Heidi Weng

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Åpner opp

Heidi Weng (31) var tilbake etter VM-nedturen. Hun var stolt over å stå på startstreken igjen.


I år tenkte jeg ikke på det på denne måten. - For å være helt ærlig så har jeg aldri vært så motivert. Det siste året har vært ekstremt utfordrende og ekstremt vanskelig. I fjor gikk det ikke bra. For min del blir det for langt i dag for å hevde meg, men jeg har følt meg veldig bra, selv om jeg gikk raskere på en I3-økt her om dagen enn i dag, sier 31-åringen. Jeg kom meg i hvert fall på start i dag, så det var bra.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Heidi Weng fnyser av Jessie Diggins-utspill: – Det er ikke likestilling

Heidi Weng ser ikke noe poeng i at kvinnene skal gå 50 kilometer. Hun har «stikk motsatt» synspunkt av USAs stjerneløper Jessie Diggins.


Det er jo fordi det er femmil. – Vi klarer å gå det, det er ikke det som er poenget. Det mener hun er artigere. Det er 20 kilometer med «dassing», også øker de tempoet. Derfor er det viktig at vi kjemper for de sånn at den neste generasjonen også får gå og har ordentlig likestilling i sporten. Foreløpig er det kun en prøveordning.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Vil skrote femmila allerede: - Syns ikke dette er likestilling

I sitt første renn på en måned klarte ikke veteranen å hevde seg i tidenes første verdenscup-femmil i Holmenkollen. Det ble 11. plass og over to minutter bak.


Hadde det vært tyngre føre, så hadde det vært større forskjeller. Det er ofte folk står over fordi det er et langt løp. Så få har det aldri vært før i verdenscupen. Hun peker også på det tynne oppmøtet i Oslo. Det hadde vært mer rettferdig. – Jentene klarer det, men jeg er i mot det.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Weng knallhardt ut mot damenes femmil: – Nei, dette er ikke likestilling

HOLMENKOLLEN (VG) Mens de aller fleste norske profilene gledet seg over femmila, og Jessie Diggins (31) mente det var en herlig dag for likestilling, ...


– Har man en god dag og ligger og kjemper om seieren, så er det artig med skirenn uansett hvor langt bak det er. Flere var med og det ble litt frem og tilbake. Jeg ser ikke på det som noen fornærmelse. Det er ikke likestilling. Weng er ikke den som lar seg engasjere i de fleste diskusjonene i langrennssporten. Men jeg er den som har sagt «nei, dette er ikke likestilling».
show more