Gary Lineker

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Tas av luften - kollegaer reagerer

Fotballegenden Gary Lineker fjernes som programleder fra BBC på ubestemt tid. Kollegaer svarer med boikott.


Forslaget innebærer at innenriksdepartementet får en «plikt til å avvise» de som kommer uten lovlig innreise. Han tilfører innsikt og autoritet til deres dekning i en tid der rikskringkasteren svikter lisensbetalere med direkterettigheter, skriver Winther. Det melder Shearer på Twitter. De svikter fansen og mister en topprogramleder. [Alan Shearer](https://twitter.com/alanshearer/status/1634261207354843143?s=20) har informert BBC om at han ikke stiller på Match of The Day lørdag. BBC har bestemt at fotballegenden Gary Lineker fjernes som programleder fra Match of the Day, til en avtale er oppnådd knyttet til hans ytringer på sosiale medier.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Fotballprofil Gary Lineker fjernes som BBC-programleder

En rakett laget av nesten utelukkende 3D-printede deler står klar på oppskytingsrampen i Cape Canaveral i Florida. Lørdag setter den kurs ut av atmosfæren, og ...


Senterpartiet gjør sin beste måling siden august i fjor med 7,2 prosent, opp fra 5,4 prosent på forrige måling. Høyre går tilbake med 1,7 prosentpoeng, men er fortsatt landets suverent største parti med 32,9 prosents oppslutning. Målingen er tatt opp uka etter at Fosen-aksjonistene blokkerte flere av regjeringskontorene.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Fjernes fra skjermen for sine politiske meninger. Men han trenger ikke BBC.

BBC vil verne egen tillit, men setter den samtidig på spill. Gary Lineker får ikke lede lørdagens fotballsending hos BBC. Foto: Carl Recine, Reuters/NTB.


Likevel har programlederen og den tidligere fotballstjernen Gary Lineker havnet i sentrum. Sakens kjerne er egentlig tusenvis av flyktninger i en desperat situasjon. I Storbritannia diskuteres det så fillene fyker.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Gråt etter skandalen

Det hersker fullt kaos i TV-England etter at Gary Lineker fikk sparken på kontroversielt vis.


- Jeg har aldri kjent på slik kjærlighet og støtte i livet mitt som jeg har fått denne morgenen. - Gary Lineker er i sjokk og hadde ingen anelse om at dette skulle komme. Jeg vil fortsette å prøve å snakke for de stakkars sjelene som ikke har noen stemme. - Det er helt vanvittig at Storbritannia har blitt et land der det å ha en mening kan koste deg jobben. [«Match of the Day»](https://en.wikipedia.org/wiki/Match_of_the_Day) er en av de største séersuksessene i britisk TV-historie. Grunnen er at det «vil utgjøre en politisk handling». - Alle i bransjen er forferdet over hvordan Gary har blitt behandlet. Jeg vil takke hver og en av dere. Han beskrev også regjeringens nye migrasjonslov og asylpolitikk som «helt forferdelig» på sosiale medier. Programlederen ville ikke være med på den planen. Fotballprogrammet på BBC er svært tradisjonsrikt og gir på lørdagskvelden en oppsummering av Premier League-runden med gjester i studio. Dette var ikke hans avgjørelse.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
BBC: Spillerne boikotter kanalen etter fjerningen av Lineker

Fredag ble den tidligere engelske stjernespilleren Gary Lineker (62) midlertidig fjernet som BBC-programleder. Lørdag skriver kanalen at ingen spillere ...


De er vanligvis med Lineker i «Match of the Day»-sendingene. – Det er ikke noe stort innrykk av migranter. Premier League-lørdagen starter med oppgjøret mellom Bournemouth og Liverpool klokken 13:30 norsk tid.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
BBC-bråk: Ekspertene ville ikke stille opp - nå endres programmet

Fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Lineker ikke skal lede BBC-programmet «Match of The Day» inntil videre.


Lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra Tyskland i 1930-årene. I kjølvannet av det har en rekke fotballeksperter gjort det klart at de ikke vil være med på programmet. Bakgrunnen for bråket var at Lineker tidligere denne uken gikk ut på Twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Gary Lineker tas av lufta som BBC-programleder

Den populære TV-profilen suspenderes fram til partene blir enig om en avtale om bruk av sosiale medier.


– Når det kommer til å lede vår sport- og fotballsatsing så er det ingen som kan måle seg med Gary. Det etter at Lineker har fått mye kritikk for sine uttalelser om asylpolitikken. Hvem i helvete er det som skal være med nå? Blir veldig spennende å se hvem som stepper inn, og hvem som tar Wrights holdning og holder seg unna. – Jeg var ikke i tvil om at Wright kom til å gjøre det. Det skriver han selv på Twitter fredag ettermiddag.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Boikotter sending

Fotballprofil Gary Lineker (62) tas av skjermen etter å ha kritiske meldinger om den britiske asylpolitikken. Nå slaktes BBC etter avgjørelsen.


De svikter fans og mister en topp programleder i Gary Lineker. Jeg er ikke enig i all politikken hans, men jeg respekterer verdiene hans, skriver Winter. - Jeg har informert BBC om at jeg ikke dukker opp på MOTD i morgen, skriver Shearer. - Vi har aldri sagt at Gary ikke kan mene noe, eller at han ikke kan ha sitt syn på saker som betyr noe for ham, men han burde holde seg langt unna å ta parti i politiske spørsmål eller kontroverser, skriver BBC videre. - Alle vet hva «Match of the Day» betyr for meg, men jeg har fortalt BBC at jeg ikke vil stille opp lørdag, skriver Ian Wright på Avgjørelsen har skapt sterke reaksjoner, og nå har Linekers makkere i «Match of the Day» sagt at de vil boikotte neste sending i solidaritet med Lineker.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Britenes statsminister ber BBC og Lineker rydde opp

BBCs fotballsendinger i helgen er kraftig redusert som følge krangelen rundt Gary Lineker. Statsminister Rishi Sunak ber partene ordne opp på en ryddig ...


[ Tidligere har en talsperson for statsministeren kalt Linekers uttalelser «uakseptable». I en uttalelse forsvarer statsminister Rishi Sunak regjeringens asylpolitikk.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Stjerner trekker seg etter at Lineker fjernes som programleder – får massiv støtte

Den tidligere fotballprofilen Gary Lineker skal ikke lede BBC-programmet «Match of the Day» inntil videre etter at han kritiserte britiske myndigheter.


Mange av hans kolleger, både i BBC og andre sportsjournalister, har uttrykt sin støtte til Lineker etter fredagens suspensjon. [@GaryLineker]off air is indefensible. But the decision to take— Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) Micah Richards har også sagt at han ikke vil stille opp om han blir spurt, og flere av kanalens profilerte programledere sier at de ikke vil erstatte Lineker. – Jeg har informert BBC om at jeg ikke vil stille opp på MOTD i morgen, skriver Shearer. I etterkant har både Ian Wright og Alan Shearer sagt til BBC at de ikke vil stille opp på lørdagens sending.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Tas av skjermen - stjerner trekker seg i solidaritet

Fotballegendene Ian Wright og Alan Shearer vil ikke delta på lørdagens «Match of the Day»-sending hos BBC etter at Gary Lineker ble fjernet som ...


– Jeg har informert BBC om at jeg ikke vil stille opp på MOTD i morgen, skriver Shearer. – Alle vet hva «Match of the Day» betyr for meg, men jeg har fortalt BBC at jeg ikke vil delta i morgen. I etterkant har både Wright og Shearer sagt til BBC at de ikke vil stille opp på lørdagens sending.


Post cover
Image courtesy of "Journalisten"
Lineker fjernes midlertidig som BBC-programleder

Den tidligere fotballprofilen Gary Lineker skal ikke lede BBC-programmet «Match of the Day» inntil videre etter at han kritiserte britiske myndigheter.


Han har tviholdt på at kan uttrykke sine politiske syn ettersom han ikke jobber for kanalens nyhets- eller aktualitetsavdelinger. – Vi har aldri sagt at Gary ikke kan mene noe, eller at han ikke kan ha sitt syn på saker som betyr noe for ham, men han burde holde seg langt unna å ta parti i politiske spørsmål eller kontroverser, skriver BBC videre. I etterkant varslet BBC-ledelsen en alvorsprat med Lineker, og nå er det klart at han fjernes som programleder midlertidig, opplyser kringkasteren selv på
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Lineker fjernes midlertidig fra BBC-program – TV-profiler boikotter

Tidigere Barcelona - og Tottenham-spiller Gary Lineker (62) fjernes midlertidig fra BBC-programmet «Match of The Day». Han får støtte fra fra TV-kollegaene ...


4 3 I programmet «Match of The Day», som oppsummerer Premier League-rundene, er Lineker programleder. Tidigere Barcelona - og Tottenham-spiller Gary Lineker (62) fjernes midlertidig fra BBC-programmet «Match of The Day».