Erna Solberg

 
 
Post cover
Image courtesy of "Journalisten"
Erna Solberg: – NRK er viktigere enn noensinne

Torsdag lanserer Høyre-leder og tidligere statsminister, Erna Solberg, boken «Veien videre. Politikk for nye utfordringer».


Det ligger litt i Fremskrittspartiets DNA at det er greit å være kontroversiell og få kjeft, skriver hun. Solberg skriver også om medier og den teknologiske utviklingen. Det var intenst, men hun understreker at de gjorde rett i å utfordre dem.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Vag og plagsomt selvsagt

BOK: Erna Solberg har skrevet bok i forkant av valgkampen. Her drøfter hun mange av de viktige spørsmålene i vår tid – både klima, pandemi, opprustning og ...


I Norge er vi alle slags forskjellige ting, mange av oss er ikke engang med i «det store vi», av ulike årsaker. Det er ingen fare for at denne boka vil komme inn på studieplanen for politisk filosofi, men den kan kanskje gjøre seg på retorikkstudiet eller i medievitenskap. Men er det ikke det Høyre & co egentlig vil? Kanskje den er rettet mot alle dem som ikke tenker så detaljert om politikk, men er lei av alt tullballet i regjeringen med nestledere og hytteturministere? Man skulle tro at den skal bidra til å trekke velgere til kremmerpartiet, men det som sies er så vagt, ukontroversielt og ofte plagsomt selvsagt, at jeg ikke klarer å se for meg en leser som ikke allerede har positiv innstilling til partiets program, som nå plutselig tenker: «Aha! Prosjektet er altså ikke helt tydelig, men målet må vel være å gi en beskrivelse av verden som munner ut i leserens samtykke om at Solberg har de rette løsningene.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Bryter tausheten om Frp: – Beklage og komme seg videre? Aldri!

«Uttalelser fra politikere i Fremskrittspartiet har fått mye oppmerksomhet. Ved ett tilfelle endte det med at Sylvi Listhaug måtte beklage fra Stortingets ...


Hvis det ikke var ment slik det ble sagt, så er det helt greit å gi uttrykk for det.» Jeg er uenig i det.» «Men opposisjonen gjorde helt rett i å utfordre oss. Frp-leder Sylvi startet som landbruks- og matminister i Solberg-regjeringen i 2013. Les også: Nå suser partiet hennes fremover på målingene.


Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
«Erna Solberg har det travelt med å omstille Noreg. Kva om ho hadde brukt sine første åtte år litt betre?»

Om berre nokre veker skal Erna Solberg igjen veljast som leiar for Høgre. I si nye bok stakar ho ut ein kurs for partiet framover. Foto: Bård Bøe (arkiv).


Post cover
Image courtesy of "Fagbladet"
Erna Solberg vil la folk jobbe så lenge de vil

Folk må velge sine egne liv, men det er ikke bærekraftig, verken for velferdsstatens finanser eller næringslivets behov for arbeidskraft, at for mange ...


colourbox.com Colourbox.com Og ikke minst vil hun fjerne kravet for alle om at man må gå av ved en viss alder. • Jan-Erik Østlie


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Spår ny storkrig

I ei ny bok kommer Erna Solberg med en dyster spådom: En ny krig i Øst-Asia som kan ramme nordmenn hardere enn Ukraina-krigen.


Samtidig har hun erklært at hun ønsker en ny statsministerperiode, og hun stiller til gjenvalg som leder videre. I Veien videre - Politikk for nye utfordringer ser Solberg framover. «Forstyrrelsene i forsyningslinjene fra Kina under og etter pandemien var en liten forsmak på hva som kan skje.


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
LO-topp ut mot Erna Solberg: – Respektløs måte å snakke om arbeidsfolk på

Leder i Fagforbundet, Mette Nord, mener det eneste positive med Erna Solbergs forslag om å fjerne alle særaldersgrenser, er at hun viser Høyres sanne ...


Å fjerne disse grensene betyr at de som ønsker kan gå av som i dag, men ønsker de å jobbe lenger har de også rett til det. – Jeg er helt enig med Nord i at hennes medlemmer representerer viktige yrkesgrupper som gjør en fantastisk jobb. Det er merkelig å tildele ansatte i enkelte yrkesgrupper en utløpsdato vi andre slipper å bli møtt med, sier Asheim. – Vi må sørge for at arbeidslivet er helsevennlig og at folk dermed kan stå lenge i jobb uten å bli uføretrygdet. Det gir ingen mening å tvinge dyktige arbeidstagere som både kan og vil stå lenger i jobb ut av arbeidslivet. – Det hun sier er en provokasjon mot alle arbeidstagere med tung belastning.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Sosialdemokraten Erna Solberg (+)

Høyres leder skriver nesten en hel bok om arbeidslinjen, og minner om at det er viktig med privat verdiskaping. Slikt har vi hørt fra statsministre før.


Les DN i 4 uker for 1 krPrøv nåFrithjof Jacobsen Følg megPolitisk redaktør i Dagens NæringslivUten filterSosialdemokraten Erna SolbergHøyres leder skriver nesten en hel bok om arbeidslinjen, og minner om at det er viktig med privat verdiskaping. Få med deg det som teller. Slikt har vi hørt fra statsministre før.2 min Publisert: 10.03.23 — 19.57 Oppdatert: 2 timer siden Høyres leder Erna Solberg under lanseringen av boken «Veien videre».
show more
Post cover
Image courtesy of "Medier24"
Derfor mener hun NRK er viktigere enn noensinne

NRK kan og bør være en motvekt mot polarisering i vårt samfunn. Bare da forsvarer de den særlige finansieringen de har, skriver Høyre-lederen i sin nye bok.


– NRK kan og bør være en motvekt mot polarisering i vårt samfunn. – I vår tid mener jeg at NRKs rolle som allmennkringkaster er viktigere enn noensinne. Daværende statsminister Erna Solberg avbildet da hun talte til Høyres sentralstyre i 2018 - med både NRK- og TV 2-mikrofoner.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Erna er ledestjerna

Om politikk. Boka har fått tittelen «Veien videre». Det må bety at Erna Solberg (62) helhjertet ønsker å stille til valg også i 2025. Målet er igjen å bli ...


Erna Solberg lanserer riktignok noen nye tanker i boka, men helhetsinntrykket er at hun holder stø Høyre-kurs – nesten rett fram. Høyre og Fremskrittspartiet har nemlig flertall på den nevnte meningsmålingen. Det hører med til historien at det var hennes egen regjering som innførte normen for antall lærere i skolen. Solberg unnskylder seg med at dette var et ufravikelig krav fra KrFs side. Det er en tilnærming hun mener «har noe for seg». Høyre har forgjeves lett etter en alternativ løsning for å unngå denne effekten, men partiet har ennå ikke funnet en slik modell. På basis av skatteutvalgets utredning håper hun på en mer saklig debatt og uttrykker håp om et bredt forlik. Bakteppet er det faktum at en fullstendig fjerning av formuesskatten vil føre til at det blir atskillig flere nullskatteytere her til lands. Erna Solberg er innstilt på å stå på i politikken i flere år framover. [ Det må bety at Erna Solberg (62) helhjertet ønsker å stille til valg også i 2025. Høyre-leder Erna Solberg har skrevet bok.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Erna Solberg mener LO og Ap har forvandlet Røkke fra samfunnsbygger til samfunnsfiende

Erna Solberg tar et kraftig oppgjør med Ap og LOs syn på Kjell Inge Røkke etter at han flyttet til Sveits. Før var han «deres favorittmilliardær», ...


Jeg håper at de som har høye inntekter og store formuer vil være med på det store spleiselaget som gjør Norge til et trygt og rettferdig land med muligheter for alle, sier Støre. Og så er det enkelte som har interesse av å ta dette ut av sin kontekst. En skuffelse over at det finnes noen få som ikke vil være med å bidra til det felleskapet som har vært med på å gjøre dem rike. – Jeg har hver gang dette har vært diskutert understreket at vi ikke er ute etter å ta de rike, bare for å ta dem, men fordi økningene i de rikes formue er en viktig årsak til at det har blitt større økonomiske forskjeller i Norge. – Kåre Willoch har sagt det på sin måte, og jeg på min. Forsøkene på å fremstille det som at Røkke og andre på få måneder har gått fra helt til skurk, fra samfunnsbygger til samfunnsfiende, skriver hun. En må være oppmerksom på hvilket samfunn som har gjort en til den man er, og hva man skylder dette samfunnet». Her mener jeg imidlertid det er vel så viktig å spørre seg hvorfor disse personene opplever at de ikke er tjent med å delta i det offentlige ordskiftet. Er det mulig at ordbruken de utsettes for, personangrepene og raljeringen flere tidligere er blitt møtt med, har noe med saken å gjøre? Solberg skriver at «en slik kollektiv, plutselig personlighetsforandring hos de som har reist fra landet, er lite troverdig. [uttalte til DN](https://www.dn.no/politikk/lo-leder-peggy-hessen-folsvik-mener-kjell-inge-rokke-fyller-frakkeforet-med-penger-og-rommer-landet/2-1-1297617) at Røkke «ser det som sin viktigste oppgave å fylle frakkefôret med mest mulig penger og rømme landet». – Jeg synes ikke særlig synd på Røkke som person, men jeg synes det er leit at han og mange andre har forlatt landet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Frifagbevegelse.no"
«Smart trekk av Erna Solberg å skrive bok»

Boka har fått tittelen «Veien videre». Det må bety at Erna Solberg (62) helhjertet ønsker å stille til valg også i 2025.


Flere ganger har han opplevd å bli mobbet når han har koften på, men han har funnet sin måte å stå i det på. Han mener konsernet kunne gjort mer for å beholde eksportdelen av Jarlsberg-produksjonen hjemme i Norge. Men at jeg ikke får lønn og at jeg neste måned må dekke opp for en gjeld til arbeidsgiveren. Erna Solberg er innstilt på å stå på i politikken i flere år framover. Det hører med til historien at det var hennes egen regjering som innførte normen for antall lærere i skolen. Høyre og Fremskrittspartiet har nemlig flertall på den nevnte meningsmålingen. – Jeg har vært borti mye rart i arbeidslivet. På basis av skatteutvalgets utredning håper hun på en mer saklig debatt og uttrykker håp om et bredt forlik. Derfor er det et smart trekk av henne å skrive bok om politiske utfordringer. Solberg unnskylder seg med at dette var et ufravikelig krav fra KrFs side. Erna er fortsatt ledestjerna i Høyre. Jan-Erik Østlie
show more
Post cover
Image courtesy of "Forsvarets forum"
Erna Solberg frykter at storkrig i Asia vil påvirke verden mer enn krigen i Ukraina

Fremover må Norge bruke enda mer ressurser på Forsvaret enn det vi trodde etter 2014. Det vil nødvendigvis måtte gå ut over andre formål, ...


Solberg spår at Norge må bruke enda mer ressurser på Forsvaret enn det vi trodde etter 2014, da Russland først invaderte Ukraina og annekterte Krim-halvøya. Forstyrrelsene i forsyningslinjene fra Kina under og etter pandemien var en liten forsmak på hva som kan skje», skriver hun. «Striden om herredømmet i Sør-Kina-havet hardner til.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Erna med kraftig kritikk av Jonas: – Vondt å se på

Erna Solberg og Høyre fosser fram på meningsmålingene, mens statsminister Jonas Gahr Støre og Ap synker til rekordlave nivåer. Nå tar Erna bladet fra munnen ...


– Det er helt urimelig. Erna Solberg var Norges statsminister i åtte år. Halvannet år senere ser det ut som at statsministerstolen igjen ligger for hennes føtter.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Gjespende kjedelig! Bokanmeldelse: Erna Solberg: «Veien videre»

Slikt blir det ikke politiske brannfakler av. Snarere et politisk brannslukningsapparat. Info. BOKANMELDELSE: «Veien videre . Politikk for nye utfordringer».


Det er ikke greit å vite hvem denne boken egentlig er skrevet for. Det er ikke så viktig om det er private eller det offentlige som løser oppgavene, eller for å si det med et typisk Solberg-sitat: Konservatisme ifølge Erna er ikke det samme som å holde fast i prinsipielle holdninger.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Erna om Sophie Elise: – NRK må passe seg

MESH/OSLO (Nettavisen): – Det gjør meg litt skeptisk å se 36-tallet på målinger, for jeg synes det er veldig høyt, ler Høyre-leder Erna Solberg.


– Jeg gjorde det fordi jeg var ung da jeg begynte i politikken. Han gikk rett på sak og spurte om innholdet i podkasten svarer til samfunnsoppdraget: «Er det godt innhold når de snakker om å bli rundpult?» – Den engasjerer meg egentlig ikke så veldig mye, for å være helt ærlig. Det er valgresultatet som teller, sier hun. – NRK trenger ikke å vinne noen popularitetskonkurranse. ](https://www.nettavisen.no/meningsmaling/infact/arbeiderpartiet/vedum-far-ny-skrekkmaling-i-fleisen-na-er-mdg-storre/s/5-95-956790) Det presiseres også at «NRK har som allmennkringkaster eit særskild og utvidet samfunnsoppdrag». Leder av Kringkastingsrådet, Snorre Valen, sier klagene bunner i hva slags forbilder og innhold NRK skal gi plass til. Hva tenker du om det presset kvinner utsettes for i offentlighetens søkelys? februar grillet Fredrik Solvang Fürst Haugen i «Debatten». Så har vi sett Sophie Elise dominerer mediebildet i flere uker. [Høyre hele 36 prosent oppslutning ](https://www.nettavisen.no/nyheter/ny-maling-monstertall-for-erna-solberg/s/5-95-960859)i en fersk måling hos Fri Fagbevegelse.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Slår full krisealarm for venstresiden: – Går i søvne mot stupet

I går kom tallet som burde få hele venstresiden til å skjelve i buksene, skal vi tro Rødt-representant på Stortinget Mímir Kristjánsson:.


Vi viser dette lederskapet samtidig som vi leverer på arbeidsliv, økonomisk omfordeling, velferd og distrikt – i tråd med det vi gikk til valg på i 2021, skriver Skjæran. – Ap og regjeringen tar ansvar for å lede landet gjennom en krise som folk ikke har opplevd siden 1980-tallet. Det ser jeg lite tegn til, og det er veldig trist. – Det er mye Rødt gjør som Ap blir sure av - av og til er vi for alt for strenge - men det er ikke vi som er de voksne her. Når et parti er mer opptatt av å krangle om posisjoner internt, enn oppslutningen eksternt, er det noe galt. Hvis du har hjerte på venstresiden, går det ikke an å tenke at Høyre skal ligge på 36,6 prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Alle jobber ikke med å skravle

Realiteten i økt pensjonsalder, slik Høyre går inn for, er at mange flere blir sendt til trygdekontoret.


For disse yrkesgruppene er det avgjørende at vi finner løsninger som gjør at de ikke må gå mange år på uføretrygd før de blir pensjonister. Det er viktig at ikke for mange blir fristet av livet som pensjonist med 260.000 i året. For mange med vanlige og lave inntekter er det uansett ikke aktuelt å gå av før mange år etter dette, fordi de ikke har tjent opp nok penger til en verdig alderdom. Det er verken arbeidslysten eller økonomien som er det avgjørende for de fleste av oss. Men for hundretusenvis av norske pensjonister er ikke det tilfellet. De som har minstepensjon eller bare litt mer, har ikke råd til å spille golf eller dra på venninnetur. At dette problemet ikke lot seg løse på åtte år med Erna Solberg som statsminister, er så sin sak. For de som er født på 1990-tallet eller seinere, betyr det at de må jobbe til over 70 før de kan gå av. Men for de aller fleste nordmenn er det ikke noe alternativ å bytte ut jobb med golfbanen når man fyller 60. Dette gjelder også yrkene som har særaldersgrenser i det offentlige. Og den eneste måten denne gruppen får gå av når de fyller 60 på, er hvis de ødelegger helsa og blir uføretrygdet. Men de aller fleste er ute i arbeidslivet lenge før den tid.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Synes ikke synd på Jonas

– Dette har han bedt om, sier Høyre-lederen i TV 2s nye podcast-satsing «Fredrik og Kadafi». Mens Arbeiderpartiet sliter på meningsmålingene, viser de samme ...


Han har bedt om jobben og konkurrert om den og vunnet. I podcast-intervjuet kommer Erna Solberg med et tydelig råd til NRK. Men han har jo bedt om det da.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Ut mot NRK

Sophie Elise, Exit-debatt og klikkjournalistikk: Erna Solberg er bekymret for at NRK ikke lenger fyller sin rolle.


- Vi er helt enige med Erna Solberg i at NRK har en viktig rolle i det norske demokratiet som en stor, samlende fellesarena. For en stor og seriøs kringkaster som NRK er det en rar inngang på en alvorlig debatt, sier Solberg til Dagbladet. Hun har ikke mange konkrete eksempler, men sier til Dagbladet at det handler om et generelt inntrykk. Et Instagram-bilde der Sophie Elise og en influenservenninne poserte med en pose med hvitt innhold i hånda, skapte debatt. «NRK kan og bør være en motvekt mot polarisering i vårt samfunn. Her lufter den tidligere statsministeren en bekymring for NRK som allmennkringkaster.
show more