Døden på Oslo S

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
For et trøkk!

MAKTKAMP: Heroinistene Lena og Nina blir de virkelige heltene i Nationaltheatrets musikalversjon av Døden på Oslo S. Her Flo Fagerli som en uforglemmelig ...


Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider. Kom tett på de sterke historiene. Nationaltheatret serverer en frisk totalopplevelse-musikal av kultfenomenet «Døden på Oslo S».


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
«Døden på Oslo S»: En sterk og sår opplevelse ulikt alt annet

Ingvar Ambjørnsens kultfortelling «Døden på Oslo S» er blitt vinterens store teateropplevelse i de forlatte senterlokalene på Økern i Oslo.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
«Døden på Oslo S»: Med Oslo-skitten rett i fanget

Kultklassiker som bok, på film og nå som fjetrende nært teater i et nedlagt kjøpesenter. Lena (Flo Fagerli) og Skånseth (Kim Haugen) i «Døden på Oslo S» ...


Post cover
Image courtesy of "Puls"
Døden på Oslo S - monumentalt bra teater!

Fader, Frank. I dag skulle du vært på Økernsentret! Urpremiere på “Døden på Oslo S”. Det siste du rakk komponere før du forlot oss så alt for brått og alt, ...


[Døden på Oslo S - monumentalt bra teater!](19330.html) [(10.03.23) Fader, ](19330.html) [Frank](https://www.puls.no/19256.html). [Del på Twitter](https://twitter.com/share?url=https://www.puls.no/19330.html&text=PULS: Døden på Oslo S - monumentalt bra teater!) [Slow Pulp - neste gang er de headlineren](19326.html) [(09.03.23) Slow Pulp spiller oppvarming denne kvelden for ](19326.html) [Death Cab For Cutie](19327.html). Det var relativt færre kvinner som så Johnny Depp på Sentrum Scene i fjor (heldigvis var det ingen keitete momenter med truser på scenen under Blind Channel). “Døden på Oslo S” kom som bok i 1988 og som film i 1990. Urpremiere på “Døden på Oslo S”. I en verden der Oslo er rammet av rivesyken bør du se denne før den tas av, for det er ikke godt å si om den noensinne blir satt opp igjen. [mange andre arrangementer](https://www.nationaltheatret.no/hva-skjer/okernsenteret/?fbclid=IwAR1E2FKbFyouxSjBFxuNuov6rhXmf4pHdjfTkuRFm-lbNdZNY1FvycZpZbc) med søkelys på kidsa. Taket er fikset, vegger er satt opp og konstruksjoner og lys har blitt det perfekte bakteppet som ekstra(u)ordinært teaterlokale. Dette er forestillingen som alle elever på alle ungdomsskoler burde se. “Døden på Oslo S” er ikke en pen historie på noe vis (eller er den kanskje det?). Er det i det hele tatt mulig å modernisere historien uten å ødelegge den?
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
«En håpsfortelling inn i noe som er mørkt og håpløst»

Pelle (Filip Bargee Ramberg) og Proffen (Sjur Vatne Brean) er to snille, gode venner på Økernsenteret. Pelle treffer Lena (Flo Fagerli), og forelsker seg ...


Vokalt er det rom for forbedring hos enkelte av skuespillerne, det var en del intonasjons-rusk i sangnumrene på premieren. Jeg tror denne «Døden på Oslo S»-versjonen kan være to forskjellige opplevelser. Det blir en håpsfortelling inn i noe som er mørkt og håpløst. Kanskje slitsomt for nakken, men gøy fordi man som publikummer må være ekstra oppmerksom. «Døden på Oslo S» er en ganske mørk fortelling om rus og misbruk – men på Økernsenteret er det også en historie om hvor viktig det er å være snill, stille opp, aldri gi seg. Ifølge teateret er dette en forestilling «for deg som vokste opp med Pelle og Proffen, og ikke minst for deg som vokser opp i dag.» Selv om rombruken er nytenkende og det føles som å være på festival når man går på teater, er det ikke til å komme bort fra at dette passer som hånd i hanske for dem som vokste opp på åttitallet. Det er en morsom balanse mellom fiksjon og fine brudd, og det passer godt sammen i helheten. For den som vil mimre fra 80-tallet er det i hvert fall bare å skaffe seg billett. Lena er i trøbbel både når det gjelder rus og overgrep. Det er en omsluttende teateropplevelse – men man må vri seg rundt for å få med seg alt, siden handlingen skjer i hele rommet. Det er gjort en fin helhetstenkning rundt teaterrommet – og publikum sitter midt i hendelsene:
show more