Silicon Valley Bank

 
 
Post cover
Image courtesy of "E24"
Kraftig nedgang på Wall Street: Silicon Valley Bank stengt ned – største bankkollaps siden 2008

Wall Street falt markant etter publisering av «månedens viktigste tall» og myndighetenes overtakelse av kriserammede Silicon Valley Bank.


[Les også](/internasjonal-oekonomi/i/9zr62p/to-bankkollapser-paa-to-dager-det-var-det-ingen-som-saa-for-seg) Han understreket samtidig at det ikke er tatt noen beslutning om rentenivået fremover, og at data vil styre beslutningene fremover. Johansen skriver videre at dette er en spesiell bank, og er ikke overførbart til resten av banksektoren i USA. Det kan gjøre det vanskeligere for Fed å nå målet om en prisvekst på to prosent. Markedene falt kontant på nyheten. [strømninger gjennom banksektoren på Wall Street torsdag.](/boers-og-finans/i/O8lgvA/wall-street-falt-markant-500-milliarder-barbert-bort-fra-fire-storbanker) [CNBC](https://www.cnbc.com/2023/03/10/silicon-valley-bank-financial-in-talks-to-sell-itself-after-attempts-to-raise-capital-have-failed-sources-say.html) og [The Wall Street Journal](https://www.wsj.com/articles/svb-financial-pulls-capital-raise-explores-alternatives-including-possible-sale-sources-say-11de7522?mod=hp_lead_pos1) meldte fredag at SVB utforsket muligheter, som blant annet kunne innebære et salg etter at banken mislyktes i et forsøk på å hente kapital. [New York Times](https://www.nytimes.com/2023/03/10/business/silicon-valley-bank-stock.html) skriver at SVB er den største banken som går under siden 2008. Kriser i banker starter normalt med at økonomien går dårlig også får bankene problemer som følge av det, sier Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea, [spredte seg videre til Europa](/boers-og-finans/i/3EV54M/europeiske-bankaksjer-faller-kraftig) fredag, hvor flere store banker falt kraftig. Deutsche Bank falt 7,35 prosent, HSBC endte ned 3,66 prosent, mens Santander falt 4,21 prosent. [En rekke europeiske bankaksjer](/boers-og-finans/i/3EV54M/europeiske-bankaksjer-faller-kraftig) falt i kjølvannet av SVB-trøbbelet. [Les også](/internasjonal-oekonomi/i/4ord9V/sterke-jobbtall-fra-usa-i-februar-ble-det-skapt-311000-nye-jobber)
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Ferske jobbtall sender Wall Street rett ned

De toneangivende indeksene åpnet rett ned fredag. Ved 18.30-tiden har fallet tiltatt, og indeksene ser nå slik ut: Dow Jones er ned 0,5 prosent til 32.094 ...


Morgan Stanley er ned 1,6 prosent og Bank of America faller 0,4 prosent. First Republic faller 18,9 prosent, mens Signature Bank i New York er ned 22,5 prosent. [kommentar](/finans/2023/03/10/7992484/en-virkelighetsfjern-bank). Ved børsåpning ble det innført handelsstopp i aksjen, så rapporterte medier om at banken var i samtaler om et mulig salg etter at de ikke klarte å hente kapital. [CNBC](https://www.cnbc.com/2023/03/10/silicon-valley-bank-is-shut-down-by-regulators-fdic-to-protect-insured-deposits.html). Fredag var aksjen ned nye 60 prosent i førhandelen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Myndighetene i USA stenger kriserammede Silicon Valley Bank

Kriserammede Silicon Valley Bank er blitt stengt av myndighetene i USA, skriver nyhetsbyrået AFP.


Selskapets problemer har skapt uro også rundt andre amerikanske finansselskaper, som har falt på børsene de siste dagene. Silicon Valley Bank har spesialisert seg på såkalt risikokapital og er ifølge AP den 16. Det er finansmyndighetene i California som har tatt beslutningen, ifølge Reuters.


Post cover
Image courtesy of "fvn.no"
Europeiske bankaksjer faller kraftig: – En smitteeffekt

Aksjekursen til DNB er ned 2,2 prosent fredag formiddag. Jan Erik Gjerland er analytiker i ABG Sundal Collier og dekker DNB-aksjen. – Det er en smitteeffekt, ...


Porteføljen markedsevalueres fortløpende, skriver kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin i en e-post til E24. Banker som JP Morgan, Bank of America, Citigroup og Wells Fargo har også underverdi på sine obligasjonsporteføljer. Commerzbank ned 4,9 prosent HSBC ned 5,3 prosent JP Morgan, Citigroup, Bank of America og Wells Fargo falt rundt 4–6 prosent. Nordea ned 3 prosent
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Silicon Valley Banks toppsjef dumpet aksjer

Kun to uker før Silicon Valley Bank kollapset, solgte administrerende direktør Greg Becker aksjer for 38,4 millioner kroner.


– Selv om Becker kanskje ikke forutså hva som ville skje, er kapitalinnhentingen vesentlig. Samtidig er det flere som kritiserer ordningen som tillater forhåndssalg av aksjer. Det sendte SVBs aksje i fritt fall – til tross for at Becker oppfordret kundene sine om å ikke ta ut pengene sine. Bekymrede kunder strømmet likevel til for å ta ut penger, og to dager senere tok det amerikanske sikringsfondet FCID over banken. Mange av bankens kunder var teknologibedrifter, som hadde plassert enorme summer i banken. Der sto det at banken ville hente over to milliarder dollar for å dekke et milliardtap.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
En virkelighetsfjern bank

Silicon Valley Bank har vært fantastisk for ventureselskapene, men forretningsmodellen tåler ikke økte renter. Det hele har vært som en lek, ...


Post cover
Image courtesy of "E24"
Wall Street faller markant: Silicon Valley Bank stengt ned – største bankkollaps siden 2008

Saken oppdateres gjennom handelsdagen. Slik ser det ut for de toneangivende amerikanske indeksene klokken 18:10: Industriindeksen Dow Jones faller 0,53 ...


[sa Chen til E24 torsdag](/boers-og-finans/i/O8lgvA/wall-street-falt-markant-500-milliarder-barbert-bort-fra-fire-storbanker). Det kan gjøre det vanskeligere for Fed å nå målet om en prisvekst på to prosent. Han understreket samtidig at det ikke er tatt noen beslutning om rentenivået fremover, og at data vil styre beslutningene fremover. [strømninger gjennom banksektoren på Wall Street torsdag.](/boers-og-finans/i/O8lgvA/wall-street-falt-markant-500-milliarder-barbert-bort-fra-fire-storbanker) [CNBC](https://www.cnbc.com/2023/03/10/silicon-valley-bank-financial-in-talks-to-sell-itself-after-attempts-to-raise-capital-have-failed-sources-say.html) og [The Wall Street Journal](https://www.wsj.com/articles/svb-financial-pulls-capital-raise-explores-alternatives-including-possible-sale-sources-say-11de7522?mod=hp_lead_pos1) meldte fredag at SVB utforsket muligheter, som blant annet kunne innebære et salg etter at banken mislyktes i et forsøk på å hente kapital. [New York Times](https://www.nytimes.com/2023/03/10/business/silicon-valley-bank-stock.html) skriver at SVB er den største banken som går under siden 2008. Markedene falt kontant på nyheten. [Les også](/internasjonal-oekonomi/i/4ord9V/sterke-jobbtall-fra-usa-i-februar-ble-det-skapt-311000-nye-jobber) [Les også](/boers-og-finans/i/3EV54M/europeiske-bankaksjer-faller-kraftig) [517.000 nye jobber](/internasjonal-oekonomi/i/8JEaBd/517000-nye-jobber-ble-skapt-utenfor-landbruket-i-usa-i-januar), og knuste med det forventningene blant økonomer på 188.000. [En rekke europeiske bankaksjer](/boers-og-finans/i/3EV54M/europeiske-bankaksjer-faller-kraftig) falt i kjølvannet av SVB-trøbbelet. [Det ble skapt 311.000 jobber utenfor landbruket i USA i februar.](/internasjonal-oekonomi/i/4ord9V/det-ble-skapt-311000-nye-jobber-utenfor-landbruket-i-usa-i-februar) Det er mer 225.000 som økonomene ventet på forhånd. Nå er det kjent at banken stenges ned av Californias finansmyndigheterCalifornias finansmyndigheterCalifornia Department of Financial Protection and Innovation og blir tatt over av FDICFDICFederal Deposit Insurance Corporation, ifølge en [melding](https://www.fdic.gov/news/press-releases/2023/pr23016.html).
show more
Post cover
Image courtesy of "adressa.no"
Børsfall etter bankkollaps i USA

Etter den største bankkollapsen i USA siden finanskrisen var stemningen dårlig på de amerikanske børsene. foto. Problemene til Silicon Valley Bank har ...


Ifølge Dagens Næringsliv har samme type selskaper satt penger inn hos Silicon Valley Bank, som blant annet investerte midlene i amerikanske statsobligasjoner. Finansminister Janet Yellen måtte fredag rykke ut og forsikre at det amerikanske banksystemet er solid. Flere av de store bankene i USA har falt mellom 7 og 12 prosent i løpet av den siste uken.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Nisjebanken Silicon Valley Bank stengt ned av USAs myndigheter

Det har stormet rundt Silicon Valley Bank de siste dagene – og selskapets aksjekollaps har smittet helt til banksektoren i Norge, der normalt stabile norske ...


For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. [CNBC](https://www.cnbc.com/2023/03/10/silicon-valley-bank-is-shut-down-by-regulators-fdic-to-protect-insured-deposits.html) at amerikanske myndigheter har tatt kontroll over bankens midler, og stengt banken. Nyhetskanalen skrev at flere større finansielle institusjoner snuser på banken, men at SVB-kontoer i nå så stor fart tømmes at det overskygger salgsprosessen. (FDIC) har tatt styringen over banken. I Europa falt storbanker som Barclays og BNP Paribas fire–fem prosent.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Bankkollapsen i Silicon Valley: – Ingen grunn til å være bekymret for norske sparepenger

SEB-analytiker Thomas Eitzen mener flere banker kan havne i samme situasjon som Silicon Valley Bank. Men nordmenn trenger ikke være bekymret for ...


– Siden en stor del av kundemassen var bedrifter, er det helt åpenbart at det er flere som har over 250.000 dollar i innskudd. Det betyr at de som hadde store innskudd skal være med å dekke tapet. Samtidig må ikke sikringsfondet sette i gang en kjedereaksjon der flere banker får samme problem som SVB. – Det vi ser umiddelbart er at kortsiktig finansiering ble vesentlig dyrere på fredag. – Det er ingen grunn til å være bekymret for sparepengene sine i Norge. ](/boers-og-finans/i/O8lgvA/wall-street-falt-markant-500-milliarder-barbert-bort-fra-fire-storbanker)Over 500 milliarder kroner i børsverdier ble barbert bort fra [ fire storbanker ](/boers-og-finans/i/O8lgvA/wall-street-falt-markant-500-milliarder-barbert-bort-fra-fire-storbanker)i USA. – Det er kjemperart. Det har som oppgave å forsikre bankinnskudd i forretningsbanker som er medlemmer i FDIC, i tilfelle bankene blir insolvente og ikke kan utbetale innskuddene ved eventuelle konkurser., tok kontroll på nesten 175 milliarder dollar i kundeinnskudd, tilsvarende 1.867 milliarder kroner. Det synes Eitzen er overraskende. Det førte til at SVB til slutt måtte selge obligasjonene med store tap. Høyere renter gjorde det mindre attraktivt å investere i unge teknologibedrifter. Selskapene satt pengene i banker som SVB, men tok ikke opp særlig mye lån.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Banksjef i Silicon Valley Bank har solgt aksjer for 3,6 millioner dollar

Banksjefen i Silicon Valley Bank, Greg Becker, solgte aksjer for 3,6 millioner dollar før banken meldte om milliardtapet torsdag.


Ifølge Wall Street Journal ble planene om aksjesalget lagt den 26. Aksjene ble solgt den 27. SVB anses som en sentral aktør for oppstartsselskaper innen teknologi.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
En virkelighetsfjern bank

Silicon Valley Bank har vært fantastisk for ventureselskapene, men forretningsmodellen tåler ikke økte renter. Det hele har vært som en lek, ...


mars 2023 klokken 18.38 mars 2023 kl. Silicon Valley Bank har vært fantastisk for ventureselskapene, men forretningsmodellen tåler ikke økte renter.


Post cover
Image courtesy of "E24"
Wall Street faller markant: Silicon Valley Bank stengt ned – største bankkollaps siden 2008

Saken oppdateres gjennom handelsdagen. Slik ser det ut for de toneangivende amerikanske indeksene klokken 18:10: Industriindeksen Dow Jones faller 0,53 ...


[sa Chen til E24 torsdag](/boers-og-finans/i/O8lgvA/wall-street-falt-markant-500-milliarder-barbert-bort-fra-fire-storbanker). Det kan gjøre det vanskeligere for Fed å nå målet om en prisvekst på to prosent. Han understreket samtidig at det ikke er tatt noen beslutning om rentenivået fremover, og at data vil styre beslutningene fremover. [strømninger gjennom banksektoren på Wall Street torsdag.](/boers-og-finans/i/O8lgvA/wall-street-falt-markant-500-milliarder-barbert-bort-fra-fire-storbanker) [CNBC](https://www.cnbc.com/2023/03/10/silicon-valley-bank-financial-in-talks-to-sell-itself-after-attempts-to-raise-capital-have-failed-sources-say.html) og [The Wall Street Journal](https://www.wsj.com/articles/svb-financial-pulls-capital-raise-explores-alternatives-including-possible-sale-sources-say-11de7522?mod=hp_lead_pos1) meldte fredag at SVB utforsket muligheter, som blant annet kunne innebære et salg etter at banken mislyktes i et forsøk på å hente kapital. [New York Times](https://www.nytimes.com/2023/03/10/business/silicon-valley-bank-stock.html) skriver at SVB er den største banken som går under siden 2008. Markedene falt kontant på nyheten. [Les også](/internasjonal-oekonomi/i/4ord9V/sterke-jobbtall-fra-usa-i-februar-ble-det-skapt-311000-nye-jobber) [Les også](/boers-og-finans/i/3EV54M/europeiske-bankaksjer-faller-kraftig) [517.000 nye jobber](/internasjonal-oekonomi/i/8JEaBd/517000-nye-jobber-ble-skapt-utenfor-landbruket-i-usa-i-januar), og knuste med det forventningene blant økonomer på 188.000. [En rekke europeiske bankaksjer](/boers-og-finans/i/3EV54M/europeiske-bankaksjer-faller-kraftig) falt i kjølvannet av SVB-trøbbelet. [Det ble skapt 311.000 jobber utenfor landbruket i USA i februar.](/internasjonal-oekonomi/i/4ord9V/det-ble-skapt-311000-nye-jobber-utenfor-landbruket-i-usa-i-februar) Det er mer 225.000 som økonomene ventet på forhånd. Nå er det kjent at banken stenges ned av Californias finansmyndigheterCalifornias finansmyndigheterCalifornia Department of Financial Protection and Innovation og blir tatt over av FDICFDICFederal Deposit Insurance Corporation, ifølge en [melding](https://www.fdic.gov/news/press-releases/2023/pr23016.html).
show more