Holmenkollen skifestival

2023 - 3 - 9

Likeverd i lengde og laktat (NRK)

Femmil for kvinner blir innført på feil sted til feil tid. Men så er det som kjent sånn at feil pluss feil noen ganger likevel kan gi et svar som mest av ...

Fortsatt er ikke premiene de samme som for menn. Og var den som i 2022 sto bak innføringen av like distanser for begge kjønn i langrennssporten fra inneværende sesong. Eller rett og slett kvinner og menn på de distansene de selv ønsker å gå? På slutten av sin 16-årige æra som leder av den såkalte langrennskomiteen i Det internasjonale Skiforbundet, FIS, viste Ulvang mer enn noen gang sin visjonære side. Med det setter man foreløpig strek for en årelang kamp. Og staket seg inn på en femteplass. Allerede to dager etter femmila, er det sprint i Drammen. Kvinner og menn på samme distanser? Og realitetene starter på søndag. Som en Frida Karlsson eller en Jessica Diggins. En fremtid som ellers ser stadig mørkere ut på likestillingsområdet, skal vi tro FNs generalsekretær, António Guterres. Fordi man har ønsket at den skal være det.

Explore the last week