Pål Golberg

 
 
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Dobbelt norsk på femmila – spurtslo Klæbo: – Jeg var ikke sliten

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum var imponert over avslutningen. – Han kan vinne sprintrenn med den spurten der, sa en rørt Nossum til NRK etter rennet. – Det ...


Det er stort. – Jeg er godt fornøyd. – Det er helt rått. Det er fantastisk godt løst. Emil Iversen var en av dem som begynte å slite med tempoet og mistet tetgruppa på den fjerde runden. Det er helt utrolig, sa Golberg til Viaplay.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Pål Golberg vant VM-femmila

Han satte Johannes Høsflot Klæbo på plass med en suveren stakespurt. Etterpå innrømmer Pål Golberg at han var redd for å gå dårlig etter at Simen Hegstad ...


– Jeg prøvde bare å være i posisjon og gjorde det jeg kunne. – Det er imponerende. Det hadde vært lettere å bare å få det for to år siden, men sånn er det ikke. Det er veldig fortjent. Det var jeg i dag omtrent. – Det oppleves litt som at det konkurreres i å være mest tabloid. – Jeg har en god finish. – Det er noe jeg tenker på før start i dag. Det er noe jeg kjenner på. Det betalte seg i dag. Det er rett og slett fullstendig meningsløst at en løper med tre gull på tre løp i et VM ikke blir tatt ut til å gå den siste øvelsen, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. – Det er det største skandaleuttaket noen gang.
show more
Post cover
Image courtesy of "Newsner Norsk"
Etter VM-gullet: Pål Golbergs sterke ord til familien – som treffer rett i hjertet

Ski-VM i Planica i Slovenia er nå over og man kan trygt si at dette har vært et suksessfullt VM for langrennsgutta våre. Pål Golberg er en av navnene som har ...


Rapportene hjemmefra er at det er noe annet med to, enn en, sier Golberg etter gullet. De får tankene over på tingene som betyr noe i livet. – De betyr alt. Å gå fra ett til to barn er en stor overgang spesielt når jeg er mye borte. LES MER: Hun har lite venninnetid eller egentid.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Pål Golberg spurtet inn til VM-gull på femmila: - En maktdemonstrasjon

PLANICA (TV 2): Pål Golberg (32) avgjorde femmila med en monsterspurt. Selv ikke Johannes Høsflot Klæbo (26) maktet å henge på.


Han har vært stabiliteten selv i år og vært stort sett på pallen i alt han har stilt opp i. Men jeg hadde en kropp som var helt fantastisk, sier han videre til statskanalen. – Det er imponerende. – I 99 av 100 sprinter jeg har ligget bak ham, så har jeg hatt null kjangs. Selv ikke Johannes Høsflot Klæbo (26) maktet å henge på. – Jeg venter bare på at han skal gå forbi meg.
show more
Post cover
Image courtesy of "KSU.NO"
Golberg tok VM-gullet på femmila foran Klæbo: – Jeg var ikke sliten

Pål Golberg (32) var sterkest på oppløpet og spurtet inn til VM-gull på femmila i Planica. Johannes Høsflot Klæbo tok sølvet. Golberg dro fra Klæbo inn mot ...


Hopen Bygdalag ønsker nok en gang å invitere til en uhøytidelig quiz med temaet pop og rock fra 1950-tallet til i dag som tema. Inntektene går i år til nye vannsisterner og søppelrydding i Øst-Afrika. Låtene på plata er skrevet av verdenskjente låtskrivere som blant annet Paul Overstreet og Tom Paden. Etter fullt hus og fantastiske tilbakemeldinger i januar er vi glade for å tilby nok en tapas-kveld på Villsaugården. Skogbrukets Kursinstitutt (SKI) og Norges Skogeigarforbund (NSF) utarbeidde ein bransjestandard for feltkontroll av hjorteviltkjøt basert på dei nye krava. Du vil også bli koblet med en mentor som vil følge deg i tre måneder og sammen vil vi sørge for at du får de beste forutsetningene for å starte bedrift i Norge. Denne gangen er det litt "Rykk tilbake til START" med historier fra et langt liv på scenen og i studio. "Det var en klubb full av entusiastiske nybegynnere i slutten av ten-årene. Vicky Krieps (BERGMAN ISLAND) spiller Hélène og den franske filmstjernen Gaspard Ulliel spiller Mathieu. Store deler av HÉLÈNE & MATHIEU ble spilt inn ved Hjørundfjorden i Møre og Romsdal. Hélène og Mathieu lever et lykkelig og hektisk liv sammen i Bordeaux. Requiem For A Dream og The Wrestler og er basert på et teaterstykke av Samuel D.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Golberg spurtet ned Klæbo og tok VM-gull på femmila

Kapret sitt første individuelle mesterskapsgull med utrolig spurt. Therese Johaug sperret opp øynene av Pål Golbergs grep før mål.


Han er ikke i den formen som vi så for to år sida. Så må vi bare ta av hatten for det han gjør, og ta til takke med en andreplass, som jeg er godt fornøyd med, oppsummerer Klæbo overfor Viaplay. – Det er noe av det beste jeg har gjort noen gang. Det skulle likevel ikke prege den unge svensken seinere. Han kommer langt bak i den gruppa. Det virker som han klarer å akselerere når han hopper inn i sporet igjen. – Jeg er godt fornøyd med dagen. Blant dem var tittelforsvareren fra VM i 2021, Emil Iversen. – Jeg var ikke sliten. – Jeg har en bra finish selv. Det var en fantastisk følelse hele veien, sier Golberg til Nettavisen. I den siste kneiken før mål så hopper han ut av sporet og springer i «Klæbo-klyv» oppover.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Pål Golberg om familien: – De betyr alt

PLANICA (VG) Han vant sitt første individuelle VM-gull som 32-åring. Pål Golbergs familie jubler.


Det er fantastisk morsomt når det lykkes. Heldigvis får hun hjelp, det er god trøst for meg, sa han til VG etter sølvet på sprinten. Rapportene hjemmefra er at det er noe annet med to, enn en, sier Golberg etter gullet. Sølvet på sprinten i VM var hans første individuelle VM-medalje. Det er mye puls i familien Golberg. De får tankene over på tingene som betyr noe i livet.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Alt i spill!

- Jeg er fornøyd. Jeg har gjort mitt beste mesterskap noensinne, sa Klæbo til NRK, og har absolutt rett med formidable tre gull, to sølv og en 4. plass på seks ...


Jeg måtte grave dypt i verktøykassa, [fortalte](https://www.nrk.no/sport/norge-med-vm-solv-_-hjemmehapet-feiret-allerede-i-forste-omgang-1.16322331) Granerud til NRK etterpå. Derfor ble det i overkant tøft for trener Eirik Myhr Nossum å vrake de to gutta på distanselaget som kanskje kunne ha presset i stykker feltet på 5-mila. De siste tiårs dominans er vanskelig å bære, og da er det bra at også andre tradisjonelle skinasjoner får fram toppløpere. SOM i Vasaloppet for eksempel. SÅNN blir en fillesak fra den siste hoppkonkurransen også verdt å nevne. Det skal alle vi andre skiglade også være. Til tross for Klæbos tydelige utvikling som langrennsløper, er framgangen også så stor rundt ham at gullkampen forblir åpen. Bare hvem som får være med på laget. At de ikke orker all denne suksessen vår lenger. Jeg har gjort mitt beste mesterskap noensinne, sa Klæbo til NRK, og har absolutt rett med formidable tre gull, to sølv og en 4. Her har det norske laget på nytt gjort en så formidabel treningsjobb at diskusjonen ikke dreier seg om hvem som skal vinne medaljene. - Jeg er fornøyd.
show more