Toblerone

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Fjerner ikonisk logo fra sjokoladefavoritt

Bildet av alpetoppen Matterhorn har vært selve symbolet på Toblerone-sjokoladen i en årrekke. Men en ny markedsføringslov i Sveits setter en permanent ...


For at matvarer skal markedsføre seg som «laget i Sveits», må 80 prosent av råvarene hentes fra landet og mesteparten av foredlingen foregår der. Les også Bildet av alpetoppen Matterhorn har vært selve symbolet på Toblerone-sjokoladen i en årrekke.


Post cover
Image courtesy of "Kampanje"
Toblerone må endre på fjelltopp-logo

Sjokolade-ikon: Nasjonale symboler, deriblant Matterhorn, kan overhodet ikke brukes til å fremme melkebaserte produkter som produseres utenfor Sveits. Dermed må ...


Toblerone eies nå av Mondelez, som også eier Freia. For andre matvarer må minst 80 prosent av produksjonen skje i Sveits. Produksjonen flyttes nemlig ut av Sveits, som nylig har strammet inn reklamereglene.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Toblerone får ikke lenger bruke Matterhorn-fjellet

– Russland har tapt energikampen, sier lederen for Det internasjonale energibyrået (IEA) i et intervju med den franske avisen Libération lørdag. Birol bemerker ...


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Flytter produksjonen – må fjerne ikonisk fjellbilde

Toblerone-sjokoladen skal ikke lenger prydes med fjellet Matterhorn. Produksjonen flyttes nemlig ut av Sveits, som nylig har strammet inn reklamereglene.


Toblerone eies nå av Mondelez, som også eier Freia. For andre matvarer må minst 80 prosent av produksjonen skje i Sveits. I tillegg skal emballasjen heretter også prydes med signaturen til oppfinneren av den trekantformede sjokoladen.


Post cover
Image courtesy of "borsen.no"
Fjernes

«Tro på at vår kjærlighet kan flytte fjell», synger den folkekjære artisten Rune Rudberg i låten «Tro» fra plata med samme navn fra 2013.


For melk og melkebaserte produkter må andelen være 100 prosent. Det skriver blant andre [Bloomberg](https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-03/toblerone-to-drop-matterhorn-from-packaging-due-to-swiss-rules). [teleskopord](https://snl.no/teleskopord) konstruert av oppfinnerens navn og den mandelbaserte søtsaken torrone) skal ha sett en forestilling ved teatret hvor dansere formet en pyramide under forestillingens finale. [Store norske leksikon](https://snl.no/Matterhorn). [The Guardian](https://www.theguardian.com/world/2023/mar/05/matterhorn-mountain-toblerone-packaging-design-switzerland).
show more