Didrik Tønseth

 
 
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Marit Bjørgen om sølv-kusinen: – Det er kanskje noe som ligger i familien

PLANICA (VG) Marit Bjørgen (42) satt på tribunen og så Anne Kjersti Kalvå (30) gå inn til VM-sølv. Det er spesielt én egenskap hun hyller hos søskenbarnet, ...


– Det var bare tungt å være skiløper og tungt å være menneske. Og selvtilliten og tryggheten på at dette går, det er det siste som skal til om du plukker medaljer eller ikke. Det er kanskje noe som ligger i familien, sier Bjørgen og smiler stort. Hun mener kusina kan glede seg til årene som ligger foran henne og VM på hjemmebane. For karrieren til Bjørgen tok virkelig av etter at hun fylte 30 år. Den tunge OL-sesongen med coronasmitte like før lekene startet i 2022 er snudd til jubel i Slovenia for Kalvå.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
VM-ventetiden over for Tønseth: – Den mest proffe løperen jeg kjenner

31-åringen går for karrierens første individuelle mesterskapsmedalje på femmila. Han har tre stafettgull fra mesterskap på merittlista fra før. Under OL i ...


Han har tre stafettgull fra mesterskap på merittlista fra før. Er det en skiløper jeg unner suksess, er det Didrik, sier landslagsveteranen. Det var lenge å vente på den 15-kilometeren. – Jeg har applaudert mye så langt i VM. Det er jo tungt å gå rundt på hotellet og se de andre konkurrere, uten å få delta selv. Jeg ble ikke lovet en plass på femmila, men intensjonen var at jeg skulle gå basert på klassiskresultatene i år.
show more