Nordic Mining

 
 
Post cover
Image courtesy of "E24"
Oslo Børs endte opp etter vinglete innspurt

Etter en vinglete innspurt, endte Oslo Børs med oppgang fredag. Nordic Mining kollapser etter kraftig rabattert emisjon.


Selskapet har i den forbindelse gjort en rettet emisjon på 1,2 milliarder kroner til kurs 25 kroner per aksje for finansiering av egenkapitaldelen av byggekostnadene og til generelle selskapsformål. Det skal gjennomføres en reparasjonsemisjon for aksjonærene som ikke deltok i kapitalinnhentingen, til samme tegningskurs. Flere analytikere har ventet at Equinor ville gå på shopping. Beløpet det er snakk om er hele 940 millioner kroner. Iwatani Corporation, Orion Mineral Royalta Fund og Svelland Capital er blant aksjonærene som forpliktet seg til å gå inn med penger. Inntektene landet på 101,3 millioner dollar, tilsvarende 1,05 milliarder kroner. Edda Wind, som falt fra start, har avtalt kontrakter med Vard for fire CSOV-nybygg. Folk har fått tygget tallene, og innsett at den første reaksjonen kanskje var feil. Klokken 15.16 koster et fat nordsjøolje 83,3 dollar, og er ned 1,2 prosent for dagen. Nyheten er ikke bekreftet av åpne kilder. [Les på E24+](/privatoekonomi/i/AP0vjM/hvordan-bli-rik-leve-av-formuen-og-faa-hoeyere-loenn-dette-mener-chatgpt-du-boer-gjoere) [tap ](/boers-og-finans/i/EQvXml/norse-atlantic-har-tapt-19-milliarder-siden-oppstart)på 1,9 milliarder siden oppstart.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Gruveselskap stupte på Oslo Børs etter kapitalinnhenting

Spotprisen på nordsjøoljen brent, en sentral referansepris for oljehandel verden over, faller til nær 83,5 dollar. Handelen i Nordic Mining-aksjen ble ...


For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Nordic Mining hadde på forhånd opplyst at Iwatani Corporation og Orion Mineral Royalty hadde forhåndstegnet seg for henholdsvis 192 og 52 millioner kroner. Like før midnatt i går kunne selskapet melde at det hadde hentet 940 millioner kroner, som skal brukes til å fullfinansiere Engebø-prosjektet. Fallet kommer etter at gruveselskapet hentet ny kapital til saftig rabatt. Spotprisen på nordsjøoljen brent, en sentral referansepris for oljehandel verden over, faller til nær 84 dollar fatet.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Gruveselskap stupte på Oslo Børs etter kapitalinnhenting

Spotprisen på nordsjøoljen brent, en sentral referansepris for oljehandel verden over, faller til nær 84 dollar fatet. Oljeprisen opplevde et fall en time før ...


For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Nordic Mining hadde på forhånd opplyst at Iwatani Corporation og Orion Mineral Royalty hadde forhåndstegnet seg for henholdsvis 192 og 52 millioner kroner. Like før midnatt i går kunne selskapet melde at det hadde hentet 940 millioner kroner, som skal brukes til å fullfinansiere Engebø-prosjektet. Fallet kommer etter at gruveselskapet hentet ny kapital til saftig rabatt. Spotprisen på nordsjøoljen brent, en sentral referansepris for oljehandel verden over, faller til nær 84 dollar fatet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
– Den desidert beste løsningen for alle aksjonærer

Nordic Mining-aksjen dundrer ned 65 prosent etter at gruveselskapet måtte gi en gigantisk rabatt i siste finansieringen av gruveprosjektet i Engebøfjellet.


mars 2023 klokken 12.00 mars 2023 kl. Publisert 3.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Oslo Børs endte opp

Oslo Børs avsluttet ukens siste handelsdag i pluss. PGS steg etter storkontrakt i Namibia, mens Nordic Mining trippelkrakket.


De fire største aksjonærene Østensjø Wind, Wilhelmsen New Energy, Geveran Trading og EPS Ventures ble tildelt aksjer for 970 millioner av emisjonen på 1,2 milliarder kroner. Gamle eiere skylles dermed ut av selskapet, og sitter igjen med bare 15 prosent foruten det de eventuelt selv tegnet i emisjonen. Aker BP endte ned 1,4 prosent, mens Vår Energi ble svekket 0,5 prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Gruveselskap stupte på Oslo Børs etter kapitalinnhenting

Spotprisen på nordsjøoljen brent, en sentral referansepris for oljehandel verden over, faller til nær 84 dollar fatet. Oljeprisen opplevde et fall en time før ...


For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Nordic Mining hadde på forhånd opplyst at Iwatani Corporation og Orion Mineral Royalty hadde forhåndstegnet seg for henholdsvis 192 og 52 millioner kroner. Like før midnatt i går kunne selskapet melde at det hadde hentet 940 millioner kroner, som skal brukes til å fullfinansiere Engebø-prosjektet. Fallet kommer etter at gruveselskapet hentet ny kapital til saftig rabatt. Spotprisen på nordsjøoljen brent, en sentral referansepris for oljehandel verden over, faller til nær 84 dollar fatet.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Oppgang på Oslo Børs – gruveselskap krakker etter kapitalinnhenting

Nordic Mining stuper på børs etter en saftig rabattert kapitalinnhenting.


For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Nordic Mining hadde på forhånd opplyst at Iwatani Corporation og Orion Mineral Royalty hadde forhåndstegnet seg for henholdsvis 192 og 52 millioner kroner. Norse Atlantic fortsetter på sin side denne ukens kraftige opptur, og steg over åtte prosent. Like før midnatt i går kunne selskapet melde at det hadde hentet 940 millioner kroner, som skal brukes til å fullfinansiere Engebø-prosjektet. Hovedindeksen på Oslo Børs stiger rundt 0,4 prosent fra start fredag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Firda"
Engebø-prosjektet er fullfinansiert

Nordic Mining har fullfinansiert Engebø-prosjektet til ein verdi på nær 2.9 milliardar - dersom ei ekstraordinær generalforsamling i ettermiddag godkjenner ...


Teikningskursen i reparasjonsemisjonen vil bli den same som i den retta emisjonen. ](https://www.firda.no/henta-inn-ny-kapital-det-fekk-aksjonarane-svi-kraftig-for/s/5-15-1534177)I pressemeldinga seier styret at dei vil føreslå at blir gjennomført ein etterfølgande reparasjonsemisjon retta mot eksisterande aksjonærar. Eg er stolt over at vi har lukkast med å finansiere opp nær 277 millionar dollar, opp under 2,9 milliardar kroner, for å bygge ut Noregs første mineralførekomst på nær 40 år, seier Ivar S.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Nordic Mining gjør stor kapitalinnhenting til kjemperabatt

(E24) Gruveselskapet måtte gi 75 prosent rabatt for å få inn 940 millioner kroner. Aksjen raser på Oslo Børs.


Men når det er sagt, så har vi en reparasjonsemisjon som skal vedtas på generalforsamlingen i dag, som vi tror er tilpasset bra for at mange av eksisterende og mindre aksjonærer kan være med på samme betingelser, sier Fossum. Pengene som hentes inn er langt over markedsverdien til Nordic Mining ved stenging torsdag, som lå på i underkant av 567 millioner kroner. – Vi skal gjennomføre en reparasjonsemisjon mot eksisterende aksjonærer. Emisjon endte altså med å ligge helt i det nedre av dette sjiktet. Også for et selskap som har begrenset markedsverdi og begrenset med store aksjonærer, som skal finansiere et stort industriprosjekt, sier Nordic Mining-sjef Ivar Fossum til E24. Japanske Iwatani, gruvefondet Orion og Svelland Capital er blant aksjonærene som har gått inn med penger.
show more