Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Der villsvinene herjer

I byen Haifa har villsvinene herjet i flere år. De har ført til skilsmisse, angrep og en utrygg befolkning. Nå kreves en løsning.


De er gode og hyggelige, og de skaper aldri problemer. De er de beste naboene en kan ønske seg. Folk har sluttet å jogge, og barn på skoleveien er redde, sier hun. Jeg beveger meg sakte og prøver å ikke gå så nærme en purke med unger. – De rusler rundt som om det er deres hjem. Også i Norge er villsvin på vei tilbake, etter at arten ble utryddet for flere tusen år siden. Store villaer ligger spredt over en åsside i et av de mer fasjonable strøkene i Haifa. Leon fikk blåmerker på både rygg og mage, og er nå blant dem som nå ønsker seg en by uten villsvin. I nabolaget er villsvinenes inntog tydelig. Det er slik vi gjenvinner kontrollen. I 2020 satte han opp kameraer for å prøve å finne ut hvor mange dyr som faktisk ruslet rundt. I høyre holdt han mobilen, for han hadde sett noen villsvin like ved hjemmet hans.
show more