Marte Olsbu Røiseland

 
 
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
I tårer: - Det verste

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland (32) gir seg etter sesongavslutningen i Holmenkollen denne uka.


Hun var ikke det råeste talentet i ung alder, men hun har fått vanvittig mye ut av karrieren sin, spesielt med sju medaljer i Anterselva og fem medaljer i OL i fjor. Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. - Det er veldig synd.


Post cover
Image courtesy of "fvn.no"
(+) Skiskytterdronningen takket Sirdal-trener: – Hadde ikke blitt mye gull uten ham

Marte Olsbu Røiseland (32) går sine siste renn som skiskytter til helgen. Samtidig som hun annonserte karrierestopp takket hun treneren som har fulgt henne ...


Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Bekreftet: Marte Olsbu Røiseland legger opp etter Holmenkollen: – Det føles rett

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland gir seg etter sesongavslutningen i Holmenkollen denne uken.


Vi er så glade for alt Marte har gitt oss og det norske folk gjennom så mange år, og det er leit å innse at karrieren avsluttes her i Holmenkollen. Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. Det ble fem gull og to bronse. Det har vi ikke prøvd ennå, sa 32-åringen og tørket tårer. Det tror jeg kroppen min kommer til å sette pris på, sa veteranen og takket for elleve år i landslagssystemet. Det er rart og trist, men det føles også rett, sa hun.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Rørt Olsbu Røiseland takket ektemannen: – Hadde aldri stått her uten ham

HOLMENKOLLEN (VG) Hun var fryktelig usikker om hun skulle fortsette i fjor. Nå har Marte Olsbu Røiseland (32) bestemt seg: Hun legger opp.


Det tror jeg kroppen kommer til å sette veldig pris på, sier Olsbu Røiseland. – Jeg gleder meg til å leve et normalt liv og bare være mann og kone, det har vi aldri testet. Jeg må tenke på hva jeg skal finne på utenom skiskyting. Jeg har bevist at ingenting er umulig, du må bare jobbe knallhardt for det, sier Olsbu Røiseland. Så skal jeg på fremtiden, avslutter Olsbu Røiseland. Slik blir det ikke. Jeg føler det er best å gi seg mens leken er god. Med et svært begrenset treningsgrunnlag la hun en plan for VM sammen med sin personlige trener, Roger Grubben, og mot alle odds klarte hun å ta tre medaljer i Oberhof (gull på miksstafett og parstafett og bronse på jaktstart). Jeg føler jeg snakker for oss begge nå. Det har vært oss to. – Dette er veldig trist, men det føles også utrolig rett. Nå har Marte Olsbu Røiseland (32) bestemt seg: Hun legger opp.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Bekreftet: Marte Olsbu Røiseland legger opp etter sesongavslutningen i Holmenkollen

Sport: Det bekreftet Froland-jenta da hun møtte pressen i Oslo tirsdag. Den profilerte og meritterte skiskytteren er den mestvinnende norske kvinnelige ...


Olsbu Røiseland vant verdenscupen sammenlagt i 2021/22-sesongen og har totalt gått seirende ut av 17 verdenscuprenn. Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. Det ble fem gull og to bronse.


Post cover
Image courtesy of "agderposten.no"
– Gleder meg veldig til å leve et normalt liv som mann og kone

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland (32) bekrefter at hun legger opp som skiskytter.


– Det er fire giganter på kvinnesiden. – Jeg er utrolig stolt over det jeg har fått til. Sverres trenerjobb hos rivalene i Tyskland, kombinert med en folkefest av et verdensmesterskap i Oberhof – bidro til nok motivasjon til at hun valgte å fortsette karrieren. Hun vant verdenscupen sammenlagt i 2021/22-sesongen og har totalt gått seirende ut av 17 verdenscuprenn. Det er jo da en fantastisk god skiskytter som da har tenkt å avslutte karrieren dersom dette stemmer, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde. Det tror jeg også kroppen kommer til å sette pris på. – Dette har krevdt utrolig mye, ikke bare av meg, men også de som står rundt meg. Jeg har fått til mer enn jeg kunne drømme om. Og jeg er så glad i det livet vi har hatt. Jeg har kost meg så på veien. Det har vært et prosjekt med oss to opp gjennom. – Skiskyting vil alltid være i mitt hjerte.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
I tårer: - Det verste

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland (32) gir seg etter sesongavslutningen i Holmenkollen denne uka.


Hun var ikke det råeste talentet i ung alder, men hun har fått vanvittig mye ut av karrieren sin, spesielt med sju medaljer i Anterselva og fem medaljer i OL i fjor. Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. - Det er veldig synd.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Tok til tårene: – Det er trist

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland gir seg etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen denne uken. – Skiskyting vil alltid være i mitt hjerte, sier hun.


Vi er så glade for alt Marte har gitt oss og det norske folk gjennom så mange år, og det er leit å innse at karrieren avsluttes her i Holmenkollen. Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. Det ble fem gull og to bronse. Det tror jeg kroppen min kommer til å sette pris på, sa veteranen og takket for elleve år i landslagssystemet. Det har vi ikke prøvd ennå, sa 32-åringen og tørket tårer. Det er rart og trist, men det føles også rett, sa hun.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Gjør som Olsbu Røiseland - legger opp

Skiskytingstjernen Denise Herrmann-Wick (34) setter karrierepunktum etter helgens verdenscup i Holmenkollen.


Herrmann-Wick dro hjem fra årets VM på hjemmebane i Oberhof med gull på sprinten og to sølvmedaljer. 34-åringen takker alle som har støttet og trodd på henne på veien. Denise Herrmann-Wick gjør som Marte Olsbu Røiseland og avslutter skiskytingskarrieren i Holmenkollen.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Rørt Olsbu Røiseland legger opp og takker ektemannen: – Min største støttespiller

Marte Olsbu Røiseland (32) tørket tårer og takket ektemannen Sverre da hun annonnserte at karrieren som skiskytter avsluttes i Holmenkollen denne uken.


Opptakten til det som skulle bli skiskytterstjernens siste sesong ble alt annet enn enkel. Vi er så glade for alt Marte har gitt oss og det norske folk gjennom så mange år, og det er leit å innse at karrieren avsluttes her i Holmenkollen. Olsbu Røiseland vant verdenscupen sammenlagt i 2021/22-sesongen og har totalt gått seirende ut av 17 verdenscuprenn. Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. Men vi ønsker henne all mulig lykke i fremtiden og ser frem til å treffes utenom konkurransearenaen, sier generalsekretær Morten Djupvik. Det ble fem gull og to bronse. Det har vi ikke prøvd ennå, sa 32-åringen og tørket tårer. Det tror jeg kroppen min kommer til å sette pris på, sa veteranen og takket for elleve år i landslagssystemet. [ Jeg har vært sjukt tålmodig, sa hun. Det er rart og trist, men det føles også rett, sa hun. Jeg er så glad i det livet vi har hatt og all hjelp jeg har fått av deg.
show more
Post cover
Image courtesy of "Frolendingen"
Marte legger opp: - Gleder meg til å leve et normalt liv som mann og kone

Tirsdag morgen ble det klart at Marte Olsbu Røiseland (32) setter et punktum for skiskytterkarrieren. - Holmenkollen blir mine siste verdenscuprenn.


Du kan når som helst si opp ditt abonnement på Frolendingen AS. Du plikter å holde Frolendingen AS oppdatert om endringer av adresse eller lignende relevant for abonnementsforholdet. Frolendingen AS bruker opplysningene dine for å gjennomføre og administrere avtaleforholdet. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Brukerne blir sjekket opp mot InfoPress-databasen vår, for å se at de er gyldige abonnenter. Vi ber deg ta kontakt med oss for å rette opplysninger som skulle vise seg å ikke være korrekte. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Det er bare papiravisa som kan stoppes inntil videre. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det. Her er hun avbildet i forbindelse med fjorårets "Martefest" i Froland.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Vil kopiere Johaug

Marte Olsbu Røiseland (32) vil ta igjen det tapte når hun nå avslutter karrieren. - Jeg skal feire livet, sier hun.


Jeg tror hun kommer til å elske det livet. Vi har vel feiret jul sju år på rad alene på Lillehammer, så jeg tror særlig høytidene, være i bursdager og være sosial uten å tenke at det har en negativ konsekvens for idretten, er noe vi kommer til å sette stor pris på. - Ja, jeg har lyst til å leve livet. Jeg har lyst til å ta igjen alt. - Jeg har lyst til å senke skuldrene og nyte å ha litt ferie først. Det blir en utrolig spennende prosess som jeg ikke har ofret en tanke før, sier hun til Dagbladet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Newsner Norsk"
Sjokkbeskjeden: Marte Olsbu Røiseland slutter med skiskyting – her er grunnen

Marte Olsbu Røiseland (32) fra Froland er en av de fremste skiskytterene vi har her til lands. Hun har de siste sesongen slitt med skader og kroppen har ikke ...


Dette er veldig trist, men det føles også utrolig rett, sier en gråtkvalt Olsbu Røiseland. Det tror jeg kroppen kommer til å sette veldig pris på, sier Olsbu Røiseland på tirsdagens pressekonferanse. – Jeg har ikke motivasjonen som skal til for å gjøre jobben som kreves for å bli best hver dag. – Det har vært en avgjørelse som ikke ble tatt i går. Jeg føler tiden er inne, sier Røiseland til [VM-bronsemedalje i jaktstarten i Oberhof](https://no.newsner.com/kjendis/marte-olsbu-roiselands-ektefolte-ord-etter-den-toffe-tiden-uvirkelig/).
show more
Post cover
Image courtesy of "Newsner Norsk"
Ole Einar Bjørndalens store hyllest til Marte Olsbu Røiseland – etter sjokkbeskjeden: "Hun er et ikon"

Marte Olsbu Røiseland (32) fra Froland er en av de fremste skiskytterene vi har her til lands. Hun har de siste sesongene slitt med skader og kroppen har ikke ...


– Hun har også vært flink til å toppe formen til mesterskapet. Hun var ikke det råeste talentet i ung alder, men hun har fått vanvittig mye ut av karrieren sin, spesielt med sju medaljer i Anterselva og fem medaljer i OL i fjor. Hun har allerede hatt en kjempesesong tross elendige forberedelser. Det skulle nesten ikke vært mulig å hente medaljer ut fra årets mesterskapet med de forberedelsene hun har hatt. Så fulgte hun opp med å vinne tre renn i Nove Mesto. Hun er et ikon innenfor skiskyting, sier Ole Einar Bjørndalen til
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Stjernene legger opp: – Det blir litt av en oppgave for damelaget

Johannes Thingnes Bø (29) kaller karrieren til Tiril Eckhoff (32) for fantastisk og kommer aldri til å glemme stafettene de hadde sammen.


– Det var litt av en konkurranse. Så er det jo kjedelig å miste så gode lagkamerater og gode skiskyttere, sier Tarjei Bø og fortsetter: Jeg hadde lillebror på sisteetappen og de to største skiskytterne i Marte og Tiril på de andre to etappene. Det blir litt av en oppgave for det norske damelaget å fylle tomrommet etter dem, sier [Thingnes Bø ](https://www.vg.no/tag/johannes-thingnes-boe)og fortsetter: Og det ble jo en pangstart på det mesterskapet. De har vært forbilder og vært opptatt av å utvikle seg hele tiden, sier han. – Vi har savnet Tiril masse i år. Men det er helt klart at det blir annerledes for damelaget. Det er på mange måter knallgode muligheter for damelaget de neste årene. De kan legge seg med både gul trøye og pokaler. Vi kom inn for fem år siden og var så heldige med at utøverne var i sin beste alder. – Det blir jo tøft.
show more
Post cover
Image courtesy of "agderposten.no"
(+) – Jeg har kjent henne siden hun var bitte liten. Hun har betydd veldig mye

Marte Olsbu Røiseland hylles etter at hun bekreftet at hun legger opp. Det er en rørt leder av idrettslaget, Jens Martin Reiersølmoen, som ser tilbake på ...


Post cover
Image courtesy of "folkebladet.no"
(+) Rørt Olsbu Røiseland legger opp og takker ektemannen: – Vil ikke være ekstrem lenger

Marte Olsbu Røiseland (32) tørket tårer og takket ektemannen Sverre da hun annonserte at karrieren som skiskytter avsluttes i Holmenkollen denne uken.