Raw Air

 
 
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Strøm på pallen i Kollen da Lundby sviktet i finaleomgangen

Maren Lundby (28) lå på en andreplass før finaleomgangen i Holmenkollen, men det var Anna Odine Strøm som endte på pallen.


Lundby har uttalt at Raw Air er målet hennes denne sesongen. Maren Lundby (28) lå på en annenplass før finaleomgangen i Holmenkollen, men det var Anna Odine Strøm (24) som endte på pallen. Strøm på pallen i Kollen da Lundby sviktet i finaleomgangen


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Granerud nummer fem i første Raw Air-kvalifisering

Halvor Egner Granerud var best av de norske på 5.-plass kvalifiseringen i Raw Air fredag. Robert Johansson fikk problemer med utstyret og røk ut.


Østerrikske Stefan Kraft er regjerende mester etter sin triumf i fjor. I alt skal herrene gjennom tolv konkurranser. Maren Lundby har vunnet turneringen to ganger på kvinnesiden.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Det lugger for Halvor Egner Granerud

Halvor Egner Granerud hoppet inn til femteplass i fredagens kvalifisering. For å ta seieren i lørdagens renn må han løfte seg et hakk.


Han klinket til med VM-gull i storbakken og var da i en egen klasse. Kubacki var best i kvalifiseringen og virker å være på vei til der han var i starten av vinteren. Stabiliteten han hadde da er nok ikke på plass enda, men topphoppene er gode nok til å gå til topps, og seier til Kubacki gir 5.00 i odds. Etter VM er det rett på med en virkelig tøff mental uke for de beste hopperne i verden. Han hopper med selvtillit for tiden - er den som er mest stabil - og har lettest for å ta ut gode konkurransehopp. I den store bakken var det hjemmefavoritten Timi Zajc som stjal showet. I den lille bakken var det plutselig Piotr Zyla som klinket til med nok et gull. Et svev på 125 meter gjorde at han gikk til topps 0,4 poeng foran Timi Zajc. Han vant også i Oberstdorf i 2021, og klarte altså kunststykket å forvare tittelen. Dagens utgave sto klar i 2010 med en bakkestørrelse på 134 meter. Holmenkollbakken ble åpnet i 1892 med en bakkerekord på 21,5 meter, men er ombygd mange ganger siden. Både kvalifisering og renn teller i sammendraget, så med 18 tellende konkurransehopp blir det 10 tøffe dager for verdens beste hoppere.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Strøm med godt hopp i Raw Air-åpningen

Sport: Strøm har levert en god sesong og er en kandidat til en topplassering også i Raw Air-turneringen på hjemmebane. Hun fikk en god start med tredjeplass ...


Sport: Strøm har levert en god sesong og er en kandidat til en topplassering også i Raw Air-turneringen på hjemmebane. Det er dermed viktig å levere også i kvalik i tillegg til konkurransene. Kvalifiseringen teller som det første rennet i årets Raw Air-turnering og gir poeng i sammenlagtlista.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Granerud nummer fem i første Raw Air-kvalifisering

Halvor Egner Granerud var best av de norske på 5.-plass kvalifiseringen i Raw Air fredag. Robert Johansson fikk problemer med utstyret og røk ut.


Østerrikske Stefan Kraft er regjerende mester etter sin triumf i fjor. I alt skal herrene gjennom tolv konkurranser. Maren Lundby har vunnet turneringen to ganger på kvinnesiden.