Finnmarksløpet

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Duket for lokaloppgjør om VM-tittelen i hundekjøring

NRK-ekspert Hans Petter Dalby og pressesjef i Finnmarksløpet Trond Anton Andersen har plukket ut hundekjørerne som de mener kan vinne finnmarksløpklassene på ...


Det er små marginer i denne klassen, sier Andersen. Kommer han i mål, så blir han den eldste som har fullført Finnmarksløpet noensinne. Så det viser at det ikke er bare han som er god til å kjøre hund i Norge, sier NRK-ekspert Hans Petter Dalby. Det er franske Julie Travadon Coutelier, finske Matti Salmi og Bente Sofie Alhaug fra Norge. Dermed er det hun skal kjempe om en VM-tittel i hundekjørerfamilien. Det er 40 år siden. Jeg synes det er utrolig det han gjør. Hun har langdistanseerfaring og har kjørt Iditarod og Finnmarksløpet flere ganger, sier Hans Petter Dalby, som får støtte av Trond Anton Andersen. I fjor måtte Steinar Kristensen stå over løpet på grunn av skade, og Annbjørg Bakken steppet inn som reserve med hans spann. For i år kan vinneren krone seg som verdensmester når det første spannet krysser mållinja. – Jeg tror Trine kan hevde seg med spannet som Hanna kjørte inn til 3. Alle andre er «runner ups», sier Andersen.
show more
Post cover
Image courtesy of "https://www.radionordkapp.no"
Fredag starter Finnmarksløpet - Radio Nordkapp

Finnmarksløpet kaller arrangementet vinterens vakreste eventyr. Nå er det kun timer igjen til start. Sport. Bjørn Magne Solvik. Publisert : 09.03.2023 23:30.


Totalt antall startende i Finnmarksløpet er 114 spann. Norge, Sverige, Finland, Frankrike, Sveits, Estland, Tyskland, Spania og Tsjekkia er landene som har deltakere i Finnmarksløpet 2023. --Det er ekstra stas med VM-status, sier Birgit Haugland i Finnmarksløpet.


Post cover
Image courtesy of "altaposten.no"
(+) I Alta fødes det relativt flest barn i hele Nord-Norge, men Jonas og Ap sier fortsatt nei til fødeavdeling

Statsminister Jonas Gahr Støre møter paradokset under sitt besøk i Finnmark: I Alta er tause aksjonister for fødeavdelingen rammen for statsministerens ...


Post cover
Image courtesy of "altaposten.no"
(+) Tror på rekord: – Det kribler i magen!

Forskyver starten for å sikre at skoleelevene får være med. foto. Anders Abrahamsen, Trond Anton Andersen og Morten Broks er klare som egg foran løpsstart ...


Post cover
Image courtesy of "Ságat"
Finnmarksløpet: Kunstnere med på folkefesten

Dáiddadállu, det samiske kunstnernettverket, er til stede på Finnmarksløpet med den spesiallagde vandreutstillingen «DDDDD – Duot Dát DD Dáidda».


Ifølge lov om opphavsrett er brukerID og passord strengt personlig, og det er kun tillatt å ha papirkopi av digital avis til personlig bruk. Hvis du deler din brukerID og/eller ditt passord eller på annen måte misbruker Ságats tjenester, forbeholder Ságat seg retten til å stenge tilgangen med øyeblikkelig virkning. Ved kjøp av digitalt avisabonnement gir du samtidig samtykke til at leveringen skjer med det samme, og du har derfor ikke angrefrist på dine kjøp. Ságat er ikke ansvarlig for innhold på websider som sagat.no linker til. Ságat er ikke forpliktet til å yte teknisk bistand til abonnentens utstyr eller oppkobling. Såfremt en annen logger seg inn på samme brukerID og passord, mister første bruker forbindelsen til digital avis. Du kan laste ned og skrive ut en enkel kopi av materialet til ditt eget bruk. Ságat forbeholder seg retten til å deaktivere diskusjonsforum/kommentarer når som helst og uten forvarsel. Vi er heller ikke forpliktet til å kommentere/svare på innlegg. Du er personlig ansvarlig for det du publiserer av kommentarer og poster i diskusjonsforumet. Ságat forbeholder seg også retten til å deaktivere og slette brukerprofiler med mangelfulle eller falske opplysninger. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Strammer inn retningslinjene i Finnmarksløpet: – Det vil gjøre det tryggere for alle

– Det er bestandig diskusjoner etter hvert løp og etter hver sesong, sier rennleder Rita Hallvig i Finnmarksløpet om regelverket i hundekjøring. Rennlederen ...


Haugland forteller at det ikke var 26 veterinærer som fulgte Finnmarksløpet da det startet for 40 år siden. Det kan være en motivasjon til å kjøre penere og fullføre løpet, sier daglig leder i Finnmarksløpet, Birgit Haugland. Det må ikke være sånn at man for enhver pris kommer i mål. – Når det gjelder hund er det stevneveterinæren som har den absolutte og største myndigheten. Man må ikke se på det som noe negativt at man tar det valget. Veterinærene blir flinkere og vi blir flinkere, da må man endre reglene som man har, sier Hallvig. Grunnlaget ble lagt med fantomhopping i bakken. Så kommer den nye funksjonen, som er stevneveterinæren, som har en overordnet forskriftsmessig ansvar for denne typen konkurranser, sier Kokkvoll. – Jobben er ikke ferdig enda. – Kjørerne får konkrete og tydelige beskjeder, men veterinærene skal ha en dialog med kjørerne. For er man usikre på rollene sine blir det også mer usikkerhet blant deltakerne, sier Hallvig. Ikke bare på Finnmarksløpet, men også på forbundsnivå.
show more