Wegovy

2023 - 3 - 6

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Legene så urovekkende vekttrend på nært hold. Nå satser de på ny ... (Nettavisen)

Legene Trine Svanevik og Sara Ulimoen hadde orkesterplass til alle de alvorlige konsekvensene overvekt medførte. Pasientene kom til legene først når ...

Jeg har kanskje selv vært litt moralistisk og tenkt at det bare er å spise mindre da, sier Svanevik. De fleste ønsker å bruke medisinen, lære seg å spise riktig og så slutte – men for alle er ikke det å slutte på medisinen like realistisk. – Og det er veldig relatert til at du spiser for mye eller for feit mat. Det kan være gøy og ikke bare ukomfortabelt å trene, sier Svanevik. Én av tilbakemeldingene legene ofte hører er at mat tar mindre av fokuset i hverdagen. – Det er den overvektige «sin feil» siden han eller hun ikke kan moderere seg sånn som oss andre, men så viser det seg at man har forskjellig sårbarhet for å utvikle overvekt. – Det er alt fra første uke til én måneds tid. – Ja, det tror jeg mange av de vil være, men det kommer an på grad av overvekt. En bodybuilder kan ha lite fett på kroppen og ha en BMI som er høyere enn 25. – Det er stor interesse. Mange av oss vil da føle på at vi er mette. – Du ser resultatet når det har gått for langt.

Explore the last week