Everything Everywhere All at Once

 
 
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Dette er helgens Oscar-favoritter

Den originale science fiction-filmen «Everything Everywhere All at Once» med Michelle Yeoh i hovedrollen leder an i racet foran utdelingen av verdens ...


Man går seg litt vill i alle de nye filmatiseringene av Pinocchio, historien om den lille tredukken som Disney i sin tid adopterte fra italienske Carlo Collodis 1800-tallsfortelling og lagde tegnefilmen som står igjen som en av drømmefabrikkens mørkeste og mest fascinerende helaftens tegnefilmer. En historie og et helt lite univers måtte gjennomtenkes på ny, men med sterke skuespillere i de fremste rollene og en episk tilnærmelse til fabelen som fortellerform, ble dette et av Marvels bedre eventyr – og et viktig ett. Lukas Dhont er en formidabel og sansesterk observatør, og han får mirakuløse prestasjoner ut av sine to unge skuespillere, Eden Dambrine og Gustav De Waele. En film hvor realismen kobles ut til fordel for en kaleidoskopisk og sterkt subjektiv fortellerstil i vekslende svart-hvitt. Nydelig film fra Steven Spielberg basert på hans egen oppvekst og mildt sagt gryende interesse for å holde i et filmkamera. Tre statuetter kan han sikre seg i alt, for Beste film, Beste regi og Beste originalmanus, men konkurransen er knallhard. Et nært og tett drama om hva som utløser mørke tanker og hvordan både de det gjelder og de i umiddelbar nærhet forsøker å skjule dette for omverdenen, også på chartertur til «Syden» slik Sophie og Callum er. Rollen er som den første kvinnelige dirigenten ved Berlin-filharmonien, en mektig person innen den klassiske musikkverdenen som bor i Berlin med samboeren spilt av Nina Hoss. Nok en favoritt etter en rekke andre prisutdelinger forut for Oscars, blant annet BAFTA her også hvor den fikk to birollepriser – til Kerry Condon og Barry Keoghan – og den for BAFTA særpregede prisen Outstanding British film. Erich Maria Remarques roman «All Quiet On The Western Front» – «Intet nytt fra vestfronten» (1929) – er et rystende antikrigsepos fra første verdenskrig om en tysk soldats opplevelser under felttoget mot Frankrike. [ «Everything Everywhere All At Once» er både en actionpille av de sjeldne, og en visuell og velspilt overraskelse, skrevet, produsert og regissert av radarparet Dan Kwan og Daniel Scheinert.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Oscar 2023: Her er de nominerte

Én film troner helt øverst på listen over nominasjoner; «Everything Everywhere All at Once» har hele 11 muligheter til å vinne den gylne Oscar-statuetten.


All Quiet on the Western Front – Tyskland All Quiet on the Western Front The Banshees of Inisherin