Johannes Klæbo

2023 - 3 - 5

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Golberg smadret Klæbo med monsterspurt: – Er jeg så sterk? Er jeg ... (VG Nå)

PLANICA (VG) Alt så ut til å ligge til rette for Johannes Høsflot Klæbo (26), men med et vanvittig rykk sjokkerte Pål Golberg (32) både skikongen, ...

Er jeg så god? Det er mange jeg tenker på nå, sier Golberg. Han er den som tør å ta det første trekket i sluttspillet og det betaler seg i dag, sier Nossum. – Er jeg så sterk? – Jeg er godt fornøyd, jeg gjorde alt kunne og Pål er bare for sterk. Det er en følelse ikke så mange får oppleve etter at han kom inn i sirkuset...

Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo 5-mila Ski-VM 2023 Alt i spill! (Dagbladet.no)

- Jeg er fornøyd. Jeg har gjort mitt beste mesterskap noensinne, sa Klæbo til NRK, og har absolutt rett med formidable tre gull, to sølv og en 4. plass på seks ...

Jeg måtte grave dypt i verktøykassa, [fortalte](https://www.nrk.no/sport/norge-med-vm-solv-_-hjemmehapet-feiret-allerede-i-forste-omgang-1.16322331) Granerud til NRK etterpå. Derfor ble det i overkant tøft for trener Eirik Myhr Nossum å vrake de to gutta på distanselaget som kanskje kunne ha presset i stykker feltet på 5-mila. De siste tiårs dominans er vanskelig å bære, og da er det bra at også andre tradisjonelle skinasjoner får fram toppløpere. SOM i Vasaloppet for eksempel. SÅNN blir en fillesak fra den siste hoppkonkurransen også verdt å nevne. Det skal alle vi andre skiglade også være. Til tross for Klæbos tydelige utvikling som langrennsløper, er framgangen også så stor rundt ham at gullkampen forblir åpen. Bare hvem som får være med på laget. At de ikke orker all denne suksessen vår lenger. Jeg har gjort mitt beste mesterskap noensinne, sa Klæbo til NRK, og har absolutt rett med formidable tre gull, to sølv og en 4. Her har det norske laget på nytt gjort en så formidabel treningsjobb at diskusjonen ikke dreier seg om hvem som skal vinne medaljene. - Jeg er fornøyd.

Post cover
Image courtesy of "Sosialnytt.com"

Therese Johaug advarer Johannes Høsflot Klæbo – kaller det ... (Sosialnytt.com)

Hun kjenner godt til livet som proffutøver. Selv kaller hun alt oppstyret rundt suksessen for medaljens bakside. I tillegg skal også Johannes Høsflot Klæbo ...

Det er den totale belastningen av alt, så får vi bare være smarte og bruke minst mulig energi på det, sier Klæbo. Nå er man fortsatt i en sånn, kall det en lykkerus, og veldig godt fornøyd, sier han. Jeg tror jeg er relativt flink og at det går litt sånn på autopilot, sier Klæbo til NRK.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Skuffet Klæbo etter spurttapet: – Han har et gir som ikke jeg har (Aftenposten)

TRONDHEIM/PLANICA: Et spurttap er ikke Johannes Høsflot Klæbo vant med. Søndag så det ut som han endelig skulle ta sitt første mesterskapsgull på distanse.

Det er veldig fortjent, sier Klæbo til NRK. Da er det bare å ta av seg hatten. Han har et gir som ikke jeg har.

Pål Golberg vant VM-femmila (NRK)

Han satte Johannes Høsflot Klæbo på plass med en suveren stakespurt. Etterpå innrømmer Pål Golberg at han var redd for å gå dårlig etter at Simen Hegstad ...

– Jeg prøvde bare å være i posisjon og gjorde det jeg kunne. – Det er imponerende. Det hadde vært lettere å bare å få det for to år siden, men sånn er det ikke. Det er veldig fortjent. Det var jeg i dag omtrent. – Det oppleves litt som at det konkurreres i å være mest tabloid. – Jeg har en god finish. – Det er noe jeg tenker på før start i dag. Det er noe jeg kjenner på. Det betalte seg i dag. Det er rett og slett fullstendig meningsløst at en løper med tre gull på tre løp i et VM ikke blir tatt ut til å gå den siste øvelsen, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. – Det er det største skandaleuttaket noen gang.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Golberg spurtet ned Klæbo og tok VM-gull på femmila (Nettavisen)

Kapret sitt første individuelle mesterskapsgull med utrolig spurt. Therese Johaug sperret opp øynene av Pål Golbergs grep før mål.

Han er ikke i den formen som vi så for to år sida. Så må vi bare ta av hatten for det han gjør, og ta til takke med en andreplass, som jeg er godt fornøyd med, oppsummerer Klæbo overfor Viaplay. – Det er noe av det beste jeg har gjort noen gang. Det skulle likevel ikke prege den unge svensken seinere. Han kommer langt bak i den gruppa. Det virker som han klarer å akselerere når han hopper inn i sporet igjen. – Jeg er godt fornøyd med dagen. Blant dem var tittelforsvareren fra VM i 2021, Emil Iversen. – Jeg var ikke sliten. – Jeg har en bra finish selv. Det var en fantastisk følelse hele veien, sier Golberg til Nettavisen. I den siste kneiken før mål så hopper han ut av sporet og springer i «Klæbo-klyv» oppover.

Post cover
Image courtesy of "Eurosport"

Gullvinner Golberg med avsløring etter femmila: – Flaut å si det (Eurosport)

Etter to timer i skisporet kunne Pål Golberg (32) endelig slippe jubelen løs etter å spurtslått selveste Johannes Høsflot Klæbo på femmila i VM.

Emil Iversen var en av dem som begynte å slite med tempoet og mistet tetgruppa på den fjerde runden. Emil Iversen var regjerende mester på distansen fra Oberstdorf-VM i 2021. Nå har jeg fokus på femmila i Holmenkollen til helgen. – Jeg har tatt ett år om gangen siden jeg ble seniorløper, og jeg er i hvert fall skiløper fram til 1. Jeg kan ikke svare på VM i Trondheim her og nå. Han har tatt store steg i år, og det var fortjent at han vant, sa Klæbo. I dag hadde jeg bare alt å vinne, så jeg er veldig glad med dette mesterskapet, sa han til Discovery etter dagens femmil. Det gullet på distanse skal henge høyt, og da er bare å fortsette å jobbe på, sa Klæbo. Jeg var ikke sliten, selv om det er flaut å si det. – Jeg har en bra finish og har spurtet mange ganger mot Johannes, men da starter jeg som regel et lite stykke bak ham. Jeg hadde den beste posisjonen på slutten og samtidig mye krefter. På oppløpet bare økte Golberg til sine konkurrenter og gikk inn til sitt første individuelle VM-gull foran sølvvinner Klæbo.

Post cover
Image courtesy of "Adresseavisen"

Klæbos sjansespill: – Aldri vært i nærheten (Adresseavisen)

Det individuelle distansegullet lar vente på seg. Men Planica-VM ble likevel historisk for Johannes Høsflot Klæbo.

Golberg smadret Klæbo med monsterspurt: – Er jeg så sterk? Er jeg ... (Aftenbladet.no)

PLANICA (VG) Alt så ut til å ligge til rette for Johannes Høsflot Klæbo (26), men med et vanvittig rykk sjokkerte Pål Golberg (32) både skikongen, ...

Det er mange jeg tenker på nå, sier Golberg. Han er den som tør å ta det første trekket i sluttspillet og det betaler seg i dag, sier Nossum. Er jeg så god? – Det er mye følelser, man tenker på alle som har vært med. – Er jeg så sterk? Det er noe annet å spurte etter fem mil enn én km. Det er helt vilt, faktisk, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland. Det Golberg gjør er enormt imponerende. – Jeg er godt fornøyd, jeg gjorde alt kunne og Pål er bare for sterk. Han er sterk, han har gode ski. Så at en lagkamerat står på toppen er fortjent, sier Klæbo og fortsetter: Det er en følelse ikke så mange får oppleve etter at han kom inn i sirkuset...

Pål Golberg spurtet inn til VM-gull på femmila: - En maktdemonstrasjon (TV 2)

PLANICA (TV 2): Pål Golberg (32) avgjorde femmila med en monsterspurt. Selv ikke Johannes Høsflot Klæbo (26) maktet å henge på.

Han har vært stabiliteten selv i år og vært stort sett på pallen i alt han har stilt opp i. Men jeg hadde en kropp som var helt fantastisk, sier han videre til statskanalen. – Det er imponerende. – I 99 av 100 sprinter jeg har ligget bak ham, så har jeg hatt null kjangs. Selv ikke Johannes Høsflot Klæbo (26) maktet å henge på. – Jeg venter bare på at han skal gå forbi meg.

Explore the last week