Simen Hegstad Krüger

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Åpner opp: - Oppgitt

NRK-ekspert Fredrik Aukland raser etter ny Simen Hegstad Krüger-vraking. - Oppgitt over hele greia, sier Krüger selv.


Jeg klarer ikke å se noen sportslige argumenter for det, så man må spørre seg om det ligger noe annet bak, sier Aukland til Jeg prøver å ikke hisse meg opp eller la meg irritere. Men jeg vil ikke la dette ødelegge noe av opplevelsen av mesterskapet, heller. At han heller ikke er reserve, når han selv ønsker å gå, er rett og slett ikke til å forstå. - Det var et sjokk at Krüger ikke var tatt ut på laget i første omgang. Det er det jeg har lyst til å fokusere på, sier han og fortsetter:
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Aukland raser etter ny Krüger-vraking: – Største skandaleuttaket noen gang

Sjur Røthe måtte trekke seg fra søndagens VM-femmil. NRK-ekspert Fredrik Aukland er i harnisk etter at Simen Hegstad Krüger ikke fikk plassen hans.


Det var hans aller første seier i verdenscupen. Det er rett og slett fullstendig meningsløst at en løper med tre gull på tre løp i et VM ikke blir tatt ut til å gå den siste øvelsen, sier Aukland. 30-åringen er ingen hvem som helst i femmilssammenheng. Jeg klarer ikke å se noen sportslige argumenter for det, så man må spørre seg om det ligge noe annet bak, sier Aukland til Selv vrakingen av Petter Northug til OL i 2006 var enklere å forklare enn dette. VM
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Ekspertene raser mot Krüger-vrakingen: – Det blir rot, følgefeil og helt umulig for løperne

PLANICA (VG) Martin Løwstrøm Nyenget erstatter Sjur Røthe på VM-femmila. Ekspertene Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Fredrik Aukland er alle ...


[femmila i Holmenkollen ](https://www.vg.no/sport/langrenn/i/z7PPp4/nyenget-vant-etter-aa-ha-mistet-faren-han-betydde-alt-for-meg)sist vinter foran Røthe og Tønseth. Lyn-løperen tok likevel bronse på VM-femmila i klassisk to år tilbake. Landslagsstjernene Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo fortalte til VG at det i etterkant ble tatt opp Nå viser det seg at han i utgangspunktet heller ikke var nærmest å få gå femmila og reaksjonene øker i styrke. Røthe var tatt ut sammen med Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Pål Golberg og Emil Iversen (friplass). Røthe våknet med symptomer på forkjølelse, og søndag morgen kom beskjeden om at Nyenget får sjansen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Ekspertene raser mot Krüger-vrakingen: – Det blir rot, følgefeil og helt umulig for løperne

PLANICA (VG) Martin Løwstrøm Nyenget erstatter Sjur Røthe på VM-femmila. Ekspertene Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Fredrik Aukland er alle ...


[femmila i Holmenkollen ](https://www.vg.no/sport/langrenn/i/z7PPp4/nyenget-vant-etter-aa-ha-mistet-faren-han-betydde-alt-for-meg)sist vinter foran Røthe og Tønseth. Lyn-løperen tok likevel bronse på VM-femmila i klassisk to år tilbake. Landslagsstjernene Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo fortalte til VG at det i etterkant ble tatt opp Nå viser det seg at han i utgangspunktet heller ikke var nærmest å få gå femmila og reaksjonene øker i styrke. Røthe var tatt ut sammen med Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Pål Golberg og Emil Iversen (friplass). Røthe våknet med symptomer på forkjølelse, og søndag morgen kom beskjeden om at Nyenget får sjansen.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Krüger ut mot nok en vraking: – Jeg er jo oppgitt av hele greia

PLANICA (VG) Simen Hegstad Krüger forteller til VG at han fikk vite at han både var vraket til femmilslaget og heller ikke var førstereserve under lagmøtet ...


Så det er ikke helt borte det uttaket, mener Hjelmeset. Selv om det er fristil jeg har gjort mine beste renn, så har jeg tatt steg i klassisk. Jeg opplevde tidlig i mesterskapet at det har vært sjanser for å gå seg inn med gode resultater. Men jeg vil ikke la dette ødelegge noe av opplevelsen av mesterskapet, heller. For det har blitt brukt klassiskresultater som argumentasjon. Det har jeg.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Hadde Hegstad Krüger hett Petter Northug hadde han nok fått gå

Ski-VM avsluttes med et oppsiktsvekkende norsk laguttak. Som skaper sterke vibrasjoner i gullklubben.


Hegstad Krügers lagkamerat i klubben, Hans Christer Holund, er verdensmester på distansen og havnet heller ikke på reservelista etter gull og sølv så langt i VM. Simen Hegstad Krüger er ikke en brautende fyr utad, men en lojal lagspiller som er med på å gjøre de andre gode. Simen Hegstad Krüger kan konsentrere seg om kommende lørdags femmil i Holmenkollen. Både Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo står med tre gull hver, men Klæbo har aldri vunnet distanserenn i mesterskap. I vår bok ville Hegstad Krüger stått først på lista. Dette er ski-VM, ikke en speiderleir.
show more
Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
Sykdom i VM-leiren – Røthe mister femmila

PLANICA: Sjur Røthe skal ha hatt symptomer på forkjølelse da han våknet noen timer før VM-femmila. Dermed ble det besluttet av vossingen ikke var aktuell ...


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Sinne etter vraking: – Helt umulig å skjønne

Gullgrossisten Simen Hegstad Krüger ble veiet og funnet for lett til femmila. Det får flere tidligere langrennsprofiler til å se rødt.


– Det er det største skandaleuttaket noen gang. Det er rett og slett fullstendig meningsløst at en løper med tre gull på tre løp i et VM ikke blir tatt ut til å gå den siste øvelsen, tordner Aukland. Det er en bedre situasjon å være her og vite at du skal gå kun ett renn. – Det er selvsagt veldig tøft for Simen. Det er helt umulig å skjønne, sier Martin Johnsrud Sundby til Etter stafettgullet fredag fortalte Simen Hegstad Krüger NTB at han er i sitt livs form.
show more