Når kommer skattemeldingen

2023 - 3 - 12

Post cover
Image courtesy of "Huseiernes Servicesenter"

Nå kommer skattemeldingen: 9 råd til deg som eier bolig (Huseiernes Servicesenter)

Unngå fellene i skattemeldingen! Vi viser deg hva du som boligeier må se etter og hvor du kan finne fradragene.

Du får fradrag hvis du har kort botid - eller hvis du selger en bolig du ikke har bodd i selv. Har du bodd i boligen i mer enn 12 av de siste 24 månedene får du ikke fradrag for tapet. (Sjekk de selvsagt mot oppgavene du har fått!) Det som ikke er ført opp er lån i familien. Det er gevinstskatt når man har bodd i boligen i kortere tid. Det må du føre opp selv! Du betaler 22 prosent skatt på disse inntektene i 2022 (og i 2023). Du skal ikke føre noe i skattemeldingen hvis du har tjent under denne 10.000 kronersgrensen. Du kan leie ut hytta skattefritt for inntil 10.000 kroner i året. Det du eier ved utgangen av året 2022 skal stå i skattemeldingen. Formuesverdien på boligen settes modellmessig og beregnes ut fra størrelsen på boligen og boligverdiene i området der du bor. Det kan være utgifter til takst, verdivurdering fra eiendomsmegleren, tinglysingsgebyr og etableringsgebyr i bankene. I boligen du selv bor - primærboligen - skal formuesverdien være 25 prosent av markedsverdien for boliger under 10 millioner kroner.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Nå kommer skattemeldingen: – Alle bør gå inn og sjekke (VG Nå)

– For 2022 gis det fradrag for reiseutgifter over 14.000 kroner. Men for å få reisefradraget, må du ha en reisevei på over 19 km én vei. I 2021 måtte du ha ...

Er du gift, må begge levere skattemeldingen for å få pengene utbetalt. Alle bør sjekke om det som står påført er riktig, sjekke om noe mangler – både inntekter og fradrag. Vi har inntrykk av at mange er opptatt av at skattemeldingen skal bli korrekt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger [her.](https://www.vg.no/redaksjonelle-bindinger/) [Max Social](https://www.maxsocial.no/), som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. – Vi varsler deg når ditt skatteoppgjør er klart. Har man kompliserte forhold, faller ut på kontroll eller har lagt med noe vi må gjennomgå manuelt vil behandlingen ta lengre tid, sier Lyby. Sjekke formue og gjeld – og tenke etter om noe som har påvirket privatøkonomien skjedde i fjor? Skal du få pengene tilbake hurtigst mulig, må man levere skattemeldingen elektronisk. Fortsatt er det rundt en halv million nordmenn som mottar skattemeldingen på papir. Mottar du skattemeldingen digitalt, vil du bli varslet på e-post. Men for å få reisefradraget, må du ha en reisevei på over 19 km én vei.

Skattemeldingen Vær obs på dette (DinSide)

Nå har de første lønnstakerne og pensjonistene i Norge mottatt årets skattemelding. For mange kommer skattemeldingen ferdig utfylt, men Skatteetaten ...

Nytt denne gang er at bunnfradraget på reisefradraget er blitt redusert fra 23 900 til 14 000 kroner, som betyr at flere vil få rett på fradraget. oktober og utover). Til og med 5. For mange kommer skattemeldingen ferdig utfylt, men Skatteetaten anbefaler at du uansett går gjennom og sjekker at alle tallene er riktig. oktober er justeringen 1,72. oktober) og 37,8 prosent (6.

Explore the last week