Gary Lineker

2023 - 3 - 13

Gary Lineker tilbake på TV-skjermen (NRK)

Fotballprofilen Gary Lineker kommer tilbake som programleder på BBC, melder den britiske kringkasteren etter nær en uke med bråk og store overskrifter.

Og om det var politisk press som førte til at Lineker ble tatt av skjermen. Dette er den mest umåtelig ondskapsfulle politikken som er rettet mot de mest sårbare av alle, og med et språk som ikke er ulikt det som ble brukt i Tyskland på 1930-tallet», skrev blant annet Lineker og utdypet det samme i intervjuer. Det var Johnsons regjering som utnevnte Sharp til styreleder. Samtidig opplyste ikke Sharp offentlig om sin forbindelse til Johnson. Videre heter det at kringkasteren skal ha en uavhengig gjennomgang av sine regler for bruk av sosiale medier. På Twitter takker den kjente fotballprogramlederen for all støtten han har fått de siste dagene. Mens finansminister Jeremy Hunt i helgen uttalte at det er viktig å beskytte måten BBC jobber på, og at det er viktig at BBC ikke har en politisk agenda. Og enorme overskrifter i engelske aviser. Og han uttrykker at han er glad for at han og BBC har kommet frem til en løsning, etter det han kaller for noen surrealistiske dager. Det er ingen stor invasjon. Den tidligere landslagskapteinen som altså har vært programleder i BBC Sport i snart tre tiår, sier at han er stolt over å jobbe med den beste og mest rettferdige kringkasteren i verden. Gary Lineker nektet å beklage innholdet i Twitter-meldingen og stod for det han hadde skrevet og det han hadde sagt i oppfølgingsintervjuer.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Slik ble Gary Lineker fanget i den britiske kulturkrigen (Aftenposten)

Hvordan kunne fotballstjernen bli midlertidig kansellert av BBC? Årsaken handler ikke om kanalens retningslinjer, mener ekspert.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

BBC bekrefter: Gary Lineker tilbake på skjermen (VG Nå)

Den britiske allmennkringkasteren bekrefter at Gary Lineker (62) returnerer som programleder på BBC etter bråket den siste uken.

3 4 Det varmer hjertet mitt å se empatien hos så mange av dere. Lineker bekrefter på Twitter at han vil være tilbake på skjermen førstkommende lørdag. Linekers melding gikk på en omstridt, ny lov den britiske regjeringen har foreslått. Det vil jeg oppklare slik at vi kan få sportsinnholdet tilbake på luften, sier Davie i BBC.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Selvmål fra BBC (Dagsavisen)

Utenfor hovedkvarteret til BBC i London står det en prisbelønnet statue av George Orwell fra 2017. Meislet inn i murveggen bak står et sitat av forfatteren, ...

[Her er Ukraina-presidentens beskjed til Norge](https://www.dagsavisen.no/nyheter/2023/03/13/zelenskyj-vil-diskutere-trening-av-ukrainske-piloter-med-norge/) ] [Hold deg oppdatert. Hvor går grensene, som journalister og som ansatte? Det er både et sterkt uttrykk for lojalitet til Lineker som kollega (i en bransje der man ville trodd at mange nok ville sett på det som en karrieremulighet), men også støtte til hans klare melding om at regjeringen fører en grusom politikk. [ Toppsjefen har bare hatt jobben i et par år, men har rukket å bli kontroversiell på grunn av sin bakgrunn og forsøk på å rydde opp i statskanalens omdømme som venstreorientert og politisk korrekt − woke. Utenfor hovedkvarteret til BBC i London står det en prisbelønnet statue av George Orwell fra 2017.

Gary Lineker Bryter tausheten: - Surrealistisk (Dagbladet.no)

BBC opplyser at fotballprofilen Gary Lineker (62) blir å se på TV-skjermen igjen kommende helg. Kanalen beklager, men ikke til Lineker.

- Gary Lineker er ikke ansatt i BBC, han er en freelancer, og må derfor få lov til å ytre meningen sin. Hvis BBC ønsker å rydde opp i egne rekker rundt habilitet, bør de starte med de som sitter i styrerommet - ikke Gary Lineker - som ikke engang er ansatt, sier en kritisk Morgan til - En siste tanke: Uansett hvor vanskelig de siste dagene har vært for meg, kan det ikke sammenliknes med det å måtte forlate sitt eget hjem for å flykte fra krig eller andre grusomheter.

Konflikten mellom BBC og Gary Lineker er løst (Medier24)

BBC opplyser at fotballprofilen Gary Lineker blir å se på TV-skjermen igjen kommende helg. Kanalen beklager, men ikke til Lineker.

Jeg vil takke alle for den utrolige støtten, spesielt mine kollegaer i BBC Sport for bemerkelsesverdig solidaritet. Fotball er et lagspill, men deres støtte var overveldende, sier Lineker. Lineker tvitret mandag at han «ikke kan vente med å komme tilbake i MOTD-stolen».

Gary Lineker (62) tilbake på skjermen etter bråket (TV 2)

Gary Lineker vil returnere som programleder hos BBC, etter å først ha blitt tatt av lufta.

Det varmer hjertet mitt å se empatien hos så mange av dere, skriver han. Jeg vil takke alle for den utrolige støtten, spesielt mine kolleger hos BBC Sport, for stor solidaritet. «Gary er en verdsatt part av BBC og jeg vet hvor mye kanalen betyr for ham.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Tilbake på skjermen etter BBC-bråket (Aftenposten)

Det bekrefter den britiske statskanalen mandag morgen. BBC skal nå ha en ekstern gjennom av sine retningslinjer hva gjelder programlederes ytringer i ...

Det vil jeg oppklare slik at vi kan få sportsinnholdet tilbake på luften, sier Davie i BBC. Det er ikke noe stort innrykk av migranter. Det varmer hjertet mitt å se empatien hos så mange av dere. Linekers melding gikk på en omstridt, ny lov den britiske regjeringen har foreslått. Spillerne i Premier League ønsket heller ikke å stille til intervjuer. Da valgte flere av Linekers kolleger å boikotte programmet.

Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"

Britiske medier: Gary Lineker tilbake på skjermen for BBC (Bergens Tidende)

Britiske medier skriver at Gary Lineker (62) returnerer som programleder på BBC etter bråket den siste uken.

Det vil jeg oppklare slik at vi kan få sportsinnholdet tilbake på luften, sier Davie i BBC. Det er ikke noe stort innrykk av migranter. Det varmer hjertet mitt å se empatien hos så mange av dere. Linekers melding gikk på en omstridt, ny lov den britiske regjeringen har foreslått. Spillerne i Premier League ønsket heller ikke å stille til intervjuer. Da valgte flere av Linekers kolleger å boikotte programmet.

Explore the last week