Iivo Niskanen

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Norge mot Iivo Niskanen på 50 km klassisk i Planica

På den avsluttende 50 kilometeren i Planica blir det norske løpere i sentrale roller, med Iivo Niskanen som den tøffeste utfordreren.


Vi tror ikke det blir stor nok fart underveis til at noen klarer å kvitte seg med Klæbo. Alle fem kan ta medalje på en maksimal dag, men det er Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg vi har mest tro på. Sjur Røthe har vist god form i mesterskapet, og tok bronse på 30 km fellesstart med skibytte for en drøy uke siden. Våre tre favoritter er Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg og Iivo Niskanen. I tillegg får også Didrik Tønseth sin første start i VM. Da kom Alexander Bolshunov først inn på oppløpet, med Johannes Høsflot Klæbo i større fart like bak. Den foreløpig siste satte Bjørn Einar Romøren da han svevde ned til 239 meter i 2005. Tønseth har gått mange gode renn i vinter, og ble nummer tre på 50 km i Holmenkollen i fjor. På 15 km skøyting(sjetteplass) gnistret det ikke like mye av vossingen, og vi tror han mangler det siste lille for å være med i medaljekampen. Klæbo gikk først i mål og ble utropt som verdensmester, før Russland protesterte og juryen landet på at Klæbo sin manøver ikke var innenfor det som var lovlig. Disk på Klæbo førte til at Emil Iversen, som gikk i mål som nummer to, rykket opp til toppen av pallen og ble verdensmester. På den avsluttende 50 kilometeren i Planica blir det norske løpere i sentrale roller, med Iivo Niskanen som den tøffeste utfordreren.
show more