Rec Solar

 
 
Post cover
Image courtesy of "NTB Kommunikasjon"
REC Solar går til masseoppsigelser. Stor skuffelse blant de ansatte. | Industri Energi

Ledelsen i REC Solar har på et allmøte i dag meddelt at omtrent en tredjedel av de ansatte blir sagt opp. Kun deler av produksjonen skal startes opp igjen.


Forbundsleder Frode Alfheim forventer kort prosess og at kabelen endelig finner sin plass på historiens skraphaug. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO. Dette er en industri med en stor fremtid foran seg. Til dags dato har de enda ikke fått svar. – Ledelsen har hele veien fortalt oss at det er lys i tunnelen, uten at vi har fått vite noe mer konkret om hva som vil skje. Tvert imot så vet vi at de investerer massivt i å bygge opp solindustri i India. – Vi har mobilisert alt vi kan. Nedbemanningen innebærer at i overkant av 50 ansatte mister jobbene sine. Likevel viser det seg at langt fra alle vil ha en jobb å komme tilbake til. Så sent som i februar ble det gitt positive signaler fra REC Solar-ledelsen om utsiktene til å kunne starte opp igjen produksjonen. Det kjenner vi sterkt på i dag, sier Industri Energi-tillitsvalgt Andreas Hadland. Vi står i en ekstremt krevende situasjon som vil berøre mange mennesker og familier.
show more
Post cover
Image courtesy of "Frifagbevegelse.no"
50 ansatte mister jobben i REC Solar: – Vil berøre mange familier, sier tillitsvalgt

– Som tillitsvalgt er dette en dag jeg skulle ha unngått, men realitetene er at mange kolleger mister jobben, sier Andreas Hadland, tillitsvalgt i REC Solar, i ...


Flere ganger har han opplevd å bli mobbet når han har koften på, men han har funnet sin måte å stå i det på. Vi vet at dette vil skape utfordringer for dyktige og gode kolleger som vi ikke lenger har mulighet til å sysselsette, skriver Bicker. Han mener konsernet kunne gjort mer for å beholde eksportdelen av Jarlsberg-produksjonen hjemme i Norge. Tvert imot så vet vi at de investerer massivt i å bygge opp solindustri i India, mener Nordhaug og Industri Energi. – Vi står i en ekstremt krevende situasjon som vil berøre mange mennesker og familier. – Dette er en tung dag, men vi skal på ingen måte gi opp. Han føler seg stolt og fin med koften på, men er samtidig på vakt. Dette er en industri med en stor fremtid foran seg. – Vi skal sørge for at spillereglene i arbeidslivet følges, og at det blir en nedbemanningsprosess som er mest mulig skånsom og rettferdig for våre medlemmer, sier Hadland. – Ikke under noen omstendigheter har eierne eller selskapet vært villige til å gi signaler om hva som faktisk må til for å få i gang produksjonen for fullt på Fiskaa og Herøya, skriver han i en pressemelding. – Vi vet også at flere politikere har forsøkt dialog med dem, uten at de har vist noen som helst vilje til å investere i Norge. – Som tillitsvalgt er dette en dag jeg skulle ha unngått, men realitetene er at mange kolleger mister jobben, sier Andreas Hadland, tillitsvalgt i REC Solar, i en kort kommentar til FriFagbevegelse.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Masseopsigelser i norsk solcelleprodusent

Nedbemanningen innebærer at i overkant av 50 ansatte mister jobbene sine. Oppsigelsene kommer i tillegg til at over 60 ansatte allerede har sagt opp etter at ...


Tvert imot så vet vi at de investerer massivt i å bygge opp solindustri i India. For eksempel ved å sette en makspris for strøm i Norge. Først og fremst for de ansatte hos REC Solar og familiene deres. Vi mener at staten nå bør vurdere oppkjøp av fabrikkene til REC på Fiskaa og Herøya. Nedbemanningen innebærer at i overkant av 50 ansatte mister jobbene sine. Vi står i en ekstremt krevende situasjon som vil berøre mange mennesker og familier.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Rec Solar varsler delvis oppstart – og oppsigelser

Rec Solar varsler delvis oppstart, med behov for vel 100 av de 250 permitterte ved fabrikkene i Kristiansand og Porsgrunn.


De 250 ansatte i Rec Solar Norge har vært permittert siden begynnelsen av september i fjor, som en direkte følge av galopperende strømpriser. Det er dette Rec Solar har utviklet en teknologi for å gjenvinne og smelte om, slik at dette igjen kan brukes til å produsere nye solceller. Vi vet at dette vil skape utfordringer for dyktige og gode kolleger som vi ikke lenger har mulighet til å sysselsette, sier konsernsjef Bicker i meldingen. Når blokker av silisium skjæres i løvtynne skiver (wafers), utgjør sagspon gjerne over 30 prosent av den opprinnelige blokken. Rec Solar melder at det planlegger delvis oppstart, som kan komme til å omfatte mer enn 100 ansatte. Han er av finanstidsskriftet
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Rec Solar sier opp over 50 ansatte

De ansatte rammes hardt av denne beslutningen. Vi står i en ekstremt krevende situasjon som vil berøre mange mennesker og familier.


[ grunnlagt i Norge i 1996](https://www.recgroup.com/en/company-history), og børsnotert i 2006. Tvert imot så vet vi at de investerer massivt i å bygge opp solindustri i India. RECs estimat tilsier at dette kan dreie seg om i overkant av 50 ansatte», skriver Rec Solar i en pressemelding. Det kan sikre et langsiktig industrieventyr, mens det nå kan bli nedlagt på grunn av kortsiktige interesser. Eller ved å kreve at Statkraft leverer bedre og rimeligere fastprisavtaler, tilpasset kraftintensiv industri, sier Marhaug. Det kjenner vi sterkt på i dag, sier Industri Energi-tillitsvalgt Andreas Hadland. Vi står i en ekstremt krevende situasjon som vil berøre mange mennesker og familier. [kjøper selskapet av](/det-groenne-skiftet/i/g6paM9/indisk-gigant-kjoeper-rec-solar) China Bluestar for 771 millioner dollar, vel 6,6 milliarder kroner. – Vi har mobilisert alt vi kan. De resterende cirka 100 ansatte vil gå tilbake til jobb for å starte opp igjen deler av produksjonen. Vårt anslag nå er at over 100 av dagens ansatte vil kunne sysselsettes ved en delvis oppstart, sier konsernsjef Jan Enno Bicker. mars, vil ansatte som ikke blir sysselsatt ved en delvis oppstart motta oppsigelse.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
REC Solar planlegger oppstart for over 100 ansatte

Solcelleprodusenten innkalte til allmøte onsdag. Der ble det klart at de nå planlegger oppstart for mer enn 100 ansatte. Over 50 mister trolig jobben.


– Det er viktig at selskapene skal drive for egen regning og risiko. – Men dette er et konsern hvor vi ikke har styringsrett. – Jeg tenker dette er en veldig trist dag. Vi vet at dette vil skape utfordringer for dyktige og gode kolleger som vi ikke lenger har mulighet til å sysselsette, sier Bicker. Men vi får håpe, når EU kommer på banen med initiativer til solindustrien, at det kan gå mot en full oppstart igjen. Det kjenner vi sterkt på i dag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
50 må gå i REC solar: – Var eierne bare interessert i teknologien, spør Industri Energi

Det store spørsmålet er om Reliance Industries kun var interessert i teknologien da de kjøpte REC Solar, sier Industri Energi.


I Norge ligger alt til rette for å benytte fornybar kraft. Agder Energi hevdet senere at REC [takket nei](https://www.tu.no/artikler/rec-solar-takket-nei-til-gunstig-fastprisavtale-pa-strom/521621) til en svært gunstig strømavtale allerede våren 2022. Også Tekna-tillitsvalgt Rune Norheim har sagt at REC kan [fortsette produksjonen ](https://www.tu.no/artikler/rec-solar-tillitsvalgt-kun-stromprisene-som-er-problemet/521585)dersom de får strømstøtte. Tvert imot så vet vi at de investerer massivt i å bygge opp solindustri i India, skriver Nordhaug. Også tillitsvalgt Roy Arne Aslaksen i det uavhengige forbundet ALT (Administrative, Ledende og Tekniske stillinger) stiller spørsmål ved eiernes intensjoner. Bare deler av produksjonen skal startes opp igjen, etter at de ansatte ble permittert i september.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
50 ansatte mister jobben i REC Solar: – Vil berøre mange familier, sier tillitsvalgt

– Som tillitsvalgt er dette en dag jeg skulle ha unngått, men realitetene er at mange kolleger mister jobben, sier Andreas Hadland, tillitsvalgt i REC Solar, i ...


Vi vet at dette vil skape utfordringer for dyktige og gode kolleger som vi ikke lenger har mulighet til å sysselsette, skriver administrerende direktør Jan Bicker i en pressemelding. Dette er en industri med en stor fremtid foran seg. Tvert imot så vet vi at de investerer massivt i å bygge opp solindustri i India, mener Nordhaug og Industri Energi. – Dette er en tung dag, men vi skal på ingen måte gi opp. [ – Vi står i en ekstremt krevende situasjon som vil berøre mange mennesker og familier.
show more