Ke Huy Quan

 
 
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Bildene av Oscar-vinner Ke Huy Quan og Harrison Ford går viralt

Klippene av Ke Huy Quan (51) som i lykkerus kaster seg om halsen på Harrison Ford (80) under Oscar-gallaen, er blitt en hit i sosiale medier.


Quan var fortsatt iført smoking og hadde Oscar-trofeet i hånden. Blant annet har Ke Huy Quan vunnet flere utmerkelser, som for eksempel Screen Actors Guild. Sånn kunne det også gått med Quan, som la opp som skuespiller i 20 år, før han gjorde comeback i 2021. Kinogjengere husker Quan også fra «Dødninghodegjengen (Goonies)» i 1985. Det var han den gangen, og det er han nå, sa filmveteranen til Filmen har høstet en rekke andre priser også. Dette er den amerikanske drømmen, sa Quan, som takket kona og familien for støtte. Jeg kan ikke tro at det skjer med meg. På Oscar-gallaen fikk Quan også gjensyn med Steven Spielberg (76), som regisserte ham og Harrison Ford i «Indiana Jones», samt skuespiller Kate Capshaw (69), som også figurerte i 80-tallsklassikeren. Spielberg har Quan hatt kontakt med i ettertid, og Quan har forklart i TV-intervjuer at Spielberg hvert år sender ham julegave i posten. [«Everything Everywhere All at Once»](https://www.vg.no/rampelys/film/i/jayrQ0/filmanmeldelse-everything-everywhere-all-at-once-genuin-multivers-galskap) ble Årets store vinner, med hele [syv Oscar-priser](https://www.vg.no/rampelys/film/i/wA9voA/oscar-2023-nominerte-og-vinnere), deriblant for beste kvinnelige hovedrolle (Michelle Yeoh) og beste regi (Daniel Kwan, Daniel Scheinert). Han takket sin motspiller fra den gangen, Jeff Cohen (48), i talen sin, og beskrev han som «sin «Goonies»-venn for livet».
show more