Hans Christer Holund

 
 
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Sundby går ut mot Krüger-vraking: – Det er helt umulig å skjønne

PLANICA (VG) Viaplay-ekspert Martin Johnsrud Sundby savner den røde tråden hos landslagsledelsen etter at Simen Hegstad Krüger ble vraket fra VM-femmila.


Så må vi selvfølgelig også ta en vurdering spesielt inn mot siste distanse om det som har skjedd de siste ukene. – Vi har uttaksrenn av en grunn, for at vi må prøve å lande lag til mesterskap. Med andre ord har du kanskje i større grad brukt uttaksrenn, all det tid også er litt vanskelig når du ikke har hundre prosent hverken en 15 km skøyting, 30 km med skibytte eller en femmil, sier Nossum og fortsetter: Det eneste jeg klarer å resonnere meg frem til, er at de prøver å rette opp en feil på stafetten, sier Sundby. Men så kommer det et unntak på stafetten, man legger inn et unntak for Holund på stafetten som i utgangspunktet er dårligst kvalifisert sportslig gjennom uttaksrennene, sier Sundby og fortsetter: Det er helt umulig å skjønne, sier Sundby.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Norge knuste konkurrentene – tok overlegent VM-gull på stafetten

Hans Christer Holund satte standarden og ga Norge en stor luke allerede på første etappe. Derfra var det liten tvil om hvem som skulle ta VM-gullet.


Det er ikke bra, sier han til NRK. Nå blir det en kamp mellom Klæbo og Simen Hegstad Krüger om å bli den store VM-kongen. – Jeg er godt fornøyd med disponeringen. Jeg er ydmyk og stolt over å få lov til å gå for Norge, sier Holund. Det var synd, det var ikke gøy, sier Poromaa til NRK. – Jeg er lettet for å være ferdig. – Jeg er veldig overrasket. Vi bommet skikkelig i dag og det er kjedelig. Det var stas, sier Klæbo til NRK. Jeg gjør det jeg kan i hvert fall og det holder dessverre ikke i dag. Det var helt «korkat», sier Poromaa til For svenskene ble stafetten en gedigen fiasko, og det ble til slutt en skuffende sjetteplass på svenskene, hele ett minutt og 36 sekunder bak Norge.
show more
Post cover
Image courtesy of "Romerikes Blad"
Leverte kanonetappe og stilnet kritikerne: – Jeg sov dårlig og var spent

Hans Christer Holund smadret feltet på åpningsetappen og avgjorde langt på vei VM-stafetten allerede etter noen få minutter. 34-åringen innrømmer at han ...


Sist det ikke ble norsk gull, var i østerrikske Ramsau i 1999. Les også Jeg er ydmyk og stolt over å få gå stafett for Norge, sier Holund. – Det var en dårlig natt. Gjør kort prosess og skaffer Norge et perfekt utgangspunkt, ropte NRK-kommentator Jann Post etter åpningsetappen. Holund svarte kritikerne med å ta kommandoen fra start på den klassiske åpningsetappen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Suverent stafettgull til Norge etter at Holund parkerte alle på første etappe

PLANICA / OSLO (Nettavisen): Drøye tre minutter ut på første etappen av fredagens herrestafett i VM, rykket Hans Christer Holund ifra resten av feltet og ...


Det er ikke jeg som tar ut laget, sier Holund om det til Viaplay. I forkant av rennet ble det diskutert om Holund i det hele tatt forsvarte en plass på laget. Jeg må bare beklage til de som mener jeg ikke burde gå i dag. Det er sikkert fire-fem andre mann som kunne gått. – Det er mye press, sånn skal det være. Formen er veldig bra, jeg har følt meg bra hele uka, så jeg hadde tro på en god etappe.
show more
Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
Suverene Norge: Største stafettseier siden VM i Trondheim

Johannes Høsflot Klæbo og Norge hadde fullstendig kontroll på herrestafetten. foto. Her går Klæbo Norge inn til nok et VM-gull på stafett. Foto: Richard Sagen.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Avslører vonde tanker

Dessverre fikk jeg det med meg, sier Hans Christer Holund (34) om skriveriene før maktdemonstrasjonen på VM-stafetten.


Det er tett om plassene, og det er mange som sitter på hotellet som fint kunne gjort en god stafettetappe. - Man kjenner på et stort ansvar når man vet at det bare er gull som er godt nok. - Dessverre fikk jeg det med med meg. I morgen er det klassisk-etappe det står om. - Det er ikke så logisk med klassisk-etappe for Holund og Golberg. - Ja, Holund tok en bronsemedalje, det skal krediteres, men det var i skøyting.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Krüger og Holund vraket

Johannes Høsflot Klæbo, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Pål Golberg og Emil Iversen går femmila for Norge søndag. Det betyr at verken Simen Hegstad Krüger eller ...


Men det er litt det som er med å være norsk. Sånn er det rett og slett. Vi har diskutert mye og har måttet bruke mye tid på å se på de resultatene som har vært og de resultatene som har vært i dette mesterskapet, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum på pressekonferansen lørdag morgen. Det å være mannlig skiløper i Norge og skulle representere Norge er krevende. – Det laget vi har kommet frem til er et veldig, veldig sterkt lag. – Jeg føler meg bra, men så klart er jeg litt usikker, jeg kan ikke si noe annet enn det.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
VM-helten vrakes til femmila: – Uventet og dristig

Det betyr at Simen Hegstad Krüger, som står med gull på skiathlon, 15-kilometer og stafett, vrakes til den siste VM-øvelsen. – Jeg føler jeg gjentar ...


Det betyr at Simen Hegstad Krüger, som står med gull på skiathlon, 15-kilometer og stafett, vrakes til den siste VM-øvelsen. Når kan man reise fra barna, og hvor lenge kan man være borte? VM-helten vrakes til femmila: – Uventet og dristig


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Avgjorde stafetten på første etappe: - Virket som at alle ble overrasket

PLANICA (TV 2): Før det var gått fire minutter hadde Hans Christer Holund (34) i realiteten avgjort herrestafetten i ski-VM. Johannes Høsflot Klæbo (26) ...


Det er vel det presset der som gjør at det er mye tanker i hodet utover kvelden og natta, sier Holund. – Det var veldig overraskende. – På andrerunden sluttet de å sekundere og bare smilte. – Jeg bare «cruiset» uti der. – Vanligvis pleier jeg å ha kontroll på nervene. Johannes Høsflot Klæbo (26) kontrollerte inn til norsk gull.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Norsk knockout-seier: Finland koker

Hans Christer Holund tok konkurrentene på senga og avgjorde herrestafetten nesten før den var i gang. I Finland renner gledestårene, mens svenskene og ...


- Jeg syns det var en fin etappe. plass var det hele ett minutt og ett sekund. Jeg gikk bare min egen fart og trengte ikke å grave helt i kjelleren, men gå i en jevn og fin fart. - Jeg syns vi alle gjorde en god etappe. Jeg sov dårlig og var veldig spent. - Jeg er lettet. Heldigvis hadde jeg en bra dag, sier Holund til Dagbladet. Det er veldig viktig for laget vårt, sier Iivo Niskanen til Dagbladet. - Planen var å sette fart i starten for å unngå trøbbel, stavbrekk og ikke invitere de andre fram. - Jeg turte ikke å følge tempoet til Holund. - Jeg står her og tenker på: Hvordan skal vi klare å gjøre noe med dette? Det er ikke alltid du får muligheten til det, sier Klæbo til Dagbladet.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Sundby går ut mot Krüger-vraking: – Det er helt umulig å skjønne

PLANICA (VG) Hverken VM-konge Simen Hegstad Krüger eller tidligere verdensmester på distansen, Hans Christer Holund, får gå søndagens 5-mil.


Så må vi selvfølgelig også ta en vurdering spesielt inn mot siste distanse om det som har skjedd de siste ukene. Med andre ord har du kanskje i større grad brukt uttaksrenn, all det tid også er litt vanskelig når du ikke har hundre prosent hverken en 15 km skøyting, 30 km med skibytte eller en femmil, sier Nossum og fortsetter: – Vi har uttaksrenn av en grunn, for at vi må prøve å lande lag til mesterskap. Det eneste jeg klarer å resonnere meg frem til, er at de prøver å rette opp en feil på stafetten, sier Sundby. Men så kommer det et unntak på stafetten, man legger inn et unntak for Holund på stafetten som i utgangspunktet er dårligst kvalifisert sportslig gjennom uttaksrennene, sier Sundby og fortsetter: Det er helt umulig å skjønne, sier Sundby.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Suverene Norge: Største stafettseier siden VM i Trondheim

UREDIGERT bilde sendt rett fra kamera: VM PLANICA. Stafett menn, fredag. Med Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger ...


På den andre runden sluttet de å gi sekunderinger og bare smilte. – På den første runden virket det som de (sekunderingsteamet, journ.anm.) var seriøse. Det var en fin runde, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK etter nok et norsk VM-gull i Planica.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Dette er det norske laget på femmila

MALBORGHETTO (Nettavisen): Søndag avsluttes VM i Planica med femmila for herrene. Disse norske løperne får gå: Emil Iversen (friplass), Johannes Høsflot ...


For oss som ikke går rennene så er det bare underholdning, sier han. Det er nesten så man ikke tror det er sant. – Jeg er den største jokeren. En som får en etterlengtet sjanse på søndagens femmil er Tønseth. – Krüger har rett til å være skuffet. Holund har også vist sterk form, og smadret hele feltet på sin klassisketappe på stafetten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Gullrekken fortsetter for Norge som vant sin 12. strake VM-stafett i Planica

De norske langrennsgutta lekte med konkurrentene og gikk inn til Norges 12. strake stafettgull i VM.


Det vart tøft å gå, selv om det føltes kontrollert. Golberg vekslet med 25,2 sekunders ledelse ned til resten av hovedfeltet, som kom jagende bak med Iivo Niskanen i front. Formen er veldig bra, og jeg hadde troen på at jeg skulle gjøre en bra etappe. Lyn-løperne satte et utrolig marsjtempo og fikk seg en luke allerede på den første runden. Da ble det hjemmeseier til Østerrike etter at Christian Hoffmann slo Thomas Alsgaard på ankeretappen. [
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Holund og Krüger vraket til VM-femmila: – Har all grunn til å føle seg skuffet

Simen Hegstad Krüger har tre gull og sier han er i sitt livs form, men får likevel ikke gå VM-femmila i Planica søndag. Sjur Røthe har fått klarsignal.


Det er eneste gang jeg har sendt melding til mine nærmeste i forkant om at jeg kom til å gå veldig bra, fortsatte den regjerende mesteren. Etter Tour de Ski ble jeg forkjølet, så da har det bare vært å fokusere på det. – Jeg har applaudert mye så langt i VM. – Det er ikke så ofte vi har sånne møter i plenum, så det er litt spesielt å oppleve det. – Det har vært behagelige forutsetninger for meg. Trønderen har slitt med formen denne sesongen og fikk ikke plass i den ordinære norske troppen til mesterskapet i Slovenia. Simen, i likhet med andre, har rett til å være skuffet. Hadde det vært omvendt og Didrik hadde vært skuffet, hadde det blitt stilt akkurat de samme spørsmålene. Sjur Røthe tok bronse på fellesstarten med skibytte tidligere i VM. Det er selvsagt veldig tøft for Simen. – Uttaksbiten i Norge er tøff. Det gjorde han ikke.
show more
Post cover
Image courtesy of "folkebladet.no"
(+) Holund og Krüger vraket til VM-femmila: – Har all grunn til å føle seg skuffet

Simen Hegstad Krüger har tre gull og sier han er i sitt livs form, men får likevel ikke gå VM-femmila i Planica søndag. Sjur Røthe har fått klarsignal.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Sundby går ut mot Krüger-vraking: – Det er helt umulig å skjønne

PLANICA (VG) Hverken VM-konge Simen Hegstad Krüger eller tidligere verdensmester på distansen, Hans Christer Holund, får gå søndagens 5-mil.


Så må vi selvfølgelig også ta en vurdering spesielt inn mot siste distanse om det som har skjedd de siste ukene. – Vi har uttaksrenn av en grunn, for at vi må prøve å lande lag til mesterskap. Med andre ord har du kanskje i større grad brukt uttaksrenn, all det tid også er litt vanskelig når du ikke har hundre prosent hverken en 15 km skøyting, 30 km med skibytte eller en femmil, sier Nossum og fortsetter: Det eneste jeg klarer å resonnere meg frem til, er at de prøver å rette opp en feil på stafetten, sier Sundby. Men så kommer det et unntak på stafetten, man legger inn et unntak for Holund på stafetten som i utgangspunktet er dårligst kvalifisert sportslig gjennom uttaksrennene, sier Sundby og fortsetter: Det er helt umulig å skjønne, sier Sundby.
show more