til Formel 1 som kan åpnes. Så jeg føler at dette er et år jeg kan vise hva jeg er god for, sier han. – Jeg ville selvsagt være helt der oppe, men det føltes samtidig ikke helt 100 prosent til tider. – Jeg vil si at det er et ekstremt viktig år sånn sett.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Norges mann i Formel 1: – Det er en krig

Ingen nordmann har vært nærmere å kjøre Formel 1 enn Harald Huysman. Nå drømmer han om å føre Dennis Hauger (19) inn i motorsportens superklasse.


Post cover
Image courtesy of "Parcferme.no"
(+) Formel 1-stjerne putter norske Hedda (22) i tospann med tidligere Formel 1-vinner

TERRENGRALLY: Den helelektriske terrengserien Extreme E går inn i sin tredje sesong, og etter at det ikke var noen nordmenn med i debutsesongen i 2021, ...


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Dennis Hauger klar for ny sesong: – Sterkeste Formel 2-feltet noen gang

Fredag er det endelig dags for Formel 2 igjen. Det hele starter med trening og kvalifisering på fredagen, før sprintløpet kjøres på lørdagen og hovedløpet ...


Første sesong i Formel 3 var ikke sterk, han vant i sesong to, og første sesong i Formel 2 var ikke så veldig bra, og nå er han klar for sesong to i Formel 2. Der er det litt som i fjor, så jeg tror ikke nødvendigvis at de er så langt bak Red Bull. I år blir han nødt til å gjøre det mye bedre hvis han skal ha noe håp om å komme til Formel 1 allerede neste sesong. De vant bare ett løp, og det var det ikke engang Lewis Hamilton som gjorde. De hadde riktignok en ok siste dag, men spesielt dag 2, der slet de og det innrømte de selv også. – Jeg tror det er det sterkeste Formel 2-feltet noen gang. Når det kommer til Mercedes så slet de stort i fjor. Men det holder ikke bare det, fordi det må også åpne seg en mulighet i Formel 1, altså bli en ledig plass, forteller den erfarne kommentatoren. Jeg tror at han kommer til å være helt i toppen. – Jeg tror han vil trives bedre i det nye teamet enn det han var i fjor siden de er veldig åpne. Fredag er det endelig dags for Formel 2 igjen. Altså første sesong i Formel 4 var ikke veldig bra, og han vant i sesong to.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Her er VGs Formel 1-tips: – Som en VM-stafett

Blir Max Verstappen like suveren som i fjor? Kan en ny teamsjef gjøre Ferrari til vinnerlag? Kan Lewis Hamilton og Mercedes snu fjorårets fiasko til suksess ...


Endelig en amerikaner i Formel 1 igjen. Williams har hentet ny teamsjef fra Mercedes i James Vowles, men det spørs om det er nok til å heve laget. Var reservefører i Aston Martin i flere år og imponerte da han fikk sjansen. Er ikke bare en rik pappa - men Lawrence Stroll eier teamet og bygger en ny fabrikk i Storbritannia. Red Bulls søsterteam skuffet med nest siste plass i konstruktør-VM 2022. Er en slags førstefører i McLaren, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Vant Formel 3 og Formel 2 i debutsesongene og blir bare bedre og bedre. Piastri erstatter Daniel Ricciardo, som nå er reservefører i Red Bull. Har fire løpsseirer i karrieren. Pappa med samme navn er to ganger verdensmester i rally og en god venn av Petter Solberg. Har konkurrert i mer enn 20 år. Max Verstappen avgjorde VM da det gjensto hele fire løp i 2022.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Profil sier fra: - Respekter det!

Formel 1-profilen ber om respekt for familien Schumachers avgjørelse. SKADET: Michael Schumacher avbildet ...


- Grunnen til at jeg ble rørt var fordi det ikke kan være lett å vite at faren din ikke er i stand til å være en del av familien. Da er det vanskelig å forstå at en sånn ulykke skal skje på ski, avslutter Hülkenberg. Respekter det, hvis det er det familien ønsker, sier Hülkenberg i intervjuet. Du vet at han fortsatt er der, men det er selvfølgelig en trist historie. Familien har gjennom åra fått kritikk flere ganger for å være sparsomme med opplysninger. Han ble liggende i koma fram til 2014, og skal ha fått hjerneskader etter ulykken.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bil24.no"
Hedda Hosås får F1-vinner som lagkamerat

Den norske racerføreren kunne ikke bedte om mer ‒ en tidligere Formel 1-verdensmester som teamsjef og en tidligere Formel 1-vinner som lagkamerat.


Det er et flott mesterskap med flotte lag og sjåfører, så jeg ser fram til å konkurrere med dem, sier Heikki Kovalainen selv. Jeg er litt over månen at han sa ja, og er veldig glad for at vi har beholdt Hedda som fortsetter å gjøre store fremskritt i bilen. Han ene kom i Ungarn Grand Prix i 2008, og han ble med det den 100. Når det gjelder Hosås, så debuterte hun i Saudi-Arabia, mens det første løpet sammen med Kevin Hansen var dobbelrunden på Sardinia. ‒ Det blir nok en gang noe nytt i karrieren. ‒ NEOM (Saudi-Arabia) var mitt første løp noensinne da jeg gikk inn som reservesjåfør, så utrolig spent på å komme tilbake hvor alt startet for meg. Kovalainen har nå blitt 41 år, men det er som kjent ingen alder i motorsporten. Han har også fire pallplasser i F1. Hedda Hosås fortsetter som den kvinnelige føreren i teamet, mens Kevin Hansen blir erstattet av en annen nordisk fører ‒ nemlig Heikki Kovalainen. ‒ Etter at han tok overgang til rally, var det en enkel beslutning å spørre han. Det har Jenson Buttons JBXE nå gjort. runden i Extreme E-serien forrige sesong, fikk reservefører Hosås muligheten i Veloce Racing.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Får kraftig kritikk

Engelske parlamentsmedlemmer og andre menneskerettighetsforkjempere mener Formel 1 bidrar til sportsvasking, og retter nå kritikk mot ledelsen.


Vi er voksne nok til å ta smarte avgjørelser, sier Norris. Klarer de ikke det, vil det tillate at sporten fortsatt kan brukes til å fikse omdømmet til brutale diktatorer, sier han. Jeg ville ikke la noen stoppe meg fra å gjøre det, forteller Hamilton. - Formel 1 har tydeliggjort hva som er akseptabelt og hva vi kan gjøre, og jeg står ved at vi skal kunne si hva vi vil og hva vi står for. Nå kommer det kraftig kritikk om sportsvasking og bortprioritering av menneskerettighetsbrudd. - For meg er det først i løpet av de siste åra at jeg har begynt å forstå mer og mer av utfordringene for folket her i Bahrain og i Saudi, ettersom det var min første gang der i fjor og da leste jeg om noen av problemene, sier Hamilton.
show more