Saudi-Arabia

 
 
Post cover
Image courtesy of "E24"
Saudi-Arabia lanserer nytt flyselskap

Saudi-Arabia har lansert et nytt statseid flyselskap – Riyadh Air – som ifølge statlige medier skal fly til 100 ulike destinasjoner innen 2030.


Toppsjefen i selskapet blir den britiske forretningsmannen Tony Douglas. Satsingen på flytrafikk er en del av kronprinsens «Visjon 2030», som skal gjøre landet mindre avhengig av oljeinntekter, og sikre en «bærekraftig» økonomi i framtiden. I november i fjor kunngjorde Saudi-Arabia at landet vil bygge en ny flyplass på 57 kvadratkilometer i hovedstaden Riyadh.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Slik eksporterer Russland diesel til Saudi-Arabia

Benytter seg av skip til skip-overføringer for å øke eksportvolumet på diesel – som Saudi-Arabia med enkle grep kan videreselge.


Også en last med diesel som kom fra Tuapse i Svartehavet ble underveis lastet om til et tankskip på vei til Jizan i Saudi-Arabia. Ifølge transportdata fra Refinitiv ble to laster med diesel, lastet opp ved Primosrkhavnene i Østersjøen, og underveis lastet over til et tankskip på vei til Ras Tanura i Saudi-Arabia. Ved å benytte seg at skip til skip-overføringer korter Russland ned lengden på rutene for sine tankskip på vei til Afrika og Asia etter at Russland ble satt under eksportsanksjoner av EU.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Saudi-Arabia: Oljegigant økte overskuddet med 46 prosent i fjor

Det statseide, saudiarabiske oljeselskapet Aramco økte inntjeningen med 46 prosent i 2022 og endte med et overskudd på 161 milliarder dollar.


Året før endte selskapet med et overskudd på 110 milliarder dollar – i underkant av 1.200 milliarder kroner. Det statseide, saudiarabiske oljeselskapet Aramco økte inntjeningen med 46 prosent i 2022 og endte med et overskudd på 161 milliarder dollar. Saudi-Arabia: Oljegigant økte overskuddet med 46 prosent i fjor
show more