Green Mountain

 
 
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Norges største datasenteranlegg skal bygges i Innlandet etter avtale med Tiktok

– Datasenterselskapet Green Mountain har inngått en avtale med kinesiske Tiktok om å etablere et nytt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten ...


Den kontroversielle appen eies av det kinesiske selskapet ByteDance, som samler inn data om brukerne. [Dagens Næringsliv](https://www.dn.no/teknologi/tiktok/green-mountain/datasentre/green-mountain-signerer-avtale-med-tiktok-skal-bygge-norges-storste-datasenteranlegg/2-1-1415781) (DN). – Datasenterselskapet Green Mountain har inngått en avtale med kinesiske Tiktok om å etablere et nytt datasenteranlegg i Heggvin Næringspark i Hamar og Løten kommuner, opplyser selskapet i en
show more
Post cover
Image courtesy of "Digi.no"
Tiktok-avtale til Norges største datasenteranlegg

Tiktok har et økende datalagringsbehov i Europa, og avtalen med Green Mountain vil ifølge selskapet oppfylles i Norges største datasenter-anlegg. − Innlandet ...


Det flunkende nye datasenteret i Enebakk, er på 10.000 kvadratmeter og har en kapasitet på 13,5 megawatt. Norge er blitt satt på det internasjonale kartet som en perfekt datasenterlokasjon, sier Hagaseth. Anlegget skal få en kapasitet på 150 megawatt fordelt på totalt fem bygg.


Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Tiktok snuste på Rogaland: PST ble ikke spurt før Stavanger-selskap sikret milliardavtale

Rogaland nådde ikke opp i datakampen om milliarder av kroner. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er skeptisk. Tiktok avfeier Kina-bånd.


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Green Mountain signerer avtale med Tiktok – skal bygge Norges største datasenteranlegg

Det israelskeide selskapet etablerer «Norges største datasenteranlegg» med kinesiske Tiktok som leietager. Toppsjefen har ingen betenkeligheter med å inngå ...


For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Hagaseth beskriver Innlandet som en ideell lokasjon for datasenteret. – Vi har ikke det. Tiktok stiller med serverne og drifter dem selv. Serverinvesteringene er ganske betydelige, sier Hagaseth til DN. Green Mountain skal eie bygget, mens TikTok vil være leietager.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bygdebladet"
Green Mountain signerer avtale med TikTok: Skal bygge det største datasenter-anlegget i Norge

Datasenterselskapet Green Mountain har inngått avtale med den kinesiske sosiale media-giganten TikTok. Rennesøy-selskapet skal bygge det største ...


Det står å lese at når de tre sentrene er operative, så vil de representere en total årlig investering på 1,2 milliarder euro. Appen har vært kontroversiell på grunn av informasjonen på telefonen som brukerne må gi TikTok tilgang til for å kunne laste ned appen. Kritikken har gått på at man risikerer at sensitiv informasjon blir delt videre med kinesiske myndigheter, noe TikTok avviser at er tilfelle, Green Mountain forteller at TikTok gjør dette for å dekke de økende datalagringsbehovene selskapet har i Europa. Norge er blitt satt på det internasjonale kartet som en perfekt datasenterlokasjon, uttaler sier Hagaseth. Man regner med at satsingen vil føre med seg «et betydelig antall arbeidsplasser», både i anleggsfasen og i driftsfasen.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Tik Tok til Norges største datasenter: Skal investere 11-15 milliarder

Det norske datasenterselskapet Green Mountain har signert en avtale med den kinesiske videodelingstjenesten TikTok. For å imøtekomme TikToks økende ...


Vi håper på fortsatt gode rammevilkår for datasentre i Norge, sier Hagaseth. Men med store investeringer i bedret konnektivitet til Europa, er også dette en positivt bidrag for økt aktivitet, sier Hagaseth. Det setter Norge virkelig på kartet når det gjelder datasenterutvikling i Europa. Vi er stolte og fornøyd med å sikre oss TikTok som kunde i Norge, sier Hagaseth. Datasenteret skal dekke det kinesiske selskapets økende behov for lagring i Europa. Så dette er stort både i norsk og europeisk sammenheng.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Green Mountain signerer avtale med TikTok – bygger Norges største datasenteranlegg

Datasenterselskapet Green Mountain har inngått en avtale med TikTok for å dekke deres økende datalagringsbehov i Europa.


– Vi er ikke eid av kinesiske myndigheter. Vi ser at trusselaktørene er interessert i datasentrene våre, og det huses store verdier i dem. Hvis en av de tjenestene går ned, vil det ha stor betydning for oss som enkeltindivider og staten, sier hun. – Vi ser veldig fram til å bli en del av Norge, og spesielt da Hamar. Og forhåpentligvis kunne bidra på en positiv måte, sier hun. Totalt fem datasenterbygg, hver med en kapasitet på 30 MW, er planlagt på stedet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Digi.no"
Green Mountain om Tiktok-avtalen: − En fjær i hatten som viser at strategien fungerer

Norge og Tiktoks nye gigant-datasenter ved Hamar har møtt kritikk. – Dette har vært en ønsket strategi fra norske myndigheter lenge, svarer Green ...


Post cover
Image courtesy of "Rjukan Arbeiderblad"
(+) Green Mountain har inngått avtale med TikTok

Datasenterselskapet Green Mountain har inngått en avtale med TikTok for å dekke deres økende datalagringsbehov i Europa. Selskapet etablerer derfor et nytt ...