Alopecia

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Må bruke titusenvis av kroner på hår i året – mener støtten er en hån

Linn Bertheussen mener støtten hun får til å kjøpe parykk er altfor lav, og at det går ut over den mentale helsen. Nå krever Alopeciaforeningen endring.


Men at jeg skal ha det bra fra onsdag til mandag, mellom den behandlingen, er ikke så nøye tydeligvis. Men dessverre så har denne støtten stått fast eller bli regulert mindre enn prisstigningen i ganske mange år. Det er noen tusenlapper hver tirsdag som vi hiver ut uten problem. – Vi snakker med mange medlemmer som ikke klarer å være i jobb og er sykmeldte. Siden år 2000 har støtten økt med 1635 kroner. Det føler jeg meg ikke komfortabel med. En syntetisk parykk, som ikke kan farges, krølles eller rettes, varer i omtrent et halvt år og koster fra 7000 kroner og opp. – Det vi har gjort i budsjettet for i år er at vi har prisjustert parykkstøtten, slik at det er samme reelle beløp som det var i fjor. Siden jeg ikke kan bruke syntetisk parykker grunnet allergi, må jeg kjøpe ektehårsparykker. – Jeg går ikke ut uten hår. Susanne Berre fra Harstad har brystkreft. – Hvis jeg ikke hadde hatt råd til å kjøpe en parykk som er av en sånn kvalitet som gjør at jeg føler meg vel, så hadde det også vært vanskelig å fungere i samfunnet, sier Søreng.
show more