Jarl Magnus Riiber

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Jarl Magnus Riiber tok sitt fjerde VM-gull på én uke - fikk kritikk av lagkamerat etter målgang

Jarl Magnus Riiber (25) hadde få problemer med å ta et nytt VM-gull og ble med det historisk. Jens Lurås Oftebro (22) spurtet inn til VM-sølv.


Bare tyske Johannes Rydzek har klart kunststykke å ta fire av fire gull i ett og samme mesterskap. Han kom i mål i ensom majestet. – Det grenser til hovering. Han driter oss ut nok på idrettsbanen for tida. Det syns jeg han skal holde seg for god for. Jens Lurås Oftebro (22) spurtet inn til VM-sølv.


Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
Graabak skuffet - Riiber med superhopp

Lørdag formiddag var det duket for hopp i stor bakke for kombinert-herrene i VM i Planica. Norge stilte med fire mann fra start; Espen Andersen, ...


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Han pisser på verden

Jarl Magnus Riiber var fullstendig overlegen i lørdagens kombinertrenn. Lagkamerat Jørgen Graabak reagerer på oppførselen hans, da han nærmest stoppet opp ...


- Det gikk så høyt. - Han har driti oss ut nok med det han gjør på idrettsbanen, så hovering synes jeg han bør holde seg god for. Han skal få lov å være litt høy og mørk i dag.


Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Jarl Magnus Riiber kronet seg selv som VM-konge med sitt fjerde gull

Sport: Riiber la grunnlaget for sitt fjerde individuelle VM-gull med å vinne hoppdelen etter et monsterhopp på 147 meter. Det var fem meter over gjeldende ...


Sport: Riiber la grunnlaget for sitt fjerde individuelle VM-gull med å vinne hoppdelen etter et monsterhopp på 147 meter. Det norske kombinertesset Jarl Magnus Riiber gikk inn til sitt fjerde VM-gull av fire mulige da han vant lørdagens renn i storbakken. Jarl Magnus Riiber kronet seg selv som VM-konge med sitt fjerde gull
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Jeg er sjokkert

Jørgen Graabak om monsterhoppet til Jarl Magnus Riiber: - Jeg er litt stum akkurat nå. Det er drøyt.


Det er vanvittig hopping. - Nå har han lyst til å gjøre det så bra. Det er helt sykt. Det er drøyt, sier Jørgen Graabak til Dagbladet. Det er drøyt. Det er fem meter lenger enn den offisielle bakkerekorden til sloveneren Peter Prevc.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Riiber VM-konge etter sitt fjerde gull: – Ubeskrivelig

Kombinertesset Jarl Magnus Riiber gikk inn til sitt fjerde VM-gull av fire mulige da han vant lørdagens renn i storbakken. Jens Lurås Oftebro tok sølvet.


– Jeg synes det var sterkt da han sto der i kirken. Han var samtidig slått med over minuttet. Det var en veldig rørende seanse, der Jarl også fikk vist hvor stort et menneske han er, legger han til. Det var fem meter over gjeldende bakkerekord. De har vært med på hver eneste hoppøkt, smurt en haug med ski og vært med på hver eneste intervall. Lørdag innfridde han det løftet til 20 i stil.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Riiber VM-konge etter sitt fjerde gull: – Ubeskrivelig

Kombinertesset Jarl Magnus Riiber gikk inn til sitt fjerde VM-gull av fire mulige da han vant lørdagens renn i storbakken. Jens Lurås Oftebro tok sølvet.


– På grensen til å hovere. Dette har gjort opp for alt det dårlige som har skjedd tidigere i sesongen, sa Riiber til NRK. Jeg vet jeg har mer inne, sa Graabak. Oftebro har også to gull fra lagkonkurransene tidligere i mesterskapet. – Jeg blir nummer åtte. Men å sette spikeren i kista i hoppbakken var deilig.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Jarl Magnus Riiber klinte til med monsterhopp: – Det er det sykeste

PLANICA (VG) Jarl Magnus Riiber (25) er på vei mot sitt fjerde VM-gull etter å ha hoppet bakken ned. Han leverte 147 meter og bakkerekord.


Jeg har hatt så mye energi at jeg nesten ikke fikk sove i natt, sier han til NRK. Espen Andersen gikk rett i ledelsen da han hoppet 130 meter som første nordmann. Jarl Magnus Riiber kan ta sitt fjerde VM-gull i samme mesterskap. Det er viktig at de ikke drar det for langt, mener Stuan. Tyskeren vant alle fire gull i Lahti-VM 2017. Tyskeren har i tillegg tre OL-gull. – Jeg vil ikke si at det var uforsvarlig. Jeg har kost meg i VM. Det er bare å dele ut gullet, sier lagkamerat Jørgen Graabak til VG. Etter tre gull i Planica står han sammen med den tyske veteranen Eric Frenzel (34) på syv gull. Han fikk ut all energien i drømmehoppet og mener selv at bakkerekorden er det «nærmeste han har vært skiflygning». – Det er det sykeste jeg har sett.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Riiber satte ny bakkerekord i Planica: – Sykeste jeg har sett

Kombinertkongen Jarl Magnus satte ny bakkerekord med 147 meter og går ut 36 sekunder foran japanske Ryota Yamamoto.


– Det er litt for dårlig med tanke på medaljer og sånn, men med tanke på sesongen som har vært så dårlig. – Det er jo magiske forhold. Det er bare å dele ut gullet, sa Graabak. Det er noe av det sykeste jeg har sett! – Jeg må bare komme meg opp til (Johannes) Lamparter og (Julian) Schmid. Jeg tar sjansen og gjør det jeg skulle gjøre, sa Riiber ti NTB.
show more
Post cover
Image courtesy of "fvn.no"
Jarl Magnus Riiber kronet seg selv som VM-konge med sitt fjerde gull

Jarl Magnus Riiber (25) gjorde rent bord i Planica-VM og holdt det han lovet i minnetalen da bestefar Harald gikk bort for kort tid siden.


– Jeg synes det var sterkt da han sto der i kirken. Han var samtidig slått med over minuttet. Det var en veldig rørende seanse, der Jarl også fikk vist hvor stort et menneske han er, legger han til. Det var fem meter over gjeldende bakkerekord. De har vært med på hver eneste hoppøkt, smurt en haug med ski og vært med på hver eneste intervall. Lørdag innfridde han det løftet til 20 i stil.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Lagkamerat ut mot frekk Riiber-feiring: – Det kan han holde seg for god for

Jarl Magnus Riiber nådde drømmen om fire av fire VM-gull etter et ellevilt hopp og en supertid i sporet. Underveis stoppet han opp og ertet konkurrentene.


Det er bra, han fortjener det, sier Andersen til NRK. Det er kult at han shower litt. Det gjør ham til den mestvinnende kombinertløperen i VM-sammenheng. – Det skjedde bare der og da. – Det er grensa til hovering. Tenk om han kan bli best i bakken og best i løypa på samme dag, sa ekspert Torgeir Bjørn. Han har vært med gjennom hele, og jeg er veldig stolt over det. Jeg kom over kulen og der var det ekstremt fin utsikt og mye publikum, så jeg måtte bare stoppe og nyte, sier Riiber. – Det var motiverende å dra hit og prøve å skape dette her. Det var en smørblid Riiber som møtte pressen etter sitt fjerde VM-gull. – Han driter oss nok ut på idrettsbanen for tiden. Jeg synes han kan holde seg for god for det.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Riiber styrer mot fjerde strake VM-gull

Kombinertfenomenet Jarl Magnus Riiber er allerede VM-gullvinner i tre ulike øvelser i Planica. Mye skal til om det ikke blir et fjerde gull i mesterskapet ...


Espen Andersen går ut i langrennsløypa som nummer elleve og har 2.19 minutter opp til lagkameraten i teten. Jeg gikk så høyt, humret den norske kombinertstjernen, og påpekte at han ikke har opplevd en lignende svevkurve i en storbakke før. Han har 1.33 minutter opp til Riiber før langrennet. Jeg får håpe at det fortsetter i langrennsdelen, kommenterte Riiber overfor NRK etterpå. – 147 meter, det er altså så vilt. Mye skal til om det ikke blir et fjerde gull i mesterskapet etter hoppdelen av siste konkurranse.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Jarl Magnus Riiber tok sitt fjerde VM-gull på én uke - fikk kritikk av lagkamerat etter målgang

Jarl Magnus Riiber er kongen av kombinert-VM i Planica. Han kom i mål i ensom majestet. Et fantomhopp sørget for at 25-åringen ledet med 36 sekunder før langrennsdelen. Seieren var aldri truet og Riiber tok seg tid å stoppe opp like før oppløpet.


Bare tyske Johannes Rydzek har klart kunststykke å ta fire av fire gull i ett og samme mesterskap. Han kom i mål i ensom majestet. – Det grenser til hovering. Han driter oss ut nok på idrettsbanen for tida. Det syns jeg han skal holde seg for god for. Jens Lurås Oftebro (22) spurtet inn til VM-sølv.